oglasio se

Već danima je na meti osuda i komentara: Zbog čega se priča da je AL PAĆINO uništio 96. dodelu Oskara?

0

Al Paćino se oglasio nakon što su ga optužili da je pokvario 96. dodelu Oskara i uništio momenat koji su svi iščekivali.

Al Paćino na dodeli Oskara u Dolbi teatru
Al Paćino na dodeli Oskara u Dolbi teatrufoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Čak i kada je favorit dobro poznat, napetost dodele zlatnih statueta uvek je prisutna jer smo neretko svedoci velikih iznenađenja na dodelama Oskara, a jedan takav momenat desio se i na nedavno održanoj 96. dodeli Oskara.

 

Najveća i najglamuroznija dodela filmskih nagrada ove godine je obeležena trijumfom filma Openhajmer, koji je odneo čak sedam nagrada. Iako su favorita proglasili nezvanično fanovi već letos, napetost čitave večeri povećavala se dolaskom poslednje kategorije, u kojoj je bilo nominovano čak deset filmova, a čast da pročita pobednika ove je godine pripala legendarnom Alu Paćinu.

 

Najveće uzbuđenje i poštovanje prema nominovanima događa se upravo u trenucima kada prezenter stane na pozornicu, čita imena, pa se vrte kratki isečci nominovanih, a ove godine u poslednjoj je kategoriji taj deo preskočen.

 

 

Upravo zato, mnogi su osudili holivudskog velikana da je zakinuo gledaoce za taj najuzbudljiviji trenutak dodele, kada je napetost proglašenja najboljeg filma godine bila na vrhuncu. Kako bi se odbranio, oglasio se i sam Al Paćino koji tvrdi kako ideja da odmah pročita pobednika nije bila njegova.

 

— Samo želim biti jasan da nije bila moja namera da ih izostavim, već odluka producenata da ih više ne ponavljaju jer su pojedinačno istaknuti tokom ceremonije. Bila mi je čast da budem deoo večeri i odlučio sam da sledim način na koji su želeli da se ova nagrada dodeli — rekao je Paćino, dodavši da duboko saoseća s onima koji su bili omalovaženi ovim previdom.

 

Al Paćino objasnio je zbog čega je preskočio najbitniji deo na dodeli Oskara
Al Paćino objasnio je zbog čega je preskočio najbitniji deo na dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Pročitavši film Openhajmer kao pobednika u kategoriji za najbolji film, u dvorani se prvo začulo komešanje jer su svi okupljeni bili svesni kako je jedan deo preskočen, a zatim se ekipa pobedničkog filma okupila na pozornici.

 

Podsetimo, film o tvorcu atomske bombe odneo je čak sedam Oskara, i to u kategorijama: za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu, originalnu muzikz, fotografiju i montažu.

 

Film Openhajmer je osvojio čak 7 Oskara
Film Openhajmer je osvojio čak 7 Oskarafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Bonus video

ZBOG LEPOTE SAM U HOLIVUDU GUBILA ULOGE! Srpska glumica progovorila o STRAŠNOJ ISTINI u šou biznisu! Oči joj otvorio AL PAĆINO

 

Izvor: tportal.hr/I.Br.

makonda-tracker