Biljana Mišić: Negativac u akcionom trileru

Dvadesetšestogodišnja Kruševljanka Biljana Mišić postala je poznata kao manekenka, a od kada je diplomirala na FDU, glavna preokupacija joj je gluma. Ovih dana o njoj se mnogo priča zbog uloge u filmu Srpski ožiljci u kom joj je partner bio slavni Majkl Medsen
1
1 / 30 Foto: Story Arhiva

Mlada manekenka i glumica Biljana Mišić do sada je uradila brojne modne i reklamne kampanje i odigrala nekoliko uloga u televizijskim serijama i filmovima. Veliku šansu dobila je u filmu Srpski ožiljci, gde je zaigrala pored najpopularnijeg holivudskog negativca majkla Medsena i akcionog heroja Marka Dekaskosa. Beogradska premijera ovog ostvarenja je 14. maja, a nakon toga film bi trebalo da bude prikazan i u Americi.
Story: Uskoro se očekuje premijera filma Serbian scars, možete li da nam kažete nešto o ovoj akcionoj drami?
- Glavna tema je ljubavna priča između dvoje mladih različite vere, koja se pretvara u akcioni triler. Zaplet nastaje kada teroristi otmu poznatog naučnika kako bi došli do hemijske formule i postali pretnja bezbednosti u svetu. Pokušavajući da pomognu svom ocu, dva brata, glavni junaci priče, bivaju uvučeni u klupko zavere...
Story: U filmu tumačite lik Kristine, u kakvom kontekstu se ona pojavljuje u filmu?
- Lik koji tumačim u filmu je negativac, sofisticirani ubica koji svoje poslove obavlja za račun raznih obaveštajnih službi.
Story: Sa vama su igrali i Majkl Medsen i Mark Dekaskos, kakva je bila saradnja sa ovom dvojicom glumaca?
- Pre snimanja ovog filma, nikada nisam stajala u kadru sa tako velikim imenima kao što su Majkl Medsen i Mark Dekaskos. Njih dvojica su vrlo različiti privatno i na setu, ali su u svakom slučaju odlični partneri. Dosta su mi pomogli oko uloge.
Story: Kavi su vaši utisci o njima?
- Mark je divan čovek, koji puno radi na sebi. Vrlo je srdačan i pristupačan, otvoren za druženje i saradnju. Svoje solidno znanje borilačkih veština usavršila sam za potrebe lika uz njegovu pomoć. A Medsen je... Medsen. Ponaša se, govori i hoda kao na filmu. Emotivni negativac (smeh). U početku je bio distanciran, a onda se opustio... Čak je počeo da pije šljivovicu. On je moj glavni partner u filmu. Igra Drega, albanskog teroristu, koji je u emotivnoj vezi sa Kristinom, devojkom čiji lik tumačim.
Story: Priča se da će premijera filma biti i u Americi, da li je to istina?
- Nekoliko dana nakon beogradske premijere film će se prikazati u Americi, a zatim će distribucija krenuti po čitavom svetu.
Story: Planirate li da počnete glumačku karijeru u SAD?
- Neko ko planira svoju karijeru je karijerista, a ja sam umetnik! Svoju kreativnost najbolje izražavam putem glume kroz pozorište i film. Radim sa ljudima sa kojima se razumem i osećam. Mesto je obično nužnost, a ne stvarni izbor.
Story: Poznati ste i kao manekenka, da li ćete nastaviti da se bavite modelingom?
- Modelingom sam se bavila više od deset godina. Bila sam zaštitno lice skoro svih većih brendova u Srbiji, a uradila sam i dosta kampanja u inostranstvu. Glumu sam diplomirala pre godinu dana. Sada svakodnevno imam naporne pozorišne probe, angažovana sam u serijama i filmovima. Više ne idem na modne kastinge, već me produkcije direktno zovu za neki posao, ali kao glumicu. Zahvaljujući manekenstvu sama sam se izdržavala tokom studija, upoznala sam divne ljude i bila na najlepšim mestima.
Story: U domaćim medijima se pisalo da ste prethodni rođendan proslavili u Milanu, u rezidenciji čuvenog proizvođača nakita Cartier. Kako ste se proveli na žurci koja je priređena vama u čast?
- Nije to bila nikakva žurka, već prijatan rođendanski ručak sa zajedničkim prijateljima u Kartijeovoj rezidenciji
Story: Da li ste emotivno ispunjeni?
- Naravno. Mislim da ne bih mogla drugačije da funkcionišem. To je izvor sa kojeg crpim snagu za ostale sfere života.

Ksenija Konić

makonda-tracker