22 godine čuvana tajna

Dženifer Lopez joj je dala sitniš i ukrala život: Neobična priča žene koja je – zapravo – "Dženi iz bloka"

0

Sudeći prema tvrdnjama ove devojke, kada slušamo najveći hit Džej Lo, uopšte ne čujemo jednu od najvećih latino zvezda planete već – nju.

Dženifer Lopez u spotu za pesmu 'Jenny From The Block' (2002)
Dženifer Lopez u spotu za pesmu "Jenny From The Block" (2002)foto: Jennifer Lopez/YouTube Printscreen

Dženifer Lopez, latino diva, pevačica, glumica i plesačica, jedna od nesumnjivo najvećih zvezda svih vremena, ali i žena koja uvek ima za petama more kritizera.


Prigovaraju joj mnogo toga još od prvih dana karijere, a ono što je prati od samog početka jesu tvrdnje da Džej Lo ne ume da peva i da je, štaviše, često tuđi glas poturala kao svoj.


Opšte je poznato da u nekim od njenih pesama zapravo uopšte ne čujemo Dženifer – na primer čitav refren hita "Play" zapravo peva autorka pesme Kristina Milijan, dok je Ašanti "pozajmila" glas latino senzaciji u velikom broju hitova, poput "Ain't It Funny" i "I'm Real".

Međutim, ono što nije zvanično, ali se često može čuti jeste da u pesmi "Jenny From The Block", koja je lična karta Dženifer Lopez već duže od dve decenije, uopšte nismo slušali "Dženi iz bloka"!

1 / 6 Foto: Jennifer Lopez/YouTube Printscreen

Kako je pre izvesnog vremena preneo BroBible, žena po imenu Nataša Ramos tvrdila je na TikTok-u  i Iksu da je glas koji čujemo u hitu iz 2002. zapravo njen.


Ne sećam se koje godine, 2001. ili 2002, angažovali su me da pevam za Dženifer "Jenny From The Block"... Snimila sam to i njoj se dopalo... Želeli su da me zadrže i da joj pevam prateće vokale za neke od pesama na albumu... Ona je ušla u studio i snimila prateće vokale preko mog glasa – ispričala je Nataša.

 


Međutim, ona veruje da je njen glas, koji je trebalo da bude prateći vokal, završio u prvom planu, dok je Dženifer Lopez samo pratnja u sopstvenoj pesmi.


Ubeđena sam da su skroz smanjili njen glas jer zvuči identično onome što sam ja snimila... Smeh koji čujete u pesmi je moj smeh... Osoba koja kaže "iz Bronksa" – to sam ja – objasnila je Ramosova.

Nataša kaže da je snimila prateće vokale za više pesama Dženifer Lopez, ali je "Jenny From The Block" jedina s kojom je primetila neki problem. Za rad sa Džej Lo je, inače, dobila samo 3.500 dolara i nikada nije postigla veći uspeh niti dobila priznanje za svoj talenat. Ipak, ona ne krivi Dženifer već izdavačku kuću koja ju je angažovala.


Ona je zauzeta žena, šefica. Razumem da joj se dopao moj glas i pomislila je da ne mora mnogo da se trudi oko pesme i zvuka da bi bila dobra... Ona je radila pametno, a ne naporno – napisala je jednom prilikom na Iksu Nataša Ramos. – Izdavačka kuća me je zeznula, to je poenta svega.


Kako bi dokazala da je baš ona "Dženi iz bloka", Nataša se snimila kako peva ovu pesmu i njeni pratioci su uvereni da ona govori istinu.

"Ova žena mora da dobije neki novac od uspeha pesme", "Bože, ona je Dženi iz bloka!", "Nemam trunku sumnje je li ovo istina", "Više zvuči kao Džej Lo nego Džej Lo"... neki su od komentara.

 

Mnogo je fanova slavne pevačice koji tvrde da Nataša laže, ali ona ističe da je samo podelila svoju priču i da svakako "ne bi ni želela da bude u toj demonskoj industriji".

BONUS VIDEO

Saveti trenera Dženifer Lopez

 

makonda-tracker