"jednom se živi!"

"Razbolećeš se, ODVRATNA SI!" Slavna glumica napravila DEZERT OD IZNENAĐUJUĆEG SASTOJKA i danima se brani od komentara

0

Nakon što je dobila ideju da napravi lagani slatkiš kakav se stvarno ne viđa svaki dan, glumica je zgrozila svoje pratioce

Riz Viterspun dobila je ideju da napravi dezert od snega
Riz Viterspun dobila je ideju da napravi dezert od snegafoto: reesewitherspoon, Instagram

Holivudska glumica Riz Viterspun pre nekoliko dana je podelila sa svojim pratiocima na TikToku da je dobila vrlo zanimljivu ideju – na napravi slatko posluženje od snega.


Nazvala ga je "snežni slani čokočino", a potom je pokazala kako šoljom zahvata sneg, a potom mu dodaje slani karamel sirup, čokoladni sirup i hladnu kafu.


Okej, imali smo mnogo snega proteklih nekoliko dana. Odlučili smo da smislimo recept! – oduševljeno je rekla Riz svojim fanovima. – O, moj bože, tako je dobro!

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos ❄️☕️

♬ Let's go - Official Sound Studio

Glumica je očigledno uživala, ali su joj pratioci uputili negativne komentare: "Odvratna si", "Sneg se ne jede", "Možeš ozbiljno da se razboliš"...


Riz im je potom odgovorila da se "samo jednom živi" i da tamo gde ona živi sneg pada jednom godišnje, pa je htela da iskoristi priliku.

Takođe, dodala bih nešto – bilo je ukusno! Bilo je tako dobro!


Glumica se potom našalila na račun komentara da je jela nefiltriran sneg, istakavši da ne ume to da uradi.

Da li sneg sme da se jede?


Mnogi Rizini pratioci napisali su joj da su i oni kao deca imali običaj da jedu sneg, a poznato je da mališani obožavaju da hvataju pahulje jezikom.

 

Da li je sneg jestiv?
Da li je sneg jestiv?foto: Shutterstock/Veronika Zelenina

Američki portal Today pitao je pre nekoliko godina svoju urednicu zdravstvenih i nutritivnih tema Madelin Fernstrom da li je bezbedno jesti sneg, a ona je istakla da bi ga radije preskočila ako je diran bilo čim.


Podrazumeva se, bez uređaja za čišćenje snega, čak i ako vam izgleda okej, preskočite ga. Naravno, preskočite i sneg koji nije beo, bilo koji koji ima boju – objasnila je.


Ona je istakla da je najbolje skupiti sneg nakon sat vremena ili više otkako je počeo da pada jer je "tada najčistiji".

 

Da li je sneg bezbedan za jelo, pitaju se svi posle Rizinog neobičnog dezerta
Da li je sneg bezbedan za jelo, pitaju se svi posle Rizinog neobičnog dezertafoto: Ruslan Malysh, Shutterstock

I doktorka Lora Martin, profesorka na Medicinskom koledžu Državnog univerziteta u Ohaju, ističe za FOX News da najbezbedniji sneg koji je pao kasnije, kao i onaj koji se konzumira po nevetrovitom danu.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zimske čarolije Nataše Bekvalac na snegu sa ćerkama

 

makonda-tracker