kraj se ne nazire

Bred Pit optužuje Anđelinu Džoli da je – LICEMER: Ono što zamera njemu i sama je tražila od svojih zaposlenih

0

Nakon oglašavanja advokata poznate glumice, otkrivena je dokumentacija pravnog tima Breda Pita koja je odgovor na njene optužbe

Anđelina Džoli i Bred Pit rastali su se 2016. godine
Anđelina Džoli i Bred Pit rastali su se 2016. godinefoto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Holivudski glumci Anđelina Džoli i Bred Pit razveli su se 2016, ali strasti se i dalje ne smiruju, pa oni nastavljaju pravne bitke.


Uz dugogodišnju borbu za starateljstvo nad šestoro dece, tu je i njihov sukob u vezi s vinarijom Chateau Miraval u Francuskoj, koji ovih dana pokreće novi rat nekada najlepšeg para u svetu slavnih.


Glumac je tužio suprugu jer je svoj deo vinarije prodala ruskom biznismenu Juriju Šefleru 2021. godine, a potom je Džolijeva u novootkrivenim papirima navela da je Pit ranije odbio da joj dozvoli da ga proda jer nije htela da potpiše ugovor o poverljivosti.


U istom dokumentu navodi se da i da je glumica dugo trpela nasilje u braku, a sada se oglasio i Bred Pit, koji Anđelinu Džoli naziva – liceremerom.

Naime, njegovi pravni zastupnici navode da ona tvrdi da je glumac hteo da je ućutka i kontroliše posle razvoda time što je zahtevao ugovor o poverljivosti, dok je ona sama isti ugovor dala na potpis i njemu i svojim zaposlenima.

 

Bred Pit i Anđelina Džoli na dodeli Oskara
Bred Pit i Anđelina Džoli na dodeli Oskarafoto: EPA/MIKE NELSON

Kako sada prenosi Daily Mail, koji je imao uvid u dokumentaciju, papiri pokazuju da je glumica tvrdila da je napustila pregovore da proda svoj deo vinograda Bredu Pitu za 54 miliona dolara, i to zbog standardne klauzule u ugovoru koji je predložila njegova strana.


Glumica tvrdi da je to bio pokušaj njenog bivšeg supruga da je "kontroliše" posle razvoda.


Advokati Breda Pita rekli su juče VIšem sudu u Los Anđelesu da je prigovor glumice na ugovor o poverljivosti samo paravan kojim želi da "racionalizuje" to što je izdala Pita. Oni tvrde i da je glumica tražila od glumca da potpiše širi ugovor o poverljivosti samo šest meseci kasnije, u sklopu njihovih pregovora o nagodbi o razvodu.

 

Anđelina Džoli i Bred Pit razveli su se 2016. godine
Anđelina Džoli i Bred Pit razveli su se 2016. godinefoto: JENS KALAENE/AFP/Profimedia

Glumčevi pravni zastunici zahtevaju da glumica otkrije i druge ugovore o poverljivosti koje je sklopila s trećim licima, uključujući i svoje lično osoblje.

Oni tvrde da bi to moglo da potkopa njenu odbranu, kao i da će to diskreditovati argumente Anđeline Džoli.


Ako je Džoli uslovila zapošljavanje ljudi time hoće li oni pristati na ugovor o poverljivosti koji pokriva ono čemu su svedočili u njenom domu – uključujući njeno ponašanje prema svojoj deci i Pitu – to bi ukazalo je li ona zaista verovala da je Pitov zahtev "nesavesna naredba ćutanja" – navode advokati.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Životna ispovest Feđe Štukana: Anđelina Džoli i Bred Pit su mi dali ideju da sve stavim na papir

 

makonda-tracker