novogodišnji intervju

"Važno je da smo zajedno, to je suština": Marija Veljković je imala TURBULENTNU godinu, a u 2023. će poželeti samo JEDNO

1

Voditeljka i glumica Marija Veljković podelila je sa redakcijom portala Glossy svoje utiske o 2022.godine, koje tri reči najbolje opisuju godinu na izmaku, sa kim će dočekati Novu godinu, kao i koja su joj očekivanja od naredne godine.

foto: Marija Radisavljević
foto: Marija Radisavljević

Voditeljka i glumica Marija Veljković godinama je jedno od najprepoznatljivih TV lica.

 

Iz godine u godinu je stalno gledamo emisijama edukativnog i zabavnog karaktera i uvek sa nestrpljenjem očekujemo novi projekat u kojem učestvuje.

 

Godina na izmaku za nju je bila izazovna, ali donela joj je važne životne lekcije.

 

U novogodišnjem intervjuu za Glossy, Marija je otkrila kakva joj je bila 2022.godine, koje boje preovladavaju na njenoj novogodišnjoj jelci, šta želi da prenese svojoj deci, kao i šta će poželeti sebi, a i svima nama u 2023. godini.

 

  • Da li ste neko ko na kraju godine sumira utiske i pravi "presek" stvari koje su se dogodile u godini na izmaku? Da li ste zadovoljni ovom godinom i šta je to po čemu ćete pamtiti 2022. godinu?

 

Ova godina je za mene bila turbulentna emotivno, ali ja nisam neko ko na kraju sumira šta je bilo dobro, šta je bilo loše već kao prvo mislim da nam život nikad ne pošalje nešto sa čime ne možemo i nemamo snage da se izborimo, a kao drugo na sve što se desi ikada, gledam kao na životne lekcije i izvlačim šta sam mogla da naučim da bih sledeći put nekako drugačije reagovala. Tako gledam i na ovu godinu. Bila je emotivna veoma za mene, desile su se neke veoma važne životne stvari, ali na kraju godine, bila je izuzetno radna,jer sam snimila i prvu sezonu emisije "Novi početak", snimila i celu drugu sezonu, snimala "Slagalicu", "Svadbu iz mog kraja". Imala sam dve epizodne uloge u dve serije tako da je sa te strane bila izuzetno lepa, sa emotivne strane takođe, tako da nije bilo loše.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević
  • Kako biste u tri reči opisali ovu 2022. godinu?

 

Radno, emotivno, turbulentno.

 

  • Na šta prvo pomislite kada su novogodišnji i božićni praznici u pitanju? Kako oni izgledaju u Vašem domu? Šta je to što obavezno "ispoštujete" od običaja i šta biste voleli da prenesete i Vašoj deci?

 

Moja prva asocijacija na božićne i novogodišnje praznike jeste neka toplina doma i porodica. Kažu da je Rakovima (Marija je Rak u horoskopu, prim. aut) dom centar svih emocija i svega, pa zato verovatno i meni. Mi kao porodica volimo običaje, ali mislim da nisu običaji suština praznika. Ono čemu ja učim moju decu je da budu dobri, pravični i emotivni ljudi sutra. Mislim da je to suština i vaspitanja i praznika i Božića i Nove godine. Mislim da je na Božić mnogo važnije od česnice da shvate šta je suština Božića, da je to praznik kada treba da poželimo svima koje volimo mir i blagostanje,a isto tako i da budemo deo toga mira. A sad - običaji jesu jedan deo praznika, ali to je sve na spolja, mi ih naravno poštujemo,ali mislim da je važno objasniti suštinu i praznika, kakav ko treba da bude u životu, eto to je ono što je meni važnije da prenesem svojoj deci.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević
  • Koje boje preovladavaju na Vašoj novogodišnjoj jelci? Da li su vam deca pomogla da okitite? Kako izgleda novogodišnje kićenje jelke i stana u Vašoj porodici?

 

Već nekoliko godina naša jelka je srebrno-zlatno-plava. Da li kitimo zajedno, da s tim što sam ja blagi kontrol frik, pa ih usmeravam gde treba da kite i kako. Nije ono kao Deco evo vam ukrasi, pa radite šta hoćete nego to radimo zajedno da bi jelka zaista bila lepa. Ali opet važno je što smo zajedno i što smo uložili trud da nešto zajedno ostvarimo i napravimo. Mislim da to i jeste suština.

  • Kako ćete provesti Novu godinu? Šta ćete poželeti sebi?

 

Novu godinu ću proslaviti u krugu porodice, dakle mojih najdražih osoba na svetu. Sebi ću poželeti mir, samo to.

 

  • Kakav poklon priželjkujete ispod jelke?

 

Ono što ja sebi želim se ne može se bukvalno naći ispod jelke, jer nije materijalne prirode. Nekako nama je svima materijalno dostupno, da li je to parfem, haljina, ogrlica, šta god, a ono je što je najvažnije nije materijalne prirode, samim tim ne može fizički da stane ispod jelke, ali može da bude u nekim željama, a tome smo pričali u prethodnom pitanju.

  • Šta vas je nasmejalo do suza ove godine?

 

Pored pozitivnih stvari, moje dece, porodice i mog partnera gde se mi prosto smejemo svakog dana, ono što me je najviše nasmejalo su novinski naslovi ove godine.

Marija Veljković
foto: Marija Radisavljević
  • Šta biste poželeli našim čitaocima u 2023. godini?

 

Vašim čitaocima bih poželela prvo zdravlje, zato što je ono najvažnije, onda mir i onda to da u svojim životima imaju osobe koje će te iste živote ispunjavati u svakom smislu. Poželela bih vašim čitaocima da svako od njih ima svoj svet u kome ima mnogo sreće, osmeha i emocija.

 

makonda-tracker