rezultat obdukcije

Od čega je umrla Šinejd O'Konor? Posle 6 meseci objavljen uzrok smrti obožavane pevačice

1

Irska pevačica, koja je postala svetska senzacija nakon objavljivanja pesme Nothing Compares 2 U, preminula je u 57. godini u julu 2023.

Šinejd O'Konor umrla je u 57. godini
Šinejd O'Konor umrla je u 57. godinifoto: Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia

Pevačica Šinejd O'Konor pronađena je u stanu u Londonu prošlog leta bez znakova života, a bilo je mnogo misterija i spekulacija u vezi s njenom smrću.


Kako je sada saopštio Mrtvozornički sud za uži južni London, pevačica je "umrla prirodnom smrću", a dodao je i da ova ustanova više nije uključena u istraživanje ovog slučaja.


Budući da nije dat nikakav medicinski uzrok smrti Šinejd O'Konor, "mrtvozornik je naredio da se izvrši obdukcija", prenosi People zabelešku.

Odluka o tome hoće li biti potrebna istraga biće doneta kada ovi rezultati budu poznati i kada se čuju podnesci porodice – saopštio je Sud.

 

Šinejd O'Konor obožavala je publika osamdesetih i devedesetih
Šinejd O'Konor obožavala je publika osamdesetih i devedesetihfoto: DPA / AFP / Profimedia

Svetski mediji javili su da je Šinejd O'Konor umrla 26. jula 2023. godine, a porodica je izdala saopštenje u kom moli za poštovanje privatnosti u tom teškom trenutku.


Prema pisanju medija, pevačica je poslednje dane provela u penthausu u Londonu, u kom je plaćala kiriju u visini 3.000 funti. Ona je nešto pre smrti podelila na Instagramu snimak u kom je pokazala enterijer stana i poručila da radi na novom albumu i planira svetsku karijeru.

 

Tužan život Šinejd O'Konor

 

Šinejdina karijera počela je izdavanjem njenog debitantskog albuma The Lion and the Cobra 1987. godine, a 1990. proslavila se svojom obradom balade Nothing Compares 2 U. Njeno izvođenje Prinsove pesme donelo joj je nominacije za album godine, najbolju žensku pop vokalnu izvedbu, nagradu Gremi za najbolji muzički video...

 


Tokom života je objavila 10 albuma, a poslednji je I'm Not Bossy, I'm the Boss iz 2014. godine.


Šinejd O'Konor rođena je u Dablinu 8. decembra 1966. godine, a zbog teškog odrastanja i zlostavljanja koje je doživela ceo život se borila s mentalnim zdravljem. Sa 13 godina je pobegla od kuće da bi živela sa ocem, ali je posle dve godine zbog krađe poslata u katoličku ustanovu za prevaspitavanje poznatu kao azil "Magdalene" koju je ona opisivala kao zatvor za devojčice.


Pre dve decenije ispričala je da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, kao posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti, a potom je podvrnuta radikalnoj histerektomiji zbog endometrioze.

 

Šinejd O'Konor umrla je u 57. godini
Šinejd O'Konor umrla je u 57. godinifoto: EPA/INGA KUNDZINA

Dobila je četvoro dece, a nešto više od godinu dana pre smrti doživela je novi bol kada je umro njen sedamnaestogodišnji sin Nevim Nesta Ali Šejn O'Konor.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ana Aleksander u Realnoj priči

 

makonda-tracker