želi da pomogne drugima

"Imao sam 2 procenta šanse da preživim": Čuveni Čendler iz Prijatelja je tek sad otkrio kroz kakav pakao je prošao

0

Metju Peri je planternu popularnost stekao ulogom Čendlera u seriji Prijatelji.

foto: LP / Coleman-Rayner / Profimedia
foto: LP / Coleman-Rayner / Profimedia

Metju Peri, poznatiji kao Čendler iz kultnog sitkoma Prijatelji, otkrio je detalje svog života, kao i sa čime se sve nosio kada je stekao veliku popularnost i novac.

 

Glumac je govorio i o borbi sa depresijom, usamljenosti, ali i bolestima zavisnostima i brojnim neuspelim rehabilitacijama. Metju (53) rešio je da u memoarima ispriča istinu o svom životu onda kada je bio siguran da se najgorim navikama više nikada neće vratiti.

- Želeo sam da podelim kada sam bio siguran da ponovo ne ulazim u mračnu stranu svega. Morao sam da sačekam dok ne budem u potpunosti trezan i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i zavisnosti. Glavna stvar je bila da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima - rekao je on za magazin People.

 

Peri je otkrio i zapanjujuće detalje koje niko nije znao. Naime, on se borio za život u jednom trenutku i imao je minimalne šanse da preživi. Patio je od gastrointestinalne perforacije i proveo je nedelje u bolnici nakon što mu je puklo debelo crevo od prekomerne upotrebe opijata. On je bio dve nedelje u komi i pet meseci u bolnici.

 

- Lekari su mojoj porodici rekli da imam 2 procenta šanse da živim - iskren je bio glumac.

 

Ulogu u Prijateljima je dobio sa 24 godine i već tada je počela da izlazi na površinu njegova borba sa alkoholom. 

- Mogao sam da se nosim sa tim, na neki način, ali do svoje 34. godine bio sam zaista ukorenjen u mnogo nevolja. Bilo je godina u kojima sam bio trezan za to vreme. Deveta sezona serije je bila godina u kojoj sam bio trezan sve vreme. I pogodite za koju sam sezonu nominovan za najboljeg glumca? Mislio sam, "To bi trebalo da mi nešto govori". Nisam znao kako da stanem. Da mi policija dođe kući i kaže: "Ako večeras popiješ, odvešćemo te u zatvor", počeo bih da se pakujem. Nisam mogao da prestanem jer bolest i zavisnost napreduju, postaje sve gore i gore kako stariš. Sada sam prilično zdrav - kaže on.

 

 

makonda-tracker