Iza sebe je ostavio dvoje male dece

Imao je samo 42 godine i bolest koja razara: Preminuo holivudski glumac koji je uspevao u svemu u čemu se okušao

0

Muzičar i glumac iza sebe je ostavio suprugu i dvoje male dece, a njegove kolege ne mogu da sakriju koliko su potresene ovom vešću

Adan Kanto umro je u 43. godini
Adan Kanto umro je u 43. godinifoto: 20thCentFox / Everett / Profimedia

Glumac i muzičar Adan Kanto umro je u ponedeljak, prenosi Daily Mail, nakon borbe s retkim oblikom kancera.


Meksičko-američki glumac, koji je nakon uspešne muzičke karijere u rodnoj zemlji postao holivudska zvezda, bolovao je od raka slepog creva, a preminuo je u 43. godini.


Bio je najpoznatiji u ulozi Arona Šora u političkoj drami "Vršilac dužnosti", u kom je igrao pored Kifera Saterlenda, a gledali smo ga i u superherojskom filmu "X-Men: Dani buduće prošlosti", seriji "Narkos" i mnogim drugim uspešnim ostvarenjima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adan Canto (@adancanto)


Uz to je 2014. napisao i režirao svoj prvi kratki film "Pre sutra", a s kratkim filmom "The Shot" osvojio je više priznanja na festivalima.


Adan Kanto rođen je u Siudad Akunji, a potom odrastao u Meksiku. Kad aje imao samo sedam godina, uz podršku majke, počeo je da svira tradicionalnu meksičku muziku i nastupa, a sa 16 godina je napustio porodični dom da bi izgradio muzičku karijeru. Pet godina je proveo u Meksiko Sitiju, gde je bio frontmen džez benda Del Canto i postigao je mnogo uspeha kao muzičar.

Nakon što je dobio ulogu u predstavi zasnovanoj na Almodovarovom filmu "Sve o mojoj majci", prešao je u glumce, a već u prvom godinama je počeo da nastupa u holivudskim blokbasterima. Imao je priliku da sarađuje s nekim od najvećih imena u svetu kinematografije, a mnogi su nakon vesti o njegovoj smrti izrazili tugu i nevericu.


– Još nemam reči... Ali moj dragi prijatelj Adan je dobio krila. Zauvek, zauvek će biti u mom srcu – napisala je na Instagramu slomljena Hale Beri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)


Adan je od 2012. bio u ljubavi s vajarkom i slikarkom Stefani Lindkvist, kojom se oženio 2017. godine, a par je dobio prvo dete 2020, dok je drugo došlo na svet 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adan Canto (@adancanto)

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šenon Doerti o raku

 

makonda-tracker