neobična priča

Bila je UDATA za slavnog muzičara, a on LUD ZA NJOM: Metju Peri je maštao o glumici, a noć strasti je sve PREOKRENULA

0

Metju Peri bio je zaljubljen u mnogo koleginica, a jedna — udata — ukrala mu je srce dok još nije bio slavan.

Metju Peri je pre 'Prijatelja' bio ludo zaljubljen u jednu koleginicu
Metju Peri je pre "Prijatelja" bio ludo zaljubljen u jednu koleginicufoto: COLUMBIA TRI STAR / Entertainment Pictures / Profimedia

Glumac Metju Peri preminuo je krajem oktobra 2023. godine, a njegova iznenadna smrt mnogima je bila šokantna. Glumac je preminuo u svom domu u Los Anđelesu, u sopstvenom džakuziju, a milionima njegovih fanova bilo je slomljeno srce.

 

Nije tajna da je Metju Peri bio čovek turbulentnog životnog puta, da se godinama borio sa zavisnošću od opijata, droge, alkohola, kao i da je bežao od smrti više puta tokom života, toliko da mu je jednom prilikom bilo dato svega 2 odsto šanse da preživi.

 

O svom životu, problemima, karijeri i ljubavi Metju Peri je pisao u svojoj autobiografiji "Prijatelji, ljubavnici i Velika strašna stvar", o kojoj je pisala i Jelena Đoković

Od samog rođenja, pa tokom života, Metju je imao velike unutrašnje borbe koje su ga i stvorile čovekom kakav je bio, a mnoge žene imale su uticaja na taj njegov put u životu.

 

Među njima je bila i lepa glumica Valeri Bertineli, koja je obeležila jedan njegov period na putu ka sticanju slave.

 

Sa Valeri Bertineli i svojim prijateljem Kregom Bjerkom glumio je u seriji "Sidni", a tada se, kako je sam pisao, ludo zaljubio u slatku Valeri.

 

Valeri Betrtineli pored Metjua Perija, koji je u to vreme bio ludo zaljubljen u nju
Valeri Betrtineli pored Metjua Perija, koji je u to vreme bio ludo zaljubljen u njufoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, tada je Metju imao drugi problem: Valeri je bila udata.

Ne samo što je bila udata već je njen suprug bio slavni muzičar Edi van Hejlen, gitarista benda Van Hejlen.

 

Metju je pisao kako je maštao o tome da će Valeri ostaviti Edija van Hejlena i pobeći i ostariti s njim.

 

 

U jednom delu knjige, Metju piše o tome da je bio gost kod Valeri i Edija, te da se Edi toliko napio da je zaspao pored njih, a Valeri i on su se dugo ljubili. Metju je bio presrećan i otišao je kući sanjareći o svojoj budućnosti sa Valeri, koja mu je te noći otkrila da je i ona dugo maštala o tom momentu...

 

Ipak, sledećeg jutra, Valeri se pravila da se ništa nije desilo, a Metjuu je srce bilo slomljeno.

 

 

Kasnije su Valeri i Edi dobili sina Volfganga, bili su u braku do 2007. godine, a ostalli su bliski do smrti gitariste 2020. godine.

 

Kada je videla šta je Metju Peri pisao o njoj, Valeri se oglasila na TikTok-u simpatičnom rečenicom: — Da li se još neko nevaljao ponašao u svojim dvadesetim ili tridesetim? Da li ste preplašeni? 

 

Bonus video

Zašto se "Prijatelji" nisu oglašavali povodom smrti Metju Perija?

 

makonda-tracker