I LUKSUZ I KOMFOR

PLAVI DETALJI, SVETLO DRVO + SPOJ UDOBNOSTI I LUKSUZA: Kuća Riz Viterspun je maestralna lekcija o uređenju enterijera

0

Američka savremena filmska ikona Riz Viterspun poznata je po tome što je na crvenom tepihu obično među najbolje odevenim ženama, a i njen životni prostor mogao bi da se svrsta u najlepše stilizovane kada je reč o slavnima.

foto: Instagram
foto: Instagram

Čuvena glumica ponosna je vlasnica luksuzne vile u Kaliforniji koja odiše komforom i porodičnom atmosferom, a interesantno je to što je Viterspunova — najverovatnije u saradnji s nekim dizajnerom enterijera — pretvorila svoju kuću u tako prijatan kutak služeći se intersantnim trikom. Ona je, naime, kombinovala različite dezene u nijansama plave boje, a sve u spoju sa svetlim drvetom odaje topao i stajliš utisak.


Ogromna sofa s geometrijskim šarama

 


Trend oversized komada Riz je prenela iz mode u svoj enterijer i svojoj porodici obezbedila džinovsku off-white sofu ukrašenu plavim rombodima koji formiraju trougliće. U pitanju je dezen s etno prizvukom, ali nije strogo u ovom stilu. Dodajte tome teget jastuče s kvadratićima i imate upečatljiv ugao koji privlači pažnju.


Floralna tapeta

 


Na jednoj fotografiji koju je Riz podelila vidimo glumicu ispred zida ukrašenog teget tapetama sa zlatnim cvetićima i lišćem, koja je odličan spoj s nameštajem od svetlog drveta.


Najnežnija baby blue za miran san

 


Glumica je otkrila da je njen ram njenog kreveta takođe od drveta vrlo svetle nijanse, kao i da je tapaciran mekanim svetloplavim materijalom. Iste je nijanse vez na njenoj posteljini, kao i na jastuku koji krase njeni inicijali.


Najprijatniji kutak u kući je, takođe, pun plavih detalja

 


Glumica je otkrila da u svojoj vili ima i ugao za čitanje — na udobnom dušeku s izvezenim plavim i zelenim cvetovima i listićima uživa sa svojim sinom dok čitaju omiljene dečije knjige, a tu je i jedna plava umetnička sličica koja prikazuje more.


Nautički stil za dvorište

 


Svetlija varijanta navy stila i svetlo drvo krase garnituru za dvorište, a posebno je interesantan motiv mornarskih lanaca na jastučiću. Slučajno ili ne, Riz je pozirala držeći — plavu knjigu.


Spoj plave sa žutom bojom

 


U jednom delu dvorišta glumica je udobnu fotelju s plavim animal printom koji podseća na šare zebre kombinovala s efektnim žuto-belim jastučićima.


Plavo na jedva primetnim detaljima

 


Na jednoj fotografiji na glumičinom profilu videli smo da je Riz okvir vrata koje vode na trem ofarbala u plavu boju.

 

1 / 12 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker