Jedan savet bio je karta za uspeh

Mario Dedivanović otkriva sve tajne: Uzbudljiv put od konsultanta za parfeme do svetski poznatog šminkera (FOTO)

0

Mario Dedivanović sa samo 17 godina počeo je da radi kao konsultant za parfeme u jednoj prestižnoj kozmetičkoj radnji. Slučajno, jedna žena ga je upitala za savet oko izbora karmina. To ga je vinulo među same zvezde. On je sada čovek koji je bukvalno umešao prste u izgled najatraktivnijih žena na planeti!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sa 24 godine Mario je bio bukiran za naslovnu stranu magazina Social Life, a model je bila Kim Kardašijan. To je bio njihov prvi susret i po svemu sudeći fatalan, piše Elle. Od tada se nisu razdvojili. Pored Kim, njegovi klijenti su Keti Peri, Dženifer Lopez, Naomi Heris, Krisi Tajgen i Šanel Iman i sve imaju taj savršeni sjajni i dobro konturisani ten.

 

Poznati ste po konturisanju i smoky eye tehnici. Otkrijte nam neke svoje trikove?

Kada je o konturisanju reč, važno je pre svega odabrati pravu nijansu. Treba početi sa tri nijanse tamnijom bojom od prirodne boje kože. Nju treba naneti na ivicu kose, po udubljenjima na obrazima, po viličnoj kosti i sa strane nosa. Veoma je važno dobro blendiranje, da ne bi bilo grubih linija. Što se tiče smoky eyes tehnike oko treba oivičiti spolja i unutra tamnom olovkom. Čistom četkicom potom razmazati taj krejon za seksi pogled. Sve završiti sa dva ili tri sloja maskare."

On šminka Kim i ovo NIKADA NE RADI: Bacite olovku za obrve i... (FOTO)

 

Zašto toliko volite konturisanje?

Zaista pomaže da se naglase crte lica, kao i da se transformiše njegov oblik. Takođe se i prelepo slika."

 

A post shared by MARIO (@makeupbymario) on

Da li više volite mat ili kremaste proizvode?

I jedne i druge, zavisno od efekta koji želim da postignem. Nekada čak stavljam i više slojeva i jednih i drugih. Volim kremastije proizvode na usnama, a mat na očima."

Ako bi neko zavirio u vaš šminkerski pribor, čime bi se iznenadio?

Imam puno drugstore proizvoda. Na primer obožavam Loreal Voluminus maskaru, ona mi je najomiljenija. Dopadaju mi se i trepavice iz drogerija, a takođe Ardel individualne trepavice."

Šta biste savetovali kolegama šminkerima?

Najbolji savet koji bih mogao da dam jeste da pokušaju da asistiraju poznatim šminkerima, ako je to moguće, kako bi naučili trikove zanata. Takođe, da budu dosledni u tome da uvek rade najbolje što mogu, bez obzira na povod i da postave ciljeve kada je o karijeri reč. Poručio bi im da ne odustaju i da prikazuju svoj rad na društvenim mrežama što više mogu."

A nekim "običnim" ženama?

Eksperimentišite i zabavljajte se sa šminkom, rizikujte i s vremena na vreme budite potpuno drugačiji. Na kraju krajeva, šminka bi trebalo da bude zabavna."

Koji su po vašem mišljenju najbolji svetski make-up artisti?

Ima ih mnogo, ali mislim da su Piter Filips i Pet Mekgrat ipak najbolji."

 

A post shared by MARIO (@makeupbymario) on

Da li vas inspiriše modni svet? Koju dizajneri su vam najzanimljiviji?

Da, veoma ne inspiriše. Najviše volim dizajnere kuća Živanši i Tom Ford. Nekako su na liniji moje estetike i nosim ih češće nego neke druge. Takođe mi se sviđa i šminka ova dva brenda."

Ko je taj srećnik: Kim Kardašijan čestitala rođendan muškarcu iz Crne Gore!

 

Tri proizvoda za pusto ostrvo su:

Bjuti blender, Anastasija Beverli Hils brau viz, bilo koji mat bronzer Beauty Blender (zato što može da se koristi i na očima i na obrazima.)

Kojim proizvodima negujete lice?

Lično koristim Tača brend na sebi, kao i neke brendove koji nisu mnogo skupi kao što su Ketafil i Neutrogena."

Kako gledate na popularni trend naglašenih obrva?

Volim pune prirodne obrve. Nisam ljubitelj ekstremno tamnih i oštrih obrva, ali volim da budu pune."

 

A post shared by MARIO (@makeupbymario) on

Šta mislite o tome da se muškarci šminkaju?

Ne mislim o tome ništa loše. Smatram da svako treba da se izražava onako kako želi. Lično, ne volim šminku na sebi, ali nemam problem sa tim da je muškarci koriste."

makonda-tracker