ugled (donekle) narušen

Ni NAJBOLJI DRUG više nije hteo da ga pogleda: Mračna strana glumca kome je nakon jezive optužbe život — PROCVETAO

0

Glumac je dobio Oskara, slavnu, ugled, ali malo ko je zaboravio njegovu mračnu tajnu koja i dalje izviruje iz prošlosti

kejsi aflek suočio se sa jezivim optužbama koje su mu (donekle) pokvarile ugled u holivudu
kejsi aflek suočio se sa jezivim optužbama koje su mu (donekle) pokvarile ugled u holivudufoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER/ POOL

Slavni američki glumac Kejsi Aflek davno je svojim uspesima prevazišao je senku starijeg brata Bena.

 

Rođen je 1975. godine, a njegovo detinjstvo obeležili su odnosi s problematičnim ocem, dok je najviše vremena provodio s majkom i Benom.

 

Karijeru je započeo kao dečji glumac, a kasnije su usledile uloge u filmovima "Dobri Vil Hanting", "Igraj svoju igru"; "Usamljeni Džim"...

 

2007. godina bila je prekretnica za Afleka, kada je nominovan za Oskara za najboljeg sporednog glumca u filmu "Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda", a onda je usledila i uloga u filmu Bena Afleka "Nestala".

 

Jedan od njegovih najboljih prijatelja bio je oskarovac Hoakin Finiks

 

Oni su se upoznali na setu filma "Umreti za..." iz 1995.godine, a jedno vreme su živeli u istoj zgradi u Njujorku, a zajedno su napraviti identične tetovaže u Italiji.

 

 

Njih dvojica su se orodili, pa se Kejsi oženio Hoakinovom sestrom Samer 2006. godine. Ipak, u braku su bili do 2017. godine, a sa Hoakinom ne govori već godinama.

 

— Moja sestra i on su se razveli. Nisam pričao s njim ni direktno ni indirektno dugo vremena, 3 ili 4 godine — rekao je jednom prilikom Hoakin Finiks.

 

Njih dvojica su radili 2010. godine na filmu "Još sam ovde", a u pitanju je mockumentary koji je režirao upravo Aflek. Međutim, tada su protiv njega upućene dve tužbe za seksualno zlostavljanje, od strane dve žene koje su radile na tom filmu.

 

Aflek je demantovao sve te oputžbe, a one su na kraju povučene. Ipak, bačena ljaga na njegovo ime ostala je i malo ko je zaboravio da su ga optuživali za seksualno zlostavljanje.

 

Finiks nije hteo da to komentariše, ali rekao je za Veniti fer da on tome "nije prisustvovao".

 

Mada su mnogi godinama kasnije komentarisali ovaj mračni incident, Holivud je na to pomalo i zaboravio. Nakon filma Mančester kraj mora, Kejsi Aflek našao se na listi nominovanih za nagradu Američke filmske akademije, i to za najbolju mušku ulogu.

 

 

Na kraju je tu nagradu i dobio, ali sama njegova nominacija za Oskara dočekana je na nož.

 

— U redu, nije se kandidovao za predsednika. U trci je za nagradu koja predstavlja čast i čija je svrha da istraži dostojanstvo ljudskog iskustva, a mlade žene su ljudi — rekla je glumica Konstans Vu, koja se tim povodom oglasila na Tviteru.

 

Ona je dodala i da je to što se Aflek nagodio van suda užasno i da to što su optužbe povučene ne znači da se ti incidenti nisu dogodili.

 

Bonus video

Svađa Džej Lo i Bena Afleka

 

makonda-tracker