potresno snimanje

"TO MESTO NOSILO JE SA SOBOM STRAH, KOJI SE UVLAČIO U KOSTI": Ana Lečić iskreno o ulozi u filmu "Dara iz Jasenovca"!

2

Njen otac Branislav Lečič bio veoma ganut nakon premijere, kao i većina građana Srbije.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Mlada glumica Ana Lečić koja je ostvarila zapaženu ulogu u filmu „Dara iz Jasenovca“ , koji je potresao čitavu javnost, zbog potresnih činjenica iz naše istorije. Evo kako je glumica doživela ovo iskustvo.

 

"Sećam se prvog dana snimanja kada sam ugledala te blistavo plave oči Tanje Kecman koja glumi časnu sestru, i pomislila – Blago njoj, kako je odmah ušla u ulogu. Bilo mi je jako teško da igram Božicu, jer sam ja imala mirno i srećno detinjstvo, a morala sam da u sebi pronađem svo to zlo koji njen lik nosi. Takvu mržnju nije lako dočarati"– rekla je Ana.

 

Glumica je ispričala i kako su  tekli dani na snimanju.

 

"Dešavalo se da ne mogu da spavam nakon snimanja. To mesto nosilo je sa sobom strah koji nam se uvlačio u kosti. U jednoj pauzi između snimanja sa jednom od koleginica na setu sam šetala i pokušala da pričam o bilo čemu drugom, da potisnem svoj lik i odjednom mi se oteo uzdah i izgovorila sam: Muka mi je od ove Božice. To je samo izletelo iz mene. Na kraju, kada je snimanje završeno, tu Božicu sam iskreno počela da žalim. Provesti ceo život u tolikoj mržnji je tužno. Da biste igrali bilo koji lik, pa i negativca, morate da ga najpre razumete. Ja mislim da je njena vodilja bilo to da ispuni dužnost prema NDH, ispran joj je mozak time da mora da služi svojoj zemlji "– istakla je mlada glumica.

 

Ana Lečić
foto: Youtube Printscreen

Njen otac, glumac Branislav Lečić, žurio je nakon predstave kući da bi stigao da odgleda film.

 

"Bio je jako ganut i mnogo se potresao. Kao i svi uostalom koji su pogledali film. Nekoliko drugarica mi je reklo da im se neko vreme ne obraćam. Da nekih mesec dana ne mogu sa mnom da razgovaraju. I ja ih razumem. Čak mi kao glumcu, profesionalcu, i imponuje da je tako, zvuči mi to kao kompliment. To znači da sam dobro uradila svoj posao" – završava Ana.

 

 

makonda-tracker