Viktor Troicki: Uspeh me neće promeniti

Junak Dejvis kupa Viktor Troicki otkriva da su mu molitve otvorile put do trijumfa, priča o raskidu sa bivšom devojkom Sunčicom Travicom i tvrdi da mu je Olja Crnogorac samo prijateljica
2
1 / 10 Foto: Luka Šarac

Iako je fantastičnom pobedom u odlučujućem meču na finalu Dejvis kupa ušao u istoriju belog sporta, teniser Viktor Troicki (24) siguran je da ga ovaj veliki uspeh neće promeniti. Pobedu je osim sa saigračima i prijateljima iz reprezentacije slavio i u intimnoj porodičnoj atmosferi, a sve detalje slavlja iznosi u ekskluzivnoj ispovesti za magazin Story, kao i istinu o raskidu romanse sa fotomodelom Sunčicom Travicom i spekulacijama o avanturi s Oljom Crnogorac, nekadašnjom učesnicom rijaliti šou-programa Farma.

Story: Jeste li uspeli da se naspavate nakon pobede na Dejvis kupu ili ima istine u izjavi Pavla Tipsarevića, oca vašeg kolege Janka, kako teniseri slave danima, baš kao na Ivkovoj slavi?

- Počeli smo kao gazda Ivko, ali trećeg dana svi smo već bili slomljeni, pa smo poželeli da se odmorimo. U nedelju posle meča, odmah sam počeo da pijem, onako gladan i izmoren i slavili smo do četiri ujutro. Sutradan smo slavili bez Janka i provod je potrajao do pet ujutro.

Story: Zašto javno zadirkujete Janka Tipsarevića kako mu je zabranjeno da se provodi sa ostalim teniserima otkako se oženio?

- On se uopšte nije promenio otkako se oženio. Ne zadirkujemo ga, ali nije mogao da nam se priduži drugog dana slavlja jer je otputovao za Keniju.

Story: Nerviraju li vas protokolarne posete kojima ste izloženi nakon osvajanja Dejvis kupa?

- Prijaju mi, iako su često zamarajuće, budući da smo mi posle titule iscrpljeni. Ali, velika je čast, recimo, otići na prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića i pojaviti se na balkonu Skupštine grada.

Story: Novak Đoković kaže da sportisti žive za to da se posle trijumfa nađu upravo na tom balkonu. Slažete li se s tim?

- To je istina. Sećam se prvih velikih uspeha košarkaša, vaterpolista i odbojkaša, kada sam imao osam, devet godina. Maštao sam da se i ja jednog dana popnem na taj balkon i osećaj je zaista neverovatan. I dalje ne verujem koliki uspeh smo postigli na Dejvis kupu i kada prođe malo vremena, verovatno ću postati svestan da sam deo reprezentacije koja je prvak sveta.

Story: Jeste li tokom finalnog meča obraćali pažnju na to ko vam pruža podršku iz publike?

- Nisam, video sam samo nekoliko drugova, svoju porodicu i familiju iz Čačka koja je došla da me bodri, pošto mi je mama iz tog grada. Bio sam fokusiran na meč i to mi je pomoglo da pobedim.

Story: Jeste li osećali veliki psihički pritisak pred meč, budući da je od vas na kraju zavisio uspeh cele reprezentacije?

- Pritisak je bio ogroman i iskreno ću vam sada otkriti o čemu sam tada razmišljao. Pred meč sam bio sam u svlačionici jer su me ostavili da se smirim i skoncentrišem. Došao je i vladika Grigorije, da se pomolimo zajedno i popričamo o onome što me je čekalo. On me je smirio i pomogao mi da psihički jak uđem u taj meč. U trenucima kada sam ostao sam, razmišljao sam o budućnosti i u jednom trenutku rekao sam sebi: Kako ću jednog dana svom sinu, ili ćerki reći da sam izgubio finalni meč na Dejvis kupu? Pomislio sam na blam kom bi moje dete možda bilo izloženo zbog toga. Uspeo sam kako bih jednog dana mogao da prepričavam svojoj deci to iskustvo i da bi oni bili ponosni na mene.

Story: Mislite li da ovaj vaš uspeh ima i svoju negativnu stranu, s obzirom na to da ste ga doživeli veoma mladi?

- Činjenica je da je to moj najveći uspeh u karijeri, a to za sebe kažu i Novak, Janko i Ziki. Ne verujem da ću se zbog toga promeniti. Život ide dalje, nastaviću da igram tenis i živim onako kako sam živeo.

Story: Jeste li se navikli na novu frizuru i da li ste zaista spremni na tetoviranje ukoliko ponovite ovakav uspeh?

- Ne verujem da će biti tetovaža. Janko je prenaglio sa tom najavom jer nema šanse da se istetoviram, dok je ideja o šišanju bila moja. To sam izgovorio u Splitu na večeri posle četvrtfinalnog meča sa Hrvatskom. Svi su prihvatili tu ideju i nazdravili smo za ćelave glave. Međutim, kako su se šanse za osvajanje Dejvis kupa povećavale, oglasio se Janko s izgovorima tipa: Puštao sam godinu dana kosu, pa imam neka slikanja i slično, ali na kraju je i on bez problema pristao da se ošiša.

Story: Jeste li slavili sa mamom Milom i tatom Aleksandrom?

- Skoro cela moja familija bila je u Areni. Veoma sam vezan za svoje roditelje pošto sam jedinac i mnogo smo razgovarali i pre i nakon svega ovoga. Srećni su i ponosni na mene i rado primaju čestitke. Nakon meča proslavili smo uspeh sa maminom familijom iz Čačka i prijateljima iz Beograda.

Story: Jesu li vas roditelji razmazili ili su vas vaspitavali po sistemu nagrada i kazni?

- Pružili su mi sve u životu. Da nije bilo njih, ne bih ni igrao tenis. Kada mi je bilo najteže, pomogli su mi da izađem na pravi put i postanem dobar čovek. Sve što su imali, izdvajali su kako bih ja uspeo u tenisu. Nemam reči da opišem zahvalnost koju osećam prema njima.

Story: Da li je moguće da među našim teniserima zaista nema sujete, iako ste svi rangirani na ATP listi?

- Možda zvuči neverovatno, ali zaista nema sujete i zdušno bodrimo jedni druge. Naše prijateljstvo preraslo je u bratstvo. Fenomenalan je osećaj osvojiti titulu zajedno sa tim momcima.

Story: U kojoj meri se vaš emotivni život odražava na terenu? Mislite li da ima istine u navodima pojedinih medija koji kažu kako Ana Ivanović i vi sve bolje igrate otkako nemate partnere?

- Najbolje je da to drugi procene. (Smeh) Ponekad mi je teško da emotivno nezadovoljstvo sakrijem na terenu, ali trudim se da ne mislim o tome jer svaka pomisao na bilo šta drugo, dok igram meč, smeta mi, remeti moj fokus i samim tim igram slabije. Trudim se da moj emotivni život ne utiče na igru.

Story: Mnogo se pisalo o vašem raskidu sa Sunčicom Travicom. U kakvim ste danas odnosima s njom?

- Nemam mnogo toga da kažem na tu temu. Reći ću samo da smo Sunčica i ja u OK odnosima i nismo postali neprijatelji posle raskida.

Story: Postoji li mogućnost da obnovite vezu?

- Ne bih o tome. Trenutno sam fokusiran na karijeru koja je krenula uzlaznom putanjom, a kasnije ću pričati o emotivnom životu.

Story: Kakve devojke volite?

- Nemam određeni tip devojke.

Story: Brinete, plavuše ili crnke?

- Sve prijatne, ljubazne i šarmantne žene su lepe. Nije bitna boja kose.

Story: Da li trenutno želite dugu vezu ili avanture?

- Zavisi od konkretne situacije. Nikada to ne planiram.

Story: Razmišljate li o braku?

- Sigurno planiram da se skrasim u takvoj zajednici, ali ne pre tridesete. O tome još i ne razmišljam jer komplikovano je uskladiti karijeru sa porodicom. Za sada uživam.

Story: Da li vam je kolega Nenad Zimonjić dobar primer muškarca koji uspešno usklađuje karijeru i porodicu?

- Da, ali on je deset godina stariji od mene, a decu je dobio sa trideset i dve godine. Naravno da ću i ja jednog dana poželeti da budem roditelj, ali do tada još mnogo moram da pretrčim na terenu.

Story: Jeste li ranjive prirode?

- Prilično sam osetljiv, a roditelji i prijatelji uvek su tu da mi pruže utehu.

Story: Jesu li tačne spekulacije o tome da ste u vezi sa Oljom Crnogorac?

- Poznajem je i prijatelji smo, ali ništa više od toga.

Story: Hoćete li imati vremena za odmor nakon Dejvis kupa?

- Pauzu od dve nedelje imao sam nakon turnira u Bazelu i slobodno vreme proveo sam u Beogradu. Posle Dejvis kupa imao sam samo četiri dana pauze, a krajem nedelja otputovao sam na kondicione pripreme na Zlatibor, a potom idem u Dubai, tako da nemam vremena za duži odmor.

Story: Gde ćete provesti Novu godinu?

- Sezona kreće 1. ili 2. januara, tako da već tradicionalno najluđu noć dočekujem u Dohi. Međutim, nije reč o proslavi jer je u Kataru veoma vruće i nikada nemam utisak da je Nova godina.

Story: Mnogo prašine podiglo se oko Novakove i vaše imitacije pevačice Šakire i tenisera Rafaela Nadala. Kako ste došli na tu ideju?

- Naravno, to je Novakova ideja. Ne znam da li se Šakira naljutila, ali Nadal je to prihvatio sjajno i pohvalio me je za glumu. Dobijali smo uglavnom pozitivne komentare kada smo to snimili tokom Rolan Garosa. Novak mi je isprva nudio da ja budem Šakira, ali odbio sam i on je zatim prihvatio tu ulogu. (Smeh)

Nikola Rumenić

makonda-tracker