tužne vesti

Preminula zvezda Beverli Hilsa i Čari: Borila se sa rakom 9 godina, pred kraj života je bila - spremna na smrt

0

Odlazak velike glumice koja je obožavala život i borila  se lavovski skoro deceniju s opakom bolešću

PREMINULA ŠENON DOERTI
PREMINULA ŠENON DOERTI foto: Jason Kempin / Getty images / Profimedia

Šenen Doerti, zvezda Beverli Hilsa preminula je u 53. godini života. Njoj je prvi put je dijagnostikovan rak dojke 2015. godine. Dugo se borila s ovom teškom bolešću, a nedavno je objavila da se kancer vratio i da je u poodmakloj fazi.


- Teška srca potvrđujem da je preminula glumica Šenen Doerti. U subotu, 13. jula, izgubila je bitku sa rakom posle mnogo godina borbe sa bolešću -  potvrdila je Doertijeva dugogodišnja publicistkinja Lesli Sloun u ekskluzivnoj izjavi za People u nedelju 14. jula.

 

- Posvećena ćerka, sestra, tetka i prijateljica bila je okružena svojim najmilijima, kao i njenim psom Bouvijem. Porodica traži privatnost u ovom trenutku kako bi mogli da tuguju u miru - nastavila je Sloun.

Zvezdi Beverli Hilsa prvi put je dijagnostikovan rak dojke 2015. godine.

 

Doherti je stekla slavu kao Brenda Volš u originalnom filmu Beverli Hils, 90210, koji je premijerno prikazan u oktobru 1990. Doherti je napustila emisiju posle četvrte sezone 1994. Kasnije je ponovo pogledala lik uz nekoliko gostovanja u reboot-u 90210 2008.

 

Šenon Doerti je američka glumica koju su mnogi upamtili po ulozi Brende iz kultne tinejdž serije ''Beverli Hils 90210'', kao i jednu od sestara veštica iz serije ''Čari''.

ŠENON SE GODINAMA BORILA SA RAKOM
ŠENON SE GODINAMA BORILA SA RAKOMfoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Rođena je u Memfisu, 12. aprila 1971. godine, gde će i otkriti strast prema kameri i filmskom platnu.

 

Kao dete je ušla u glumačke vode i da bi se ubrzo našla u ozbiljnim filmskim i serijskim ostvarenjima, kao što je ''Mala kuća u preriji'', međutim prva ozbiljna uloga je bila u seriji ''Heathers'' iz 1988. godine, a odmah potom i ''Beverli Hils'' čije snimanje je napustila 1994. iako je bila noseći ženski lik.

 

U narednom periodu karijera joj se najpre sastojala od snimanja filmova, a još uvek se pamte njene smele fotografije za magazin ''Plejboj'', dok nije dobila novu šansu od Arona Spelinga da glumi Pru u ''Čarima''.

ŠENON NIJE GUBILA NADU DO SAMOG KRAJA ŽIVOTA
ŠENON NIJE GUBILA NADU DO SAMOG KRAJA ŽIVOTA foto: Celebrity Photo / Avalon / Profimedia

Iako je dobila priznanje za svoj angažman u seriji ''Čari'', čak je i režirala nekoliko epizoda, rešila je da i ovaj projekat napusti u trećoj sezoni 2001. godine.

 

Njoj je nedavno dijagnostifikovan rak, koji je u 4. stadijumu, ali ona nije želela da se preda, već je nastavila da se bori i da govori o svom stanju snažnije nego ikada.

 

Njena nedavna iskrena razmišljanja o pripremama za budućnost naglašavaju njenu nepokolebljivu posvećenost svojim voljenima, posebno njenoj majci, Rozi. Ona nije želela da  njena  majka ima brige nakon što ona ode sa ovog sveta pa je rešila da pre svoje smrti rasproda svu imovinu koju ima.

ŠENON JE POBEDILA RAK, ALI SE ON KASNIJE OPET VRATIO
ŠENON JE POBEDILA RAK, ALI SE ON KASNIJE OPET VRATIO foto: @kurtiswarienko/Instagram

Šenenina priča je tužna i veoma potresna. Glumica je sanjala da svoj dom u Tenesiju pretvori u utočište za sebe, svoju majku i konje kojima je potrebna. Ovaj san postao je teret nakon što je saznala za bolest, a na posletku je Šenon odlučila da je to nešto od čega će ipak morati da odustane.

 

- Bilo je zaista teško i stvarno emotivno - priznala je, dok se borila sa implikacijama napuštanja ovog sna.

 

Njena otvorenost po pitanju njenog puta protiv raka bila je izvor inspiracije i utehe za mnoge. Prvi put dijagnostifikovana 2015. godine, hrabro se borila za remisiju do 2017, da bi se rak vratio u još gorem obliku.

NAKON DUGE BORBE DOŠAO JE KRAJ ŽIVOTA
NAKON DUGE BORBE DOŠAO JE KRAJ ŽIVOTA foto: Profimedia

Kasnije se otkrilo da se rak proširio i na mozak, a kasnije i na kosti, a njoj su pristigli brojni komentari utehe i podrške od ogromnog broja ljudi koji poštuju njen rad, ali i borbu sa opakom bolešću. 

 

Na posletku, stigla je i vest o njenoj smrti, a mnogi njeni pratioci su se na društevnim mrežama oprašatli od ove ne samo izvrsne glumice već i velikog čoveka i humaniste. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Pevačica preminula na vrhunu karijere

 

makonda-tracker