javno se ostrvio na nju

Odrekla se njegovog prezimena, nije znao ime unučeta: Novi problem u odnosu Anđeline sa ocem – ovog puta zbog Izraela

0

Poznati oskarovac Džon Vojt obratio se javno svojoj ćerki Anđelini Džoli nakon što je ona prokomentarisala situaciju na Bliskom istoku

Anđelina Džoli dobila je mnogo kritika posle saopštenja o stanju na Bliskom istoku
Anđelina Džoli dobila je mnogo kritika posle saopštenja o stanju na Bliskom istokufoto: Oliver Contreras / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Anđelina Džoli uvek je otvoreno govorila o svojim stavovima, naročito kada su u pitanju stradanja nedužnih u ratovima širom sveta, pa niko nije bio iznenađen njenim saopštenjem povodom rata između Izraela i Palestine.


Glumica je na Instagramu osudila napad Hamasa na Izrael 7. oktobra, ali je naglasila da se moli za obustavu vatre zbog stradanja Palestinaca i, posebno, hiljada dece, u odmazdi izraelske vojske.


Dok svet posmatra, a mnoge vlade podržavaju, milione palestinskih civila: dece, žena i porodica, kolektivno kažnjavaju i izlažu dehumanizaciji, dok im se u suprotnosti s međunarodnim pravom uskraćuje hrana, lekovi i humanitarna pomoć – napisala je Anđelina Džoli i pozvala da se prekine bombardovanje Palestine.

 

Njeno saopštenje izazvalo je mnogo negativnih reakcija, a oglasio se čak i predsednik Izraela Isak Hercog, koji je kritikovao glumicu i rekao da ona nikada nije bila u Gazi, ne zna kakvo je realno stanje i "ne nudi izraelskom narodu nikakvu mogućnost da se odbrani".

Otac Anđeline Džoli ne odobrava njen stav o izraelsko-palestinskom sukobu


Najviše se, međutim, priča o odgovoru njenog oca i čuvenog glumca Džona Vojta, koji je objavio snimak u kom ističe da je "razočaran" pogledom njegove ćerke na ovaj konflikt.


Vojt je svoju izjavu snimio ispred američke zastave i poručio da Izrael mora da "zaštiti svoje tlo i svoje ljude".


Veoma sam razočaran što moja ćerka, kao ni mnogi drugi, ne razume Božiju čast. Božije istine. Ovo nema veze sa uništavanjem Božije zemlje, svete zemlje, zemlje Jevreja. Ovo je pravda za Božiju decu na svetoj zemlji – poručio je glumac.


Kako je istakao, u pitanju je rat, u kome "ne može da bude onako kako levičari misle".

Anđelina Džoli, koja se prošle godine povukla s mesta ambasadorke Komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) posle više od 20 godina, još uvek nije odgovorila na komentar njenog oca.

 

Odnos Anđeline Džoli sa ocem Džonom Vojtom

 

Poznato da je Anđelina Džoli i Džon Vojt nikada nisu imali tipičan odnos ćerke i oca, a ona se od filma "Girl, Interrupted" predstavlja svojim srednjim imenom umesto prezimena Vojt. Štaviše, 2002. godine je i zakonski promenila prezime, a mnogi veruju da iza toga stoji njeno neslaganje sa ocem.


Retko je pričala o Vojtu, ali je jednom prilikom istakla da joj je teško palo to što je otac varao njenu majku Maršelin Bertran.


Kad je moj otac imao aferu, to je promenilo njen život. Uništilo je njene snove o porodičnom životu. Ali je i dalje uživala da bude majka – rekla je Anđelina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90s Classy (@90ssclassy)

Kako je njena slava rasla, Džon Vojt je o ćerki pričao sve više, a javno je komentarisao njene probleme s mentalnim zdravljem i jednom i u jednom intervjuu pokazao da ne zna tačno kako se zove njena ćerka Šajlo.

 

Navodno im se odnos popravio nakon smrti Anđelinine majke i razvoda od Breda Pita, ali se čini da i dalje nije sve idealno u porodici Vojt...


BONUS VIDEO

Gosti u jutarnjem programu u komplikovanoj debati o Izraelskoj odmazdi nad Gazom

 

makonda-tracker