put pun trnja

Teška priča glumice koju je Srbija obožavala: Od tinejdž zvezde i KRALJICE GORDOSTI do borbe za GOLI ŽIVOT

0

Njena sujeta joj je otvorila i zatvorila mnoga vrata. Poslednjih godina se primirila na tom planu, ali zato se suočila sa jednom velikom životnom borbom. 

Slavna glumica se već godinama bori protiv kancera
Slavna glumica se već godinama bori protiv kancera foto: BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica Šenon Doerti ostala je u srcima svih koji su devedsetih gledali jednu od najpopularnijih serija u tom trenutku - Beverli Hils.

 

Šenon je tumačila lik Brende Volš i bila je jedna od glavnih junakinja uz Dilana, Donu, Dejvida i Stiva ili vam Luka Perija, Dženi Gart, Tori Speling, Džejsona Pristlija i druge.

 

Dok su svi pomno pratili avanture glavnih likova sa Beverli hilsa iz Kalifornije i gajili velike simpatije prema njima, a pogotovo prema Brendi, iza kulisa serije dešavao se totalno drugačiji scenario.

 

Mediji su tada pisali je Šenon slava udarila u glavu i da je počela da se ponašna nesnosno prema svima na setu.

 

Kraljica gordosti

 

Ekipa Beverli Hilsa
Ekipa Beverli Hilsafoto: / SNAP / Profimedia

Po njenom stavu, pisali su tada mediji, se moglo videti da ona smatra da je glavna zvezda i da uopšte ne ceni nešto mnogo svoje druge kolege.

 

Čak se saznalo da je u pojedinim trenucima vladala velika netrpeljivost između Dženi Gart i Šenon, koje su se jednom čak i potukle na snimanju. Šenon je u jednom trenutku na veliku žalost publike, ali i verovatno radost svojih kolega - napustila seriju.

 

Luk Peri i Šenon Doerti
Luk Peri i Šenon Doertifoto: : Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Na krilima te slave Šenon se prvi put pojavljuje na naslovnici čuvenog magazina Plejboj, što je u tom trenutku još malo poguralo ka zvezdama.

 

Igrala je i jednu od glavnih rola i u još jednoj seriji koja je bile veoma gledana u našoj zemlji. U pitanju su "Čari". Ovaj serijal pratio je doživljaje tri sestre veštice koje se bore protiv zlih sila, a uz nju tu su bile i Alisia Milano i Holi Meri Kombs.

 

Junakinje Čari
Junakinje Čarifoto: IFTN / United Archives / Profimedia

I ovde se desila slična stvar kao na snimanju Beverli Hilsa. Šenon je imala niz problema sa koleginicama, na prvom mestu sa Alisijom, zbog čega nakon treće sezone Doertijeva napušta "Čari".

 

Ljubavni život

 

I njen ljubavni život je bio veoma uzbudljiv. Bila je verena sa Dina Džeja Faktora, čija porodica je držala kozmetičkog giganta "Maks faktor". Sve je bilo spremno za svadbu, međutim tada Din izlazi u javnost sa šokantnim tvrdanjama - da ga je Šenon tukla.

 

Zbog toga raksida veridu, a otac glumice kasnije pričao medijima da je situacija bila obrnuta. Odnosno da je Din tukao Šenon.

 

Svega nekoliko meseci kasnije Šenon se ipak udaje, ali ne za Dina, već za Ešlija Hamiltona, sina glumca Džordža Hamiltona. No, u bračnoj luci se zadržala svega par meseci.

 

Šenon Doerti
Šenon Doertifoto: Malibu Joe/ / Backgrid USA / Profimedia

Ali on je ubrzo raskinuo veridbu tvrdeći da ga je Šenon tukla, iako je njen otac to demantovao i rekao da je Din bio nasilnik, a ne njegova kćerka. Iste godine, udala se za Ešlija Hamiltona i razvela se svega nekoliko meseci kasnije.

 

Udavala se i za čuvenog igrača pokera Rika Salomona. Ni ovaj brak nije potrajao nešto predugo, oko svega oko godinu dana. Rik je poznati javnosti i po tome što se dva puta venčavao sa Pamelom Anderson, ali čuven je i po privatnom videu sa Paris Hilton.

 

Borba sa kancerom

 

Šenon se u poslednje vreme smirila na ljubavnom polju i više godina je u braku sa umetnikom Kurtom Isvarienkom. Međutim, iako sve je u redu sa romantične strane, sa zdravstvene uopšte nije.

 

Glumici je dijagnostikovan rak dojke 2015. godine. Uspela je da izađe kao pobednik iz te borbe, a nakon toga je otišla i masektomiju. Na veliku žalost, opaka bolest se ipak vratila 2020. godina.

 

Šenon apeluje na sve da redovno kod lekara na kontrole
Šenon apeluje na sve da redovno kod lekara na kontrole foto: Instagram Printscreen

- Meni je kancer otkriven 2015. godine. Bila sam na mastektomiji, hemoterapiji i zračenju. Smeh je pomogao da prođem kroz sve to - rekla je glumica pre nekoliko godina.

 

Bolest opet vratila, ali Šenon se nije predala u hrabro je ušla u koštac sa njom.

 

- Dosta ljudi kojima je dijagnostikovan četvrti stadijum kancera otpišu sebe. Misle da više ništa ne mogu da urade, ali to nije istina. Volela bih da promenim takva razmišljanja mogu i da im objasnim da nisu u pravu - rekla je slavna glumica.

 

 

makonda-tracker