konačno

Nakon godina RATOVANJA konačno PRIMIRJE: Odluka Breda Pita i Anđeline Džoli obradovala svet

0

Njihov život nakon razvoda podseća na mirovne pregovore dve zaraćene strane 

Anđelina Džoli i Bred Pit postigli dogovor
Anđelina Džoli i Bred Pit postigli dogovor foto: EPA / MIKE NELSON

Poznati glumački par, nekadašnji supružnici, Bred Pit i Anđelina Džoli uspeli su konačno da se, po prvi put od razvoda, dogovore i na ljudski način reše pravni rat od 350 miliona dolara oko svog francuskog vinograda. Njih dvoje su se obavezali da će, ovog puta, nesuglasice rešavati van suda.


Rat između Breda Pita i Anđeline Džoli bio je najduži i najgorči razvod slavnih koje svetska javnost pamti.

 

Ali samo dve nedelje nakon pravne tužbe u kojoj je Anđelina optužila Breda Pita za maltretiranje i nezakonito ponašanje nad vinogradom, koji se nalazi u njihovom suvlasništvu, nadzire se kraj problema.

 

 

Čini se da je mir — da, mir — konačno na pomolu. Njih dvoje su pristali na posredovanje koje bi moglo da reši njihove probleme.

 

Dokumenti podneti prošle nedelje u vezi sa sporom oko vinograda pokazuju da su se obe zvezde složile sa posredovanjem kao alternativnom metodom rešavanja spora oko Šatoa Miraval - umesto da stvar ide na sud.

 

Džoli je takođe rekla da je voljna da učestvuje na konferenciji o nagodbi.

Štaviše, može se otkriti da je Pit imenovao "privremenog administratora" za Šato Miraval u pokušaju da reši rat između sebe i Rusa kojima je Džoli prodala svoj deo vinograda.

 

Iako su bili jedan od najlepših parova u Holivudu ljubav je postala mržnja
Iako su bili jedan od najlepših parova u Holivudu ljubav je postala mržnjafoto: EPA/MIKE NELSON

 

Ovaj potez ima za cilj da zaštiti veoma uspešan vinski biznis, koji su razvili u saradnji sa francuskim proizvođačima vina Famille Perrin.

 

Kako piše u dokumentima, "nezavisna figura" će doći da proceni vinariju i kako se ona vodi i time će se olakšati pregovore između Pita i Nuvela — investicione kompanije koju je njegova bivša prodala šefu Stolija Juriju Šefleru.

 

Ovo će omogućiti kompaniji da nastavi da razvija poslovanje i partnerstvo sa porodicom Perrin dok se spor ne reši.

 

Pit i Džoli kupili su Šato Miraval, imanje od 1300 jutara na jugu Francuske, 2008.

 

Nakon brojnih neslaganja Bred i Anđelina su se razveli, a ostali su problemi
Nakon brojnih neslaganja Bred i Anđelina su se razveli, a ostali su problemifoto: Profimedia

Tamo su 2013. godine započeli posao proizvodnje vina sa porodicom Perin — vodećim proizvođačima organskog vina iz doline Južne Rone.

 

Par se čak venčao na imanju 2014. Chateau Miraval Rose su mnogi stručnjaci (uključujući časopis Vine Spectator) proglasili najboljim vinom na svetu. Profit je porastao sa oko milion evra u 2013. na oko 15 miliona evra u 2022.

Ali 2016. godine, nakon incidenta između Pita, Džolijeve i njihove dece na putovanju avionom iz Francuske u Kaliforniju, Džoli je podnela zahtev za razvod.

 

Od tada je bilo sukoba - oko starateljstva nad decom i novca. 

 

Najpoznatiji par Holivuda poveo je rat kojem se ne nadzire kraj
Najpoznatiji par Holivuda poveo je rat kojem se ne nadzire kraj foto: JENS KALAENE/AFP/Profimedia

 

Godine 2022. Pit je pokrenuo sudski postupak protiv Džolijeve zbog prodaje svog udela u Chateau Miravel ruskom oligarhu Šefleru. Nadao se da će je sam otkupiti, pa je tražio da se prodaja poništi.

 

U međuvremenu, advokati Nuvela su tvrdili da je Pit 'pljačkao' vinski biznis i koristio ga kao svoju 'ličnu kasu', pa su tražili 350 miliona dolara odštete.

 

U podnesku se navodi da je njihovo šestoro dece bilo toliko traumatizovano tim incidentom u avionu – opisanim u potpunosti – da od tada nisu mogli da se vrate u Šato Miraval.

 

Gde živi Anđelina Džoli pogledajte u videu koji sledi:

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker