"Osećala sam se tako iznevereno..."

Mislila je da se nada njenoj smrti, na dan operacije mozga saznala da je vara: Poslednja ljubav je slomila Šenon Doerti

0

Obožavana glumica koja je juče preminula posle devet godina borbe protiv raka prošle godine je prošla kroz jednu od najvećih drama u svom životu.

Šenon Doerti kao Pru u seriji 'Čari'
Šenon Doerti kao Pru u seriji "Čari"foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Američki mediji javili su juče da je, nakon duge i teške borbe protiv raka, preminula holivudska glumica Šenon Doerti.


Zvezda serija "Beverli hils" i "Čari" umrla je u 54. godini, a tužne vesti potvrdila je njena portparolka, istakavši da je glumica izgubila tešku i dugogodišnju bitku.


Posvećena ćerka, sestra, tetka i prijateljica bila je okružena bližnjima i svojim psom Bouvijem. Porodica moli za privatnost u ovom trenutku kako bi mogla da je žali u miru – istakla je Lesli Sloun, koja je godinama bila zadužena za Šenoninu komunikaciju s medijima.


Životna priča Šenon Doerti je teška i potresna, a ona se prvi put suočila s dijagnozom raka dojke 2015. godine. O tome je više puta pričala otvoreno, a u novembru prošle godine je saopštila je u terminalnoj fazi i istakla da želi da živi.

Ne želim da umrem – rekla je za People. – Nisam završila sa životom. Nisam završila s ljubavlju. Nisam završila sa stvaranjem. Nisam završila s nadom da ću stvari promeniti nabolje. Jednostavno nisam – nisam završila.

 

Šenon Doerti se borila protiv raka od 2015. godine
Šenon Doerti se borila protiv raka od 2015. godinefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Šenon je preminula okružena voljenima, a pred kraj života morala je da se suoči s velikim bolom jer je u septembru 2023. okončala svoj treći brak.


Ona je devedesetih godinu dana bila u braku s Ešlijem Hamiltonom, potom dvehiljaditih jednu godinu s Rikom Salomonom, a potom se 2011.udala za fotografa Kurta Isvarijenka. Par se venčao u Malibuu i delovao vrlo skladno, a potom je u maju prošle godine objavljeno da se rastaju.


Razvod je poslednje što je Šenon želela. Nažalost, osećala je da joj nije ostavljena druga opcija – istakla je njena portparolka.


Nakon rastanka od Isvarijenka, glumica je gostovala u podkastu Let's Be Clear, u kom je pričala o krahu svog braka i otkrila da ju je muž dve godine varao. Štaviše, to je saznala na dan kada je trebalo da ide na operaciju mozga, na koji joj se karcinom proširio.

 

Šenon Doerti i Kurt Isvarijenko zajedno su proveli 14 godina
Šenon Doerti i Kurt Isvarijenko zajedno su proveli 14 godinafoto: @kurtiswarienko/Instagram

Otišla sam i shvatila da je moj brak gotov, da je moj suprug dve godine imao aferu – rekla je Šenon Doerti.


Kako je istakla, Kurt je hteo da bude uz nju, ali ona nije mogla da podnese da on bude u njenoj blizini.

Da budem jasna, on je to želeo, ali nisam mogla da odem na operaciju s njim tu. Osećala sam se tako iznevereno – objasnila je glumica. – Osetila sam se tako nevoljeno od nekoga s kim sam provela 14 godina, nekoga kog sam volela svim svojim srcem.


Ako si s nekim 14 godina i varaš ga, zar ta osoba ne zaslužuje apsolutnu istinu, bez obzira na to koliko će je boleti? – zapitala se.

 

Šenon Doerti s mužem Kurtom
Šenon Doerti s mužem Kurtomfoto: Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica je jednom prilikom istakla i da je Kurt Isvarijenko prolongirao razvod "u nadi da će ona umreti" pre toga kako ne bi morao da joj isplati novac.


Kurt ne čeka da Šenon umre, on joj želi najbolje i želi da sve ovo razreše i ostave iza sebe – istakao je njegov advokat i tvrdio da je njegov klijent hteo da postigne sporazum koji je ona odbila.


Glumica je zahtevala od bivšeg muža 15.434 dolara mesečno jer je izgubila zdravstveno osiguranje pošto zbog lečenja nije mogla da radi, a prihodi koje je dobila od serije "Čari" su se smanjivali ili stagnirali.

 

Šenon Doerti i Kurt Isvarijenko zajedno su proveli 14 godina
Šenon Doerti i Kurt Isvarijenko zajedno su proveli 14 godinafoto: BORISIO / Pacific coast news / Profimedia

Dok nisam mogla da radim, gomilali su se medicinski troškovi koje osiguranje nije pokrivalo, a Kurt je stalno leteo avionom i trošio hiljade dolara na svoja putovanja, zlatare, Guči i letove svoje "agentkinje", dok je istovremeno tvrdio da nema dovoljno sredstava da mene izdržava – ispričala je Šenon.


Pomenuta agenkinja je, prema rečima portparolke glumice, "intimno uključena u situaciju", čime je implicirala da ona ima nešto više s Isvarijenkom.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srbija druga po učestalosti raka dojke

 

makonda-tracker