kakav čovek!

Zbog ovog poteza je zaslužio OVACIJE veće nego za bilo koji film: Najpoznatiji SRPSKI ZET je čovek džinovskog srca

0

Mnogo puta nas je doveo do suza svojim talentom, ali slavni oskarovac sada je, van uloge i kostima, svojim imenom i prezimenom, uspeo da dirne obožavaoce širom sveta nečim daleko važnijim

Kristijan Bejl pokrenuo je vrlo značajan projekat
Kristijan Bejl pokrenuo je vrlo značajan projekatfoto: GIO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanski glumac s adresom u Holivudu Kristijan Bejl iza sebe ima višedecenijsku karijeru i uloge u nekim od najvažnijih ostvarenja proteklih godina.


"Mračni vitez", "Američki psiho, "Bokser" i "Mašinista" samo su neki od hitova u kojima je igrao, a poznat je po izuzetnom glumačkom daru i spremnošću da svoje telo podvrgne velikim izazovima i transformacijama.


Budući da drži do svoje privatnosti, o njegovoj svakodnevici se ne zna previše, ali je poznato da Bejl ima veliko srce. To je sada ponovo pokazao, saopštivši svoj plan da izgradi 12 hraniteljskih domova za decu bez roditeljskog staranja.

Novi projekat Kristijana Bejla i Sibi Blažić je vredan divljenja


Oskarovac je sa suprugom Srbislavom Sibi Blažić, nekadašnjom kaskaderkom i šminkerkom srpskog porekla, obišao novo selo u Kaliforniji u kom će izgraditi 12 kuća i dodatne stanove kako bi pomogao deci da se spreme za samostalan život, kao i društveni centar koji će se prostirati na više od 600 kvadrata.

 

Sandra Sibi Blažić i Kristijan Bejl grade 12 hraniteljskih domova
Sandra Sibi Blažić i Kristijan Bejl grade 12 hraniteljskih domovafoto: JC Olivera / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njegov cilj je da braća i sestre budu zajedno u sistemu hraniteljstva, idealno pod istim krovom, a selo koje gradi nazvao je "nečim apsolutno novim, potpuno transformativnim i apsolutno neophodnim".


Zamislite totalni bol i traumu gubitka roditelja ili odvajanja od njih, a zatim i gubitka braće i sestara povrh toga. To nije način da se tretiraju deca. Zato ćemo mi biti centar za njih. Nadam se da će ovo selob iti prvo od mnogih – rekao je glumac i pozvao sve da otvore oči.


To su naša deca i mi moramo pomoći našoj deci – zaključio je Kristijan Bejl, koji je pripisao svom pokojnom ocu Dejvidu zasluge za to što se bavi dobrotvornim radom.

 

Kristijan Bejl je osnivač dobrotvorne organizacije Together California
Kristijan Bejl je osnivač dobrotvorne organizacije Together Californiafoto: JC Olivera / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rođenje deteta ga je podstaklo da brine o deci bez roditelja

 

Kristijan Bejl rođen je u Velsu, a preselio se u Englesku kao dete.

 

Tamo je počeo da gradi karijeru pre nego što se preselio u Ameriku, a od 2000. godine u braku je sa Srbislavom Blažić, poznatom i kao Sandra i Sibi.

 

S njom ima dvoje dece, a sada je istakao da je postavši otac počeo da razmišlja o životu dece koji nemaju roditeljsko staranje.


Uhvatio sam sebe da pokušavam da zamislim kako bi bilo da nas nema – rekao je glumac.

 

Kristijan Bejl i Sibi Blažić u braku su već 24 godine
Kristijan Bejl i Sibi Blažić u braku su već 24 godinefoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

– Istovremeno, cele noći sam tražio šta se dešava u Los Anđelesu i gde možemo da pomognemo. Bio sam zapanjen i ljut kad sam shvatio da ovde ima mnogo više dece u hraniteljskim porodicama nego bilo gde u državi. Bio sam ljut na sebe što nisam to saznao ranije, pa sam pomislio – to je to, hajde da se fokusiramo na ovo. Moja supruga i ja smo odlučili da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to promenimo – objasnio je.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ana ivanović i Bastijan

 

makonda-tracker