Glossy intervju

Favorita NE KRIJE, od nje očekujte — BAJKU: Marija Mikić za Glossy o Pesmi za Evroviziju 2022.

2

Početkom marta očekuje nas festival Pesma za Evroviziju, kada će publika i stručni žiri zajedničkim snagama odabrati pobednika koji će predstavljati Srbiju u Torinu na najpopularnijem muzičkom takmičenju. Jedna od favorita definitivno je lepa Marija Mikić, koja će se predstaviti emotivnom numerom Ljubav me inspiriše.

foto: Instagram
foto: Instagram

Čuli smo italijansku pesmu, čuli smo norvešku pesmu, Hrvatska je odabrala svoju predstavnicu... I samo nam ostaje da vidimo koga će Srbija poslati u Italiju!

 

Dok s nestrpljenjem iščekujemo ovogodišnju Pesmu za Evroviziju i trenutak kada ćemo saznati ko će biti srpski predstavnik u Torinu na Evroviziji 2022. godine, imali smo priliku da preslušamo sve pesme kojima će nam se takmičari predstaviti.
 

Uzbuđenje je sve veće, pripreme za takmičenje su u završnom toku, a jedna od numera koja se svakako izdvojila, kako na Jutjubu, tako i među evropskim fanovima Evrovizije, jeste pesma Ljubav me inspiriše, koju je fantastično otpevala šarmantna Marija Mikić.

 

Marija je u razgovoru za Glossy otkrila da možemo očekivati bajkovit nastup — u skladu sa pesmom, u kojoj se sigurno pronalaze pripadnice nežnijeg pola, ali i da je njen adut njena emocija. 

 

 

Kakve su dosadašnje reakcije na pesmu "Ljubav me inspiriše", jesi li zadovoljna njima?

 

— Reakcije su takve da ne postoji nijedan negativan komentar, što me malo i brine (smeh). Šalim se, reakcije su prelepeeee i puno mi je srce!

 

Izjavila si da pesma nije namenski rađena za ovaj festival, već je odavno "čuvana" za posebnu priliku. Šta misliš da je tvoj glavni adut u ovom takmičenju, ali i u potencijalnom osvajanju evrovizijske publike?

 

— Moj adut je moja emocija i moja publika. Moje žene. Žao mi je iskreno što su se pronašle u tekstu koji je tužan, ali želim da im poručim da je sve u životu lekcija i da dignu glavu gore i pevaju pesmu kroz osmeh!

 

1 / 5 Foto: Printscreen Kurir TV

 

Kakva su tvoja očekivanja od Pesme za Evroviziju i koliko ti je važan plasman?

 

— Slagala bih kad bih rekla da ne očekujem visok plasman. Očekivanja sam već ispunila i sebi i svom timu, ostao nam je još plasman. Verujem čvrsto da ni tu nećemo omanuti.

 

 

Kakav nastup možemo da očekujemo?

 

— Nastup je bajka. Eto, samo ću toliko reći.

 

1 / 4 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Kako ti se čine pesme ostalih kandidata? Imaš li favorite među njima?

 

— Drago mi je što sam deo festivala gde ima afirmisanih zvezda i gde ima mesta i za nove, talentovane ljude. Ove godine je sve pomešano i tako i treba da bude uvek. Favorit sam sama sebi, iskreno.

 

Koja ti je omiljena evrovizijska pesma svih vremena?

 

— Mnogo ih je prelepih, ali moja omiljena, koja je nekako vanvremenska, jeste Dima Bilan i pesma Believe.

 

 

makonda-tracker