Ana Nikolić: Stariji su moja prošlost, sada volim mlađe muškarce

0
Nakon svega što se pisalo o njenom ljubavnom životu, pop zvezda Ana Nikolić ističe kako je laka meta za muškarce i njihove partnerke koji žele da preko njenog imena postanu poznati. Prvi put priča o odnosu sa biznismenima Slobodanom Tomašem i Ćazimom Osmanijem
Ana Nikolić, foto: Miloš Nadaždin
Ana Nikolić, foto: Miloš Nadaždin

Pop zvezda Ana Nikolić (35) neprestano je u žiži interesovanja javnosti. Nakon što je krajem prošle godine okončana afera sa SMS porukama koje je, navodno, razmenjivala sa albanskim biznismenom Ćazimom Osmanijem, sada se našla na meti tabloidne štampe zbog navodne romanse sa Slobodanom Tomašem, vlasnikom diskoteke Atlantis iz Švajcarske s kojim je, prema tvrdnjama pojedinih medija, nedavno boravila na Tajlandu. On je, inače, oženjen i zakoračio je u sedmu deceniju. U ekskluzivnom intervjuu za Story pevačica oštro demantuje ovakve optužbe i tvrdi da se njen ukus s godinama drastično promenio, kako su stariji muškarci sada njena daleka prošlost, te da joj se dopadaju  samo mlađi muškarci.

Story: Možete li bar jednom da odete na odmor, a da to ne proizvede neki skandal u domaćim medijima?

- Očigledno da ne mogu. Ne samo da odem na odmor već da napravim bilo koji pokret, pogled... Ništa ne može da prođe bez skandala i sve su to teme na državnom nivou za domaće medije. Ne znam čime sam zaslužila tu čast.

Story: Neko bi platio za takvu kampanju...

- Izgleda da su tačni stihovi Marine Tucaković: I sve što nećeš, dobijaš koje je napisala za Cecu Ražnatović. Sve od čega bežiš, dešava ti se, a zaobilazi te ono što priželjkuješ. Valjda je to Marfijev zakon. Bežim od tabloida u želji da sačuvam svoj mir, a to mi se obija o glavu i svakodnevno mi stvara stresne situacije. Osećam se loše zbog toga. Deset godina sam na muzičkoj sceni i nikada se neću navići na tračeve. Retko kad demantujem bilo šta, ali ovo što se dešava poslednjih meseci prešlo je granicu dobrog ukusa. Reč je o negativnoj, plaćenoj kampanji koja se od avgusta vodi protiv mene. Čitaoci moraju da znaju kako je sve što pročitaju bilo gde, osim u Storyju, laž i neistina.

Story: Da krenemo redom. Da li ste zaista imali tako dosadan odmor na Tajlandu kao što se piše?

- To nije pasivan i dosadan odmor, već relaksacija koju svake godine priuštim kako bih se posvetila sebi. Tada čitam knjige koje mi pre toga ne padnu podruku,  analiziram svoje postupke i pravim nove životne planove.

Story: Jeste li na Tajlandu bili sa dečkom?

- Tamo sam bila apsolutno sama.

Story: Niste vodili ni prijateljicu kao što ste to činili ranije?

- Ni prijateljicu. Znam da u to niko ne veruje, ali što kaže drugarica Jelena Trivan: Ko nije probao, ne zna koliko je dobro ići sam na odmor. Preporučujem svima koji su u prilici da to sebi priušte. Po petnaest dana potpuno sam isključena i ne nosim čak ni telefon. Ostavljam ga u sefu hotelske sobe. Punim baterije, ne čitam novine i nemam nikakav kontakt sa javnošću.

Story: Niste se odmarali čak ni sa bratom i menadžerom Markom koji je boravio na Maldivima?

- Više mi prija tajlandska klima i već tri godine odmaram se u zemljama Jugoistočne Azije. Na Maldive ću možda otputovati u septembru.

Story: Dakle, na Tajland niste otišli u društvu imućnog Slobodana Tomaša, vlasnika diskoteke Atlantis u Švajcarskoj koji je navodno za jedan list izjavio da vas je tamo sreo sa drugim muškarcem?

- Ispod časti mi je da to komentarišem. Čak sam htela i da se našalim na svoj račun pa da kažem: Kako ste tek sada otkrili da mi je on dečko, kad naša veza traje već tri godine? Ali, to više nije smešno! Ovaj demanti meni je isti kao kada bi Madona demantovala da je u vezi sa svojim čistačem bazena.

Story: Proteklog vikenda pevali ste u Tomaševoj diskoteci. Od kada ga poznajete?

-Tog gospodina poznajem od pre pet, šest godina kada sam prvi put nastupala u njegovoj diskoteci. Tu priča počinje i završava se. Čak i te izjave nije dao on i sve je to plaćeni negativni marketing usmeren protiv mene. Kad sam proteklog vikenda pevala na istom mestu, bila je prisutna i njegova supruga i tom prilikom rekao mi je: Da nisam bio sa svojom ženom na Tajlandu, imao bih strašan problem zbog ovih napisa.

Story: Da li vam je više zasmetalo što su vas spojili sa oženjenim čovekom, to što on ima preko šezdeset godina ili možda neki estetski momenat vezan za njegov fizički izgled?

- Sve mi je zasmetalo. I da jeste fizički moj tip, to što me povezuju s njim, nema veze sa istinom. Reč je o je izmišljenoj priči, iskonstruisanoj u glavama opsednutih ljudi koji me proganjaju mesecima.

Story: Šta je cilj kampanje koja se vodi protiv vas?

- Degradiraju me kao ličnosti, ženu, profesionalca… Pokušavaju da mi naprave problem na svim nivoima društvenih aktivnosti.

Story: Nakon priča koje vas prate, mislite li da su pojedinci počeli da menjaju sliku o vama?

- Mislim kako ne može ništa tek tako da promeni sliku o meni. Postojim i postojaću takva kakva sam, ali moj veliki životni problem jeste to što sam usredsređena samo na sebe i bavim se isključivo sobom. Od silnog bavljenja sobom ne primetim ljude koji uspevaju da se ušunjaju u moje okruženje tako što izmile iz svojih baruština i nanjuše me kao moljci kašmir. Lak sam plen, otvorena i prostodušna. Iskreno ulazim u odnose sa ljudima i teško mi je da shvatim kako je neko u mom okruženju samo da bi se našao na naslovnim stranama sa mnom. To je poražavajuća činjenica, ali konačno moram da je priznam sebi, a i čitaocima.

Story: A šta kad neko dobije naslovnu stranu tako što ga povežu sa vama?

- Kada na kraju dospeju na te naslovne strane i ja skontam loše namere i napravim rez, onda povređene sujete rade ono što mi se trenutno dešava: potplaćuju i prave antikampanju. Dolazim u situaciju da se pravdam i nemam potrebu da ponavljam: Ljudi, ja nisam ovo, ljudi, ja nisam ono... Ali, ovo jednostavno nije istina! Tek pre nekoliko dana kada me je baka podsetila da tri puta ponovljena laž postaje istina, odlučila sam da se oglasim ovim intervjuom. Ipak, nemam načina da se borim protiv laži jer nemam ni opremu za valjanje po tom njihovom blatu.

Story: Vi se, kao u pesmi, valjate samo u čokoladi?

- Za blato nemam opremu. Zato se i držim po strani.

Story: Da li je pozadina kampanje protiv vas u sudskom procesu koji vodite protiv Mande Popović koja vas je letos fizički napala u hotelu Maestral? Stoje li ona i njen dečko Ćazim Osmani iza napada na vas?

- U pitanjima se držite samo poslednje afere, ali one se ređaju u nizu, prate me još od avgusta i sve su plaćene. One, između ostalog, imaju veze i sa ljudima koje ste pomenuli. Moj problem je što ja lebdim na svom ćilimu i ne vidim šta se ispod mene dešava.

Story: Spojili su vas i sa bivšim rukometašem Vladom Mandićem?

- On je odnedavno moj komšija i moram da istaknem kako imam najlepšeg i najslađeg komšiju. Zamislite koliko sam zbog toga srećna žena.

Story: Navodno ste razmenjivali nežnosti u njegovom kafiću?

- Pošto živimo u istom stambenom kompleksu, često se viđamo. Kao što rekoh, imam prelep pogled na komšiluk. Trenutno nemam dečka, ali imam simpatiju.

Story: A to je vaš komšija?

- Pa to sad ne mogu da vam otkrijem.

Story: Kakve je posledice na vas ostavila afera sa SMS porukama koje ste, navodno, razmenjivali sa Ćazimom Osmanijem?

- u pitanju su trajne posledice. To je još jedna afera u nizu. Najtragičnije je to što ste i vi, moji dugogodišnji saradnici, na trenutak posumnjali da ja sama stojim iza ovakvih afera.

Story: Kod vas uvek postoji efekat iznenađenja jer svaki skandal u vezi sa vama jednostavno šokira čak i one koji vas dobro poznaju.

- Nemam vremena da promovišem album jer sam po ceo dan kod advokata. Teče mi staž u advokatskoj kancelariji Borivoja Borovića. Ne mogu da se bavim svojim poslom od afera i žalosno je da mi je album u drugom planu.

Story: Ipak, pesme vam se odlično kotiraju. Hoćete li nam nakon ove pozitivne konstatacije otkriti šta je istina o vašem odnosu sa Ćazimom Osmanijem?

- Nema istine o Ćazimu. On je moj poznanik. U pogrešnom trenutku našla sam se na pogrešnom mestu i to su neke njegove devojke loše protumačile pa je krenula čitava agonija s pokušajem da mi se život pretvori u pakao.

Story: U senci afere ostala je priča kako vas je zapravo krajem avgusta kontaktirala ekipa emisije Ekskluziv sa TV Prva koja je želela da posredujete za intervju sa Ćazimom za njih?

- Ćazim i ja imamo zajedničke poznanike i prijatelje i ne vidim ništa loše u nameri novinara Ekskluziva koji su me zamolili da im pomognem da dobiju intervju od njega, zbog čega sam ga i kontaktirala.

Story: Kajete li se sada što ste hteli da pomognete prijateljima sa Prve TV da dobiju Osmanijevu ekskluzivnu izjavu na temu spekulacija o navodnoj vezi sa vama?

- Ne, jer ne vidim ništa strašno u iskonstruisanoj aferi sa SMS porukama. Ko god da je tom prilikom hteo da mi naruši ugled, u tome nije uspeo. Naprotiv, administratori mojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama kažu mi da me sada vole i oni koji ranije nisu. Iz te afere izašla sam kao moralni pobednik. Mnogo puta obilo mi se o glavu to što sam ja na svom ćilimu gde je uvek juli mesec i gde su za mene svi lepi, dobrodušni, iskreni, prijatni i dobri. U stvarnosti nije tako!

Story: Jesu li vam bile simpatične anegdote na račun SMS afere kao na primer ona: Ana, šalji poruke na brojeve za humanitarnu pomoć, a ne Ćazimu?

- Iako sam se zbog duhovitih komentara na svoj račun u početku nervirala, kasnije sam umirala od smeha. Ispostavilo se i da mi je pesma Imam napismeno postala autobiografska pa sam zamolila Marinu Tucaković da mi sledeći put napiše neku pozitivnu pesmu jer mi se njeni tekstovi uvek obistine.

Story: Pojedinci su pokušali da i od vašeg fotografisanja sa bakom Radojkom za Story, naprave aferu?

- Ali su me do suza zasmejali komentarom: Ko zna čija je ova baba sa kojom se slikala.

Story: Šta osećate nakon svega što vam se desilo?

- Sve što osećam, opevala sam u numeri Predrasude. Za nju ću uskoro snimiti i spot. Malo sam se umorila od rušenja predrasuda o sebi kada sklapam neku novu vezu ili prijateljstvo i objašnjavanja o tome da o meni imaju pogrešnu sliku. To je, međutim, krst koji nosim mada na trenutke i posustanem.

Story: Da li biste imali snage za još neku veliku aferu?

- Što te ne ubije, ojača te. Sada sam spremna za još veće afere iako ih ne priželjkujem jer me ne zanima pojavljivanje u medijima u bilo kom kontekstu van mog delovanja na sceni ili u studiju. Toliko puta sam poželela da budem nevidljiva. Vrlo često putujem sama, odem u Milano, Pariz i Rim da prošetam, ali i tamo sretnem nekog poznatog. Moj mentalni sklop više ne može da podnese toliki pritisak.

Story: Sami ste odabrali javni posao...

- Nisam ja birala njega, zanimanje je odabralo mene. Volim svoj posao i u njemu pronalazim smisao i radost čak i kada je teško. Neću dozvoliti nikome da mi skine osmeh sa lica.

Story: Vaša publika je veoma tolerantna. Obožavaju vas čak i kada se ugojite, dok fanovi drugih pevačica svoje mezimice u trenucima slabosti ne žele ni da vide.

- Zato što kod mene prepoznaju iskrenost i poistovećuju se sa onim što proživljavam. Koja devojka nema problem sa kilažom? Koja devojka nema problem sa dečkom? Koja nije prevarena ili ostavljena?

Story: Koja devojka ne voli starije muškarce?

- Moj ukus  drastično se promenio. Sada sam već ozbiljna teta u godinama i volim mlađe muškarce. Nekada su mi se sviđali stariji…

Story: Kako je moguće da teta u godinama tako savršeno izgleda?

- Moguće je zahvaljujući treninzima i disciplini. Sebi sam najveći sudija i dželat i kad rešim, uporna sam i istrajna u nameri da smršam i izgledam dobro. Prilikom ovog odmora na Tajlandu, uradila sam detoksikaciju organizma koja traje dve nedelje. Piju se neki čajevi, pasu se neke trave, alkohol se ne pije. Obnovila sam energiju i imuni sistem. Trčala sam svaki dan po sedam kilometara. Takav mi je režim kad hoću, a onda se opet opustim, pa krene masakriranje: pojedem, popijem i sve ispočetka. Osoba sam krajnosti. Restrikcije su mi drastične, ali i brljanje je drastično. Story: Smeta li vam što vaša porodica trpi zbog laži o vama?

- Jedan od razloga što dajem intervju jeste da zaštitim drage ljude i porodicu od onoga što se o meni piše. Svi oni to doživljavaju teže od mene.

Story: Znači li vam nešto Dan zaljubljenih budući da baš na taj dan krasite naslovnu stranu Storyja?

- Iskreno se nadam da će ovaj Story biti simboličan i da će simpatija koju sam pomenula, prerasti u ljubav.

Story: Zar vam treba ta muka: da vas i dečka u stopu prate paparaci?

- O tome nisam razmišljala, ali ako je ljubav prava, borićemo se i s tim.

Story: Koliko ste zadovoljni albumom Milion dolara?

- Hvala mnogo što ste me to pitali. Za vašu informaciju, ja sam pevačica! Prezadovoljna sam novim numerama i sve ih pevam na nastupima. Ne volim da davim publiku samo svojim pesmama, ali stalno mi ih traže i naručuju.

Story: Ko nije bio na vašem nastupu ne zna da tekstove pesama svojih kolega menjate na vrlo simpatičan način pa tako Cecinu pesmu K’o na grani jabuka, pevate: Da sam pila, pila sam, sve sam reke popila, prešlo mi u naviku otkad sam se ja izlečila...

-Tako je. Pevam je tako jer se šalim na svoj račun apropo tekstova koji su o meni objavljivani. U svojoj pesmi imam i posao s bananama. Nemam ja problem sa tim.

Story: Lukasovu pesmu Zapišite mi broj najavljujete kao svoju autobiografsku...

- Da, ili kao u onom čuvenom vicu: Stani, kaže tip u plavom i traži da pođem s njim, da vidimo koliko promila krvi imaš u alkoholu...

Story: Vi ste jedna od retkih pevačica koja je omiljena među kolegama.

- Sa mnom na mom ćilimu na kom nema sujete i mržnje su: Ceca Ražnatović, Nataša Bekvalac, Severina Vučković, Dragana Mirković, Jelena Karleuša... Ne postoji lepa koleginica s kojom nisam u dobrim odnosima. Mi nemamo problem međusobno, ali neki drugi imaju s nama.

Story: Rekli ste u jednom intervjuu da Nataša Bekvalac i vi imate iste neprijatelje. Kos u oni?

- Polusvet: Niko 1, 2 i 3 željni medijskog eksponiranja. A sve smo to mogli i drugačije da rešimo tako što bismo pojedinim osobama dali pozitivan publicitet, a da se zauzvrat ne kače za naša imena. Volim da pomažem, ali nisu me pitali kako da postanu poznati. Mada, nažalost, u Srbiji nije teško postati poznat. Dovoljno je da napadneš mene ili neku drugu moju lepu koleginicu… Ipak, ja u ovoj situaciji ne zameram medijima. Vi samo radite svoj posao. Zameram onima koji prave i plaćaju prljavu kampanju.

Story: Jesu li tvorci te kampanje zapravo vaši neprijatelji?

- Ne mogu tako da ih nazovem jer nismo u istoj kategoriji. Svoje neprijatelje kotiram vrlo visoko i ne poistovećujem ih sa onima koji pokušavaju to da budu.

Story: Nakon ovog intervjua očekujete li da još jače udare po vama?

- Ako se prepoznaju, da. A u tom slučaju sami će se oglasiti pa će ih i drugi prepoznati. Drugi se bave mnome, i ja se bavim sobom, svi se bavimo mnome, a rezultat su afere i skandali. Za ovo mi je trebalo objašnjene psihijatra čiji je zaključak kako treba manje da se bavim sobom, što ne želim. Nikada nikom nisam odmogla ni stala na senku i ne znam čime sam ovo zaslužila. Sve im je oprošteno, nemam vremena da mrzim, nemam vremena za negativnu energiju i tuđe živote. Svima želim sve najbolje jer u životu sve dođe na svoje i svako dobije po zasluzi.

Nakon što ste bili zaštitno lice jednog brenda papuča, nastavljate i sa modnim aktivnostima..

- Ćerka mog prvog menadžera Pane, Sanja Konjović, radi kolekciju za decu pod nazivom Ninia... Vrlo aktivno učestvujem u nacrtima modela i zamislima u vezi s tim kako bi trebalo sve da izgleda pa se radujem i njenom plasiranju na tržište. 

Razgovarao: Nikola Rumenić

makonda-tracker