Olivera Kovačević: Ako je brak klopka, onda nije za mene

0
Tvrdeći da se ipak nije dovoljno posvetila poslu, novinarka Olivera Kovačević odgovara na pitanja da li je zbog svog britkog jezika stvorila više prijatelja ili neprijatelja, doživljava li sebe kao karijeristu i veruje li u to da je ljubav večna.
Olivera Kovačević, Foto: Andreja Damnjanović
Olivera Kovačević, Foto: Andreja Damnjanović

Ona je dama koja u domaćem novinarstvu važi za onu pred čijim su odsečnim pitanjima padali i najmoćniji političari, dok se publika kraj malih ekrana naslađivala što im je neko konačno postavio klopku. Iako po zanimanju diplomirani sociolog, Olivera Kovačević (46) bez sumnje je zvezda srpske televizije koja je uspešnu karijeru počela na TV Politika, a potom je nastavila na Pinku i BK televiziji, dok je na RTS-u 1 nedavno krenula šesta sezona emisije Da Možda Ne, čiji je dugogodišnji urednik i voditelj. Uprkos brojnim obavezama i činjenici da retko kad daje intervjue, za Story je ispričala kakva je situacija na Javnom servisu posle iznenadnog odlaska direktora Aleksandra Tijanića i je li zaista bila njegova miljenica, koliko je samostalnost koštala u životu, zbog čega joj je ljubav važna i šta ceni kod muškarca, ali i da li je u Srbiji poseban usud biti zgodna i uspešna žena koja nije majka.

Story: Verujete li da je ljubav večna ili ipak ima rok trajanja?

- Ako je ljubav, onda je zauvek. Sve drugo je potraga za njom.

Story: Kako vam je pošlo za rukom da do sada ne upadnete u klopku zvanu brak?

- Zbog toga što sam dugo i sama vodila Klopku, pa su mi takve situacije poznate. Ako je brak klopka, onda nije za mene. Iskreno, verujem da je mnogo ljudi u brakovima koji znače ostvarenje i sreću.

 

Jelena Kulović

 

Ceo intervju možete da pročitate u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od petka 24. januara.

makonda-tracker