veličanstvena

28 godina kasnije – u ISTOJ HALJINI: Jedna od najlepših žena 90-ih posle dodele Oskara podelila simpatično priznanje

0

Nakon što se pohvalila time što je ponela istu toaletu u kojoj je šetala pistom 1996. godine, danska lepotica je fanovima otkrila malu tajnu

Helena Kristensen na žurki magazina Vanity Fair posle 96. dodele Oskara u haljini Džona Galijana koju je nosila na modnoj pisti 1996. godine
Helena Kristensen na žurki magazina Vanity Fair posle 96. dodele Oskara u haljini Džona Galijana koju je nosila na modnoj pisti 1996. godinefoto: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Proteklog vikenda u Los Anđelesu je održana 96. dodela Oskara, posle koje je magazin Vanity Fair tradicionalno organizovao afterparti na kom je okupio veliki broj poznatih ličnosti.


Tako su i dame koje ne pripadaju filmskom svetu i nisu dobile pozivnicu za Dolbi teatar te večeri ponele glamurozna izdanja vredna pamćenja, a među njima se našla i danska manekenka Helena Kristensen (55), jedan od najvećih supermodela devedesetih.


Ona je na crveni tepih stigla u crnoj haljini koju potpisuje Džon Galijano, a ako vam je poznata, to nije slučajno – u pitanju je ista kreacija koju je Helena Kristensen nosila na pisti 1996. godine!

U pitanju je duga i elegantna toaleta sa šlepom koja otkriva jedno rame, dok se preko drugog proteže raskošna crno-bela tkanina.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Tako sam uzbuđena što sam mogla da se vratim jednoj od mojih omiljenih haljina koje sam nosila na reviji, još 1996 – napisala je manekenka na Instagramu.


Godine su prošle, Helena je i dalje zanosna i izgleda gotovo isto kao tih dana, ali je priznala da joj "korset nije do kraja zakopčan".

 

Helena Kristensen na žurki magazina Vanity Fair posle 96. dodele Oskara u haljini Džona Galijana koju je nosila na modnoj pisti 1996. godine
Helena Kristensen na žurki magazina Vanity Fair posle 96. dodele Oskara u haljini Džona Galijana koju je nosila na modnoj pisti 1996. godinefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER


Ova haljina bila je deo kolekcije Lécole de Danse, inspirisana baletom, a pored Helene Kristensen tada su pistom prošetale i njene koleginice Šalom Harlou i Kejt Mos.

 

 

I dok je sada kosu pustila da pada u otmenim holivudskim loknama, Dankinja je tada nosila ekscentričnu punđu, ukrašenu aksesoarima za kosu u obliku cvetova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najveći skandal u istoriji Oskara na bini

 

makonda-tracker