poročan život je uzeo maha...

Imao je milione i milione, a završio SAM I BOLESTAN: Nije bilo žene koja ga nije obožavala, a danas je RUINA od čoveka

0

Gde je danas i šta radi čovek koji je zasmejavao čitav svet i na tome zarađivao milione, čuveni Čendler Bing?

metju peri, slavni čendler bing, danas nije ni senka onog nekadašnjeg čoveka
metju peri, slavni čendler bing, danas nije ni senka onog nekadašnjeg čovekafoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Devedesetih godina je Metju Peri, naizgled, imao sve: novac, lepe žene, slavu, prijatelje... Sve to stekao je zahvaljujući besprekornoj glumi u seriji "Prijatelji", gde je odigrao ulogu Čendlera Binga, koji je mnogima omiljen zbog specifčnog smisla za humor.

 

Pored sjajne ekipe iz serijeDženifer Aniston, Kortni Koks, Dejvida Švimera, Lise Kudrou i Meta Leblanka, Metju Peri je bio jedan omiljenih glumaca s kraja 20. i početka 21. veka, a gotovo da nije bilo žene koja ga nije obožavala, među njima i Džulije Roberts i Jasmin Blit.

 

Peri je, kao i ostatak ekipe, na vrhuncu slave uzimao po milion dolara po epizodi, ali s velikom slavom i velikim novcem, došli su i veliki problemi.

 

Glumac je davno otvoreno govorio da iza sebe ima tešku borbu sa zavisnošću od narkotika i alkohola. Njegov sunovrat počeo je zavisnošću od leka Vikodina, koji je, navodno, koristio za smanjivanje bolova nakon što je imao nesrćeu na skuteru na vodi. Bez tableta nije više mogao da izdrži ni jedan dan, a onda su krenuliu i jači lekovi, a potom i zavisnost od alkohola.

 

 

Metju Peri je priznao da se nekih snimajućih dana "Prijatelja" uopšte ni ne seća, a, zapravo, u njegovom slučaju to nisu bili dani, već godine. Kako je rekao, ne seća se tri godine snimanja, izmđu treće i šeste sezone.

 

Mislilo se da je glumac napokon naša sreću, kada se pre nekoliko godina verio s 22 godine mlađom Moli Harvic, ali njihova veza nije uspela.

 

— Ponekad stvari ne uspeju, a ovo je jedna od takvih. Želim Moli sve najlepše — bio je kratak glumac.

 

metju peri s bivšom verenicom moli harvic
metju peri s bivšom verenicom moli harvicfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Metju i Moli bili su u vezi od 2018. godine, a verili su se u novembru 2020.

Kako je tada istakao za isti časopis, rešio je da se oženi, a pored sebe je imao "najbolju ženu na planeti". Glumac nije delio Moline fotografije na društvenim mrežama sve do decembra 2020. godine, kada je objavio dve simpatične fotografije na kojima ona nosi majicu i kačket inspirisane njegovim načinom govora u seriji "Prijatelji".

 

metju peri uslikan na ulici pre nekoliko meseci
metju peri uslikan na ulici pre nekoliko mesecifoto: LP / Coleman-Rayner / Profimedia

Peri je ponovo dospeo u centar pažnje javnosti kada su se glumci ponovo okupili u čuvenom dokumentarcu Friends: Reunion, ali mnogim fanovima je slomilo srce kad su ga videli. On je sam priznao da je osećao veliki pritisak i bojao se da ga publika neće smatrati duhovitim na okupljanju s kolegama iz serije.

 

1 / 3 Foto: LP / Coleman-Rayner / Profimedia

 

Nakon intervjua s Metom Leblankom i Dejvidom Švimerom, otkrio je da je taj dan imao hitan zahvat kod zubara, pa je zato bio "nerazgovetan i odsutan", a napisao je u svojoj knjizi da su mu ispali svi prednji zubi kada je jednom zagrizao tost.

 

Bonus video

Glumac promenio lični opis

 

makonda-tracker