slavan početak, sjajan nastavak

Ana Lečić dve godine kasnije u istoj ulozi: I privatna iskustva se na neki način usele u lik

1

TV misterija "Dug moru", čija je druga sezona počela na kanalu Superstar, donela nam je snažne i slojevite ženske likove, koje predvodi mlada Ana Lečić kao Olga. Tim povodom ona nam je otkrila šta možemo da očekujemo od nastavka serije koja je zabeležila ogroman uspeh, kao i da učestvuje u još jednom velikom projektu.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Iako joj je uloga Olge u seriji "Dug moru" bila prva u karijeri i, kako sama kaže, "to joj je bilo sve prvo na ekranu", glumica Ana Lečić ostavila je sjajan utisak i odmah privukla pažnju publike.

 

Kako ona ističe za Glossy, u novoj sezoni je u Olgu utkala efekat koji je na nju imala povratna reakcija publike nakon prve sezone, privatno iskustvo, ali i to što je imala priliku da pogleda rezultat svog rada. Zahvaljujući tome, ona nastavlja da oblikuje ovu ulogu i vraća joj se bogatija za veliko iskustvo i dragoceno znanje. Ana nam je priznala i da je raduje to što u domaćoj kinematografiji ima sve više snažnih ženskih uloga, kao i da ćemo je uskoro gledati u još jednoj uspešnoj domaćoj seriji.

 

Glossy: Prva sezona serije "Dug moru" bila je tvoja prva uloga pred kamerama. Šta se promenilo između snimanja dve sezone? Da li je u Olgine cipele uskočila ista Ana?

 

Ana: Značajna promena jeste ta da sam imala priliku da pogledam snimljeni materijal, da čujem reakacije publike nakon emitovanja. Sve mi je to pomoglo da vidim kako dalje, šta zadržati, a šta otpustiti u nastavku. I privatno se dese nova iskustva koja se na ovaj ili onaj način usele u lik.

 

Ana Lečić
foto: Youtube Printscreen

Glossy: U prvoj sezoni si snimila svoj prvi poljubac ― i s kolegom i s koleginicom, a da li si i u drugoj u nečemu morala da "probiješ led"?

 

Ana: To mi je bio prvi filmski poljubac, ali pošto je prva uloga to mi je onda bilo sve prvo na ekranu. Nego vi novinari nešto posebno volite taj poljubac (smeh). Za mene je svako snimanje stalno probijanje nekog leda. Što kaže Entoni Hopkins, "gluma je proces opuštanja". Mislim da treba da se probije dosta ledova da se dođe do tu.

 

Glossy: U drugoj sezoni režiju potpisuje Gorčin Stojanović. Koliko je ova promena bila značajna za proces i kako je izgledala saradnja s njim?

 

Ana: Za mladu glumicu ta promena mi je dozvolila da osetim neki novi filmski jezik, rediteljski pristup, što je važno za moje glumačko biće. Ali ne bih nikako mogla da ih upoređujem. Oba iskustva, s oba reditelja su mi dala mnogo.

 

Glossy: Hoće li biti i treće sezone?

 

Ana: Hoće, sprema se i treća sezona i tome se jako radujem.

 

Ana Lečić
foto: Youtube Printscreen

Glossy: Radila si i u pozorištu, i na televiziji, i na filmu, u čemu najviše uživaš?

 

Ana: Mislim da mi je potrebno mnogo više rada u pozorištu i pred njim imam strašnu tremu. Osećam da mi je kamera bliža, prijatnije mi je sa njom, ali ipak verujem da se u pozorištu peče zanat.

 

Glossy: Imaš li utisak da u poslednje vreme "u ponudi" ima više uloga koje pružaju i ženama, odnosno glumicama da pokažu svoj talenat umesto da budu samo u funkciji da bliže odrede muške likove?

 

Ana: Imam taj utisak, počevši od naše serije. Radujem se što primećujem da se pišu veliki, slojeviti i intrigantni ženski likovi. Navijam da se nastavi u tom pravcu. Mislim da ima sasvim dovoljno mesta za jake muške i ženske likove.

 

Glossy: Šta očekuješ od narednih uloga?

 

Ana: Da svaka bude različita od prethodne, da ih sve volim.

 

Glossy: Na kom projektu trenutno radiš?

 

Ana: Trenutno igram jedan izazovan i zanimljiv dramski lik u trećoj sezoni serije "Državni službenik".

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker