podiže prašinu

Kažu da ismeva žene, mnogi je PREZIRU, a Džo Bajden UVAŽAVA: Ko je Dilan Malvejni i kako je preko noći postala zvezda?

0

Dok deo javnosti osuđuje svaki potez i reč ove transrodne tiktokerke, predsednik Amerike je prima i ceni njeno mišljenje

Dilan Malvejni jedna je od glavnih tema na društvenim mrežama proteklih dana
Dilan Malvejni jedna je od glavnih tema na društvenim mrežama proteklih danafoto: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Proteklih dana, među najčešće pominjanim imenima na društvenoj mreži Tviter našlo se ime Dilan Malvejni, pa je ona tema i u srpskom kutku ove platforme.

 

Transrodna influenserka privlači pažnju svojim promovisanjem mnogih brendova, koji se prosto utrkuju da sarađuju s njom – za kratko vreme je sklopila saradnju s pivom Bud Light ( štaviše, njen lik je sada na limenkama ovog pića) i nizom proizvođača raznih predmeta, uključujući šminku i modne aksesoare.


Konkretno proteklih dana je u centru pažnje zbog svoje promocije sportske opreme namenjene ženama. Razlog: snimak na kom Dilan Malvejni vežba u dvorištu reklamirajući sportski grudnjak.

"Ovo je ismevanje žena", "Žene se ne ponašaju ovako", "Šta će joj grudnjak ako nema grudi", "Čak nije ni sportski tip", "Posle jedne Serene Vilijams kao ambasadorke sportskog brenda, ovo je uvreda za svaku ženu", "Zašto mrzite biološke žene?", "Hoće da kaže da žene skakuću i krevelje se?"... neki su od komentara na račun Dilan, dok oni koji je podržavaju veruju da iza ovakvog stava stoji transfobija.

 

  • Ko je Dilan Malvejni?


Dilan Malvejni rođena je u San Dijegu 1996. godine, a pre nekoliko godina je diplomirala na Konzervatorijumu Univerziteta u Sinsinatiju. Vrlo mlada se zainteresovala za svet umetnosti i glumu, a do sad je igrala u više predstava.

@dylanmulvaney

DAY 365- DREW BARRYMORE SHOW ITS HAPPENING

♬ Mother - Meghan Trainor

Pažnju svetske javnosti skrenula je na sebe po izbijanju pandemije virusa korona, kada je počela da objavljuje na društvenoj mreži Tik Tok, gde je uspevala da prikupi hiljade pregleda po snimku.


Tokom 2021. godine se deklarisala kao trans žena, nakon što je do tada živela kao muškarac, a istakla je da je "odrasla u vrlo konzervativnoj porodici". Nakon što je započela proces tranzicije, započela je projekat koji je nazvala "Dani devojaštva" na Tik Toku. On je podrazumevao da svakodnevno objavljuje snimke koji dokumentuju njen život, a postali su izuzetno popularni.

Nakon što sam se deklarisala kao žena, napravila sam komičan video u stilu "prvi dan kao devojka". I on je eksplodirao. Stvarno ne znam gde osim na Tik Toku stvaralac može da se proslavi na taj način – ispričala je Dilan u jednom intervjuu i objasnila da je njena tajna u tome što svaki snimak pravi kao da razgovara s prijateljem.


Pre nekoliko meseci gostovala je u podkastu Dejvida Lopeza, koji on snima za brend Ulta Beauty, u kom je pričala o svom odrastanju i tranziciji, a on je doveo do masovnih poziva na bojkot ove kuće na društvenim mrežama. Kako je za Forbes objasnila autorka Marisa Delato, "Dilanine tvrdnje da može da živi srećno kao žena neki su ocenili kao 'mizogine', a drugi su pogrešno navodili njen rod".

@dylanmulvaney I only want to smell like gummy bears from now on! Use my code DYLAN for 20% off @native #nativepartner ♬ Luxury fashion (no vocals) - TimTaj

Iako sve vreme izaziva negativne reakcije, Dilan Malvejni vrtoglavo napreduje, a nedavno se sastala sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.

 

Tom prilikom pitala ga je za zakon koji ograničava brigu o transrodnoj omladini, što je Bajden ocenio kao "nečuveno" i "nemoralno", a Dilan je potom bila na "meti kampanje jezgra desničarskih aktivista", javio je NBS News.

 

 

S vremena na vreme Dilan naljuti korisnike društvenih mreža, kao onda kada je rekla uvek sa sobom ima tampone kako bi mogla da ih da nekome kome su potrebni iako ona sama nema menstruaciju. Nedavno je njena saradnja s pomenutim proizvođačem piva izazvala takvu ljutnju da je kantri pevač Travis Trit zabranio ovo pivo na svojoj turneji, dok je muzičar Kid Rok takođe pozvao na bojkot ovog pića.

 

Među onima koji kritikuju Dilan je i Kejtlin Džener, nekada poznatija kao Brus, koja je na Tviteru poručila da "možemo da budemo inkluzivni, a da to ne bude nauštrb većine ljudi i uz malo pristojnosti" nakon što su se pojavili snimci Dilan Malvejni kako vežba u ženskoj sportskoj opremi.

 


Prestanite da pokušavate da izbrišete žene – poručila je Kejtlin Džener.

 

Nakon što su se na društvenim mrežama pojacile osude na Dilanin račun, ona se oglasila snimkom na Tik Toku, u kom je priznala da je bila pomalo snuždena zbog svega. Međutim, dan joj je popravio radnik gradske čistoće u Njujorku, koji ju je iznenada pozdravio na ulici.


To je bilo toliko iznenađujuće! I stvarno mi je dalo snage da nastavim dalje – ispričala je.

 

 

makonda-tracker