Beauty intervju

Konstrakta Đurić i Zoe Kida: Prirodna nega ispred svega

0
Članice grupe Zemlja gruva uživaju u svojim ritualima kojima neguju lepotu, a obe se slažu da su kreme i losioni koje same pripremaju najbolje za njihovu kožu i kosu.
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Konstrakta Đurić

 

Pevačica svoju dugu smeđu kosu, koja joj je i zaštitni znak, neguje sa posebnom pažnjom, a tokom godina naučila je da sama nanosi make-up, ali i da priprema prirodne kreme, losione i aromaterapije pomoću kojih brine o koži.

 

Story: Da li znate sami da se našminkate?

- Nastojim da se što manje šminkam. Danju gotovo nikad nemam make-up, osim kad idem na neki događaj koji to zahteva. Kad se šminkam, imam par sigurnih izgleda koje koristim. Tu pre svega mislim na kombinacije boja, na dnevni/noćni izgled i na način senčenja. Znam šta mi stoji i otprilike kako to da postignem, ali daleko sam od eksperta. Ne bih mogla da se sama našminkam za fotografisanje ili snimanje videa. Tu uživam u rukama profi šminkera poput vašeg!

 

Konstrakta i Zoe Kidah: Tako slične, a opet različite

 

Story: Koje preparate koristite za negu lica?

- Već neko vreme interesujem se za aromaterapiju, odnosno aromakozmetiku. Sama sastavljam sopstvene aromakozmetičke preparate koji se sastoje od potpuno prirodnih, nerafinisanih ili minimalno rafinisanih sastojaka, bez konzervansa i pravim ih prema sopstvenim potrebama. O tome bih mogla da pričam satima, jer svako ulje, etarsko ulje, hidrolat, a stvarno ih je mnogo, ima neko svoje dejstvo na kožu, a da ne pričam o mirisima i mirisnim kompozicijama. Sama pravim maske, tonike, kreme, butere, sama masiram lice. Kod kozmetičara ne idem!

 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Kako negujete kožu tela?

- Tu imam isti pristup. Koristim sopstvene preparate.

 

Story: Da li ste pristalica veštačkih noktiju?

- Nikad nisam imala veštačke nokte. Ne volim ih. Odlazak kod manikira mi je, čini mi se, baš na poslednjem mestu u životu. Imam kratke nokte i volim da ih lakiram. Tu ne pratim trendove već neke svoje faze. Trenutno preferiram bordo, rubin i tamnobraon.

 

Story: Farbate li kosu?

- Farbam se u tamnobraon već 10 godina i trudim se da o radim što ređe, na mesec i po dana, dok sede ne budu počele da diktiraju ritam. Kod frizera idem po potrebi jer nemam živaca, a ni bicepse da svoju predugačku kosu peglam.

 

 

Zoe Kida

 

Popularna pevačica preparate za negu kože i kose najčešće pronalazi u kuhinji, pa tako miksuje razno povrće kako bi na pravi način hidrirala svoje lice, a uz pomoć maslinovog ulja svojoj kosi vraća sjaj.

 

Story: Kada stavljate make-up, u toku dana, za večernje izlaske...?

- Savladala sam osnove šminkanja na kursu svoje prijateljice koja je profesionalni šminker. Naučila sam da se brzo našminkam, da se fino isteniram i još neke vrlo korisne trikove. Šminkam se isključivo kada izlazim i kada imam nastupe. Obožavam brend Vichy, kao i domaću organsku kozmetiku ALL Nut na bazi ulja koštice šljive i lešnika.

 

Story: Da li često odlazite kod kozmetičara?

- Nisam baš redovna kod kozmetičara. Sama pravim maske na bazi meda i banane, kao i one od krastavca jer prijaju mojoj koži i redovno radim pilinge.

 

Zoe Kida: Učim, radim, dajem i dobijam

 

Story: Na koji način negujete kožu tela i idete li na masaže?

- Jednom nedeljno radim piling celog tela i koristim kvalitetne prirodne kreme, koji intenzivno mirišu i hrane kožu. Retko odlazim na masaže, ali obožavam saunu i hidromasažu.

 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Kakav manikir vam je najdraži?

- Nemam ništa protiv veštačkih noktiju, ali meni ne stoje. Imam dugu nokatnu ploču, tako da izgledaju pristojno i kada su kratki. Volim tamnije nijanse i, naravno, ferari-crvenu koja nikada neće izaći iz mode.

 

Story: Kako negujete svoju kosu?

- Farbam kosu veoma dugo, ali trudim se da je hranim prirodnim maskama i dobrim preparatima. Jednom nedeljno pravim masku na bazi maslinovog ulja i kvasca, stavljam ulje koprive koje podstiče rast, kao i arganovo ulje koje neguje krajeve kose. Pošto sam naučila da se sama isfeniram i pravim frizure, kod frizera idem na fazoniranje, farbanje i šišanje, što je otprilike jednom mesečno. Kada imam slobodnog vremena, volim da se igram i isprobavam nove stajlinge i frizure, takođe pratim tutorijale na YouTubu i tako učim neke super trikove.

 

 

 

makonda-tracker