karijera, ljubav...

UKLETI SELFI slavnih ličnosti: Skoro svima sa fotografije se život RASPAO posle njega

0

Deset godina od 86. dodele Oskara i čuvenog selfija, životi većine protagonista s nje su se raspali.

Selfi slavnih s dodele Oskara 2014.
Selfi slavnih s dodele Oskara 2014.foto: Twitter / Planet / Profimedia

 Ovo je moj predlog za sledeći holivudski horor blokbaster. Zove se 'Hellfie'. Radnja zastrašujućeg filma smeštena je u noć Oskara, recimo, pre deset godina, dok se grupa veselih slavnih faca okuplja za nevinu fotografiju tokom prenosa dodele nagrada. Svi glumci željni slave naguraju se u kadar i tako se široko osmehuju u svojim smokinzima i haljinama da izgleda kao poslednjinkasting. Simpatična fotografija potom se deli društvenim mrežama preko nekoliko miliona puta. Ali, kako se ispostavilo, pametni telefon je ... uklet! — šaljivo je započeo svoj članak za New York Post kolumnista Džoni Oleksinski.

 

I dok se on šali, mnogi veruju da je fotografija na koju se on poziva, ona koju fotka Bredli Kuper, nastala na dodeli Oskara 2014. godine, zaista ukleta.

 

Deset godina od 86. dodele Oskara, kada je Elen Dedženeres okupila popularne zvezde za fotografiju o kojoj se dugo pričalo, životi većine protagonista s nje su se raspali.

 

Elen, Kevin Spejsi, Bred Pit, Anđelina Džoli, Bredli Kuper, Džared Leto, Džulija Roberts i Meril Strip ne mogu se pohvaliti da su im otad tekli med i mleko.

 

 

Ukleta fotografija i događaji koji su usledili

 

Prva je Elen Dedženeres suočena s teškim optužbama 2020. godine, u kojima se tvrdilo da je na setu njene emisije, Elen Dedženeres šou, vladala toksična atmosfera. Dve godine kasnije 'ubila' je šou, koji se do tada emitovao punih 19 godina, a otada se i povukla iz javnosti.

 

Karijera Elen Dedženeres krenula je nizbrdo
Karijera Elen Dedženeres krenula je nizbrdofoto: EPA/MICHAEL NELSON

Anđelina Džoli i Bred Pit razveli su se 2019. godine, a danas se sude oko starateljstva nad decom i vinarije koju su zajedno kupili u Francuskoj. Ona je njega optužila da je fizički napao njihovog sina tokom leta iz Francuske u SAD 2016. godine.

 

Anđelina i Bred Pit već godinama su u tihom ratu
Anđelina i Bred Pit već godinama su u tihom ratufoto: EPA/MIKE NELSON

Govoreći o razvodima, 2023. godine Page Six je izvestio da su Meril Strip i njen suprug Don Gamer, s kojim je bila u braku 45 godina, rastavljeni od 2017. godine.

 

Meril Strip se razvela nakon mnogo godina braka
Meril Strip se razvela nakon mnogo godina brakafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Kevin Spejsi je u međuvremenu otpušten iz Netfliksove serije Kuća karata 2017. godine, nakon što ga je glumac Entoni Rep optužio za seksualni napad, koji se dogodio, navodno, dok je bio tinejdžer.

 

Nakon toga se suočio s brojnim drugim sličnim optužbama u Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu, a iako je uglavnom oslobođen optužbi, njegova karijera je zamrla.

 

Kevin Spejsi se već godinama nosi sa strašnim optužbama
Kevin Spejsi se već godinama nosi sa strašnim optužbamafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Bredli Kuper od tada nije osvojio nijednu nagradu, a njegova veza s Irinom Šajk u međuvremenu je pukla, mada je sada srećan sa Điđi Hadid.

 

Bredli Kuper više nije osvajao značajne nagrade
Bredli Kuper više nije osvajao značajne nagradefoto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džulija Roberts, koja je nekad bila najveća holivudska superzvezda, nizala je neuspehe od 2014, navodi Story.hr.

 

Ni filmovi Džareda Leta nisu bili preterano uspešni.

 

Četiri najmlađe osobe s fotografije, Lupita Njongo, njen brat Piter, Dženifer Lorens i Čening Tejtum za sada nisu osetili prokletstvo fotografije, ističe autor članka, mada se Tejtum jeste razveo.

 

Bonus video

Skandal na dodeli Oskara

 

makonda-tracker