sve je iza nje

Glumac ju je ostavio zbog muškarca, a režiser priredio SRAMOTU I BOL: Ljubavni život čuvene glumice obeležila je tuga

0

Pre nego što je pronašla ljubav svog života, glumica nominovana za Oskara doživela je teške krahove

Rozamund Pajk na venčanju pastorke Oliv Unijak
Rozamund Pajk na venčanju pastorke Oliv Unijakfoto: Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Proslavljena britanska glumica Rozamund Pajk (44) jedna je od zvezda o čijem privatnom životu nećete čuti mnogo.


Kada ne snima holivudske blokbastere, ona vodi tih porodični život sa suprugom Robertom Robijem Unijakom.


Dok njene kolege uglavnom žive u luksuznim vilama širom Kalifornije, Rozamund se sa svojim životnim saputnikom i njihovim sinovima Soloom i Atomom skrasila u Pragu . Zato nema mnogo njenih paparaco fotografija, niti je poznato mnogo detalja o njenoj svakodnevici, koja svakako deluje mirno.


Međutim, nije uvek u njenoj privatnosti sve bilo tako stabilno – čuvena glumica doživela je teške krahove pre nego što je pronašla čoveka svog života.

 

Rozamund Pajk započela je svoju karijeru pred kamerama u seriji "Brak na engleski način", a posle još tri serije i jednog filma, dobila je priliku da postane Bondova devojka! Zaigrala je 2002. godine u ostvarenju "Umri drugi dan", a za ulogu Mirande Frost dobila je Nagradu Empajer za najboljeg novajliju.


Od tada je usledilo mnogo velikih uloga, uključujući one u ostvarenjima "Gordost i predrasude", "Obrazovanje", "Proizvedeno u Dagenhamu", "Gnev titana", "Džek Ričer"... Ipak, ništa njoj nije donelo popularnost kao uloga u trileru "Iščezla" Dejvida Finčera, za koju je dobila mnoga priznanja.

 

Rozamund Pajk u filmu 'Iščezla'
Rozamund Pajk u filmu "Iščezla"foto: 20th Century Studios, Youtube Printscreen
  • Ljubavni život Rozamund Pajk


Kada je shvatila da je gluma njen poziv, Rozamund je konkurisala u nekoliko škola i bila odbijena. Stoga je upisala englesku književnost na Koledžu Vadham, u okviru Univerziteta u Oksfordu, a sve vreme je nastupala u pozorištu i sticala glumačko iskustvo i razvijala se.


Dok je bila na Oksfordu, upoznala je Sajmona Vudsa, danas poznatog engleskog glumca. Zajedno su igrali u "Gordosti i predrasudama" režisera Džoa Rajta, gde su glumili ljubavnike, a uskoro su se sprijateljili i – zaljubili.


Svi su zavideli Vudsu jer je osvojio najlepšu devojku na Oksfordu, a oni su zajedno proveli dve godine. Za to vreme su planirali zajedničku budućnost, samo da bi se sve okončalo. Kako se pisalo, glumac je shvatio da ga privlače muškarce i nije video sebe pored Rozamund.

 

Rozamund Pajk, Kira Najtli i Sajmon Vuds u filmu 'Gordost i predrasude'
Rozamund Pajk, Kira Najtli i Sajmon Vuds u filmu "Gordost i predrasude"foto: UNIVERSAL PICTURES - BAILEY, ALEX - Album / Album / Profimedia

Raskid se dogodio u prelomnom trenutku njene karijere. Upravo je dobila ulogu u filmu o Džejmsu Bondu, a iznenada je ostala bez važne podrške. Da sve bude još teže, odmah nakon što su se razišli, on je javno pokazivao svoju sreću pored modnog dizajnera Kristofera Bejlija. Par se, inače, venčao 2012. godine, a i dalje uživa u skladnom braku.


Nakon što se rastala od Sajmona Vudsa, Rozamund Pajk je počela da provodi više vremena sa Džoom Rajtom, na setu čijeg filma se zbližila s bivšim dečkom. Uskoro su planule varnice i oni su postali par, a usledila je ljubavna priča koja je glumici pomogla da ponovo veruje u ljubav.

 

Četiri godine oni su bili nerazdvojni i niko nije bio iznenađen kada je otkriveno da su se verili. Rozamund i Džo zajedno su kupili luksuznu vilu u istočnom Londonu i uskoro su počeli da planiraju svadbu.

 

Rozamund Pajk i Džo Rajt na svetskoj premijeri filma 'Gordost i predrasude'
Rozamund Pajk i Džo Rajt na svetskoj premijeri filma "Gordost i predrasude"foto: Keith Mayhew / Newscom / Profimedia

Međutim, nakon što je Rozamund poslala pozivnice za njihovo venčanje – Rajt je bio van sebe od besa. Navodno reditelj nije znao da glumica već šalje pozivnice, ali prijatelji Pajkove kažu da je i te kako bio upućen u sve.


Štaviše, ona je izjavila da su zajedno osmilili kako će pozivnice izgledati.


Zajedno smo ih dizajnirali, i to tako da nasmejemo sve kojima ih pošaljemo – rekla je.


Bilo kako bilo, Džo Rajt je raskinuo sa njom, a Rozamundina majka morala je da piše celoj porodici i svim glumičinim prijateljima i saopšti im da je venčanje otkazano.


Nakon raskida, režisera su često viđali u striptiz klubovima, a navodno je koristio i usluge prostitutki. Dve godine kasnije, oženio se Anuškom Šankar.

 

Rozamund Pajk i Džo Rajt na jednoj žurki u Njujorku
Rozamund Pajk i Džo Rajt na jednoj žurki u Njujorkufoto: Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije Rozamund Pajk bilo lako nakon ovih krahova, ali je posle svega naučila da ceni sopstvenu slobodu.


Pokušaš da uradiš pravu, konvencionalnu stvar. I ne ide. Onda si opet slobodna – zaključila je u jednom intervjuu.


Sledeća Rozamundina ljubav bio je biznismen Robi Unijak, koji je u tom trenutku imao imidž ženskaroša. Svi su sa strepnjom čekali novi ljubavni slom, ali se ispostavilo da je glumica u njemu pronašla ljubav za ceo život.


Par se nikada nije venčao i ljubomorno čuvaju svoju intimu, Pajkova izgleda srećnije nego ikad.


Imam vrlo inteligentnog partnera, čoveka mudrog uma, koji je veoma načitan, artikulisan i brutalno iskren o mojim ulogama – rekla je glumica u jednom intervjuu.

 

,

BONUS VIDEO

Tamara Grujić u emisiji Realna priča

 

makonda-tracker