nisu imali srećan kraj

Mogli su da ŽIVE BAJKU — i ostavio ju je posle 2 meseca: Miljenica Holivuda progovorila o bivšem tek posle njegove smrti

0

Džulija Roberts nikada nije rado govorila o Metjuu Periju nakon što ju je iznenada ostavio.

Metju Peri i Džulija Roberts u seriji 'Prijatelji'
Metju Peri i Džulija Roberts u seriji "Prijatelji"foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Smrt Metjua Perija u sopstvenom džakuziju krajem oktobra bila je tragična vest za ceo Holivud i ostatak sveta koji ga je obožavao.

 

Najpoznatiji po ulozi Čendlera u slavnom sitkomu "Prijatelji", Metju Peri je bio jedan od najduhovitijih glumaca koji su se pojavili poslednjih decenija, po mišljenju mnogih — i najduhovitiji — a godinama je vodio borbu sa zavisnošću i sopstvenom psihom.

 

Kako je sam i otkrio u svojoj autobiografiji "Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar", sve njegove ljubavne veze završavale su se tako što ih je prekidao kada bi osetio strah da će biti ostavljen i napušten.

 

Jedna od veza koja je obeležila njegovu mladost bila je ona sa slavnom oskarovkom Džulijom Roberts, na čiji rođendan je i preminuo.

Njihova romansa bila je kratkotrajna, ali vrlo burna i započela je na krajnje simpatičan način. Naime, producenti "Prijatelja" otkrili su Metjuu da Džulija želi da prihvati gostujuću ulogu u seriji samo ako ima priču s Čendlerom, likom kog je glumio Metju.

 

On joj je tada poslao cveće i napisao poruku: "Jedina stvar uzbudljivija od toga da ćeš učestvovati u seriji jeste ta da napokon imam izgovor da ti pošaljem cveće".

 

 

Njih dvoje su tada započeli zanimljivu prepisku faksom, o čemu je Metju pisao o svojoj knjizi i tome kako je stalno jurio kući čekajući na poruku od Džulije... sve dok se jednog dana nije pojavila na njegovim vratima.

Tada su i zvanično postali par, odglumili u seriji, javno obelodanili da su zajedno i rastali se posle svega par meseci.

 

Veza sa Džulijom Roberts bila je previše za mene. Stalno sam bio uveren u to da će raskinuti sa mnom. Zašto ne bi? Nisam bio dovoljan i nikad ne bih mogao biti dovoljan. Bio sam slomljen, savijen, nedostojan ljubavi — napisao je on.

 

 

On se osvrnuo i na period koji je usledio nekoliko godina kasnije, kada je ona osvojila Oskara za ulogu u filmu "Erin Brokovič". Metju Peri je tada bio na rehabilitaciji, gledajući s ostalim "sapatnicima" dodelu Oskara, da bi se svi nasmejali kad je rekao "Dobro, sad možeš da mi se vratiš", kada je Džulija osvojila Oskara.

 

 

Ona se sada po prvi put oglasila otkako je Metju Peri umro, ali nije bila previše rečita.

 

Iznenadna smrt bilo koga tako mladog je srceparajuća. Mislim da to svima nama samo pomaže da cenimo ono što imamo i da nastavimo na pozitivan način najbolje što možemo — rekla je u intervjuu za Entertainment Tonight.

 

Bonus video

Zašto se "Prijatelji" nisu oglašavali povodom smrti Metjua Perija?

 

makonda-tracker