ne diže ruke

"NE ŽELIM DA UMREM!" Glumica koju Srbija obožava progovorila o 8 godina borbe protiv raka koji se nezaustavljivo širi

0

Baš kad pomislimo da će biti bolje, stižu sve teže vesti od čuvene glumice, ali ona se ne predaje

Šenon Doerti bori se protiv raka od 2015. godine
Šenon Doerti bori se protiv raka od 2015. godinefoto: @MALIBUUSTARS YOUTUBE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Proslavljena glumica Šenon Doerti (52), koju smo gledali u serijama "Čari" i "Beverli hils" i koja se godinama bori protiv raka, progovorila je o svom teškom stanju.


Ona je trenutno u četvrtom stadijumu raka dojke, a nedavno je saopštila da su joj se metastaze proširile po celom telu.


Glumica, koja se ne eksponira previše u medijima, dala je sada intervju za People, u kom je pričala o svojoj teškoj borbi.

Ne želim da umrem – rekla je. – Nisam završila sa životom. Nisam završila s ljubavlju. Nisam završila sa stvaranjem. Nisam završila s nadom da ću stvari promeniti nabolje. Jednostavno nisam – nisam završila.

 

Šenon Doerti nedavno je viđena u Los Anđelesu
Šenon Doerti nedavno je viđena u Los Anđelesufoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Šenon Doerti već osam godina vodi bitku protiv kancera, nakon što je 2015. najpre dobila dijagnozu raka dojke. Ona je potom otišla na mastektomiju, hemioterapiju i terapiju zračenjem, a tumor se ponovo pojavio 2019. Naredne godine, saopštila je da je u četvrtom stadijumu.


– Zapitate se "Zašto ja? Zašto sam ja dobila rak?", a onda "Zašto mi se rak vratio? Zašto sam u 4. stadijumu?", a to vas natera da razmislite o većoj svrsi u životu.


Glumica želi da iskoristi vreme koje ima da podigne svest o ovoj bolesti i prikupi sredstva za naučna istraživanja koja će doprineti pronalasku leka protiv raka. Želi time i da pokaže da pacijenti u terminalnoj fazi bolesti još uvek mogu da doprinesu svetu i čovečanstvu.


Meni je ludo to što još nemamo lek – iskrena je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

U junu, glumica je na Instagramu napisala da joj se rak proširio na mozak, da je pet meseci pre toga imala operaciju kako bi uklonila tumor, kom je dala ime Bob.


Morali su da ga izvade i istraže njegovu patologiju – rekla je. – To je definitivno jedna od najstrašnijih stvari kroz koje sam prošla u životu.


Šenon Doerti, koja trenutno prolazi i kroz razvod, i dalje veruje da će njene najlepše uspomene tek nastati. Svaki dan provodi s porodicom, prijateljima i svojim psom Bouvijem.


Molim se. Ustajem i ležem zahvaljujući Bogu, moleći se za stvari koje su mi važne, ali ne tražim previše. To me povezuje s višom silom i spiritualnošću. Moja vera je moja mantra – kaže glumica.

 

Šenon Doerti bori se protiv raka od 2015. godine
Šenon Doerti bori se protiv raka od 2015. godinefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Kako kaže, kada imate rak, nebo je plavlje.


– Znam da zvuči bezobrazno i ludo, ali svesniji ste svega i osećate se blagosloveno. Mi smo ljudi koji najviše žele da rade jer smo zahvalni na svakoj sekundi, svakom satu, svakom danu koji provodimo ovde – zaključila je.

 

BONUS VIDEO

Šenon Doerti pred operaciju tumora

 

makonda-tracker