u sve je upleten i sud

Majka tvrdi da otac ZARAĐUJE na njenoj promeni pola: Ćerka slavnog košarkaša prošetala pistom, a maćeha ne krije ponos

0

Poznata glumica i košarkaš su iz prvih redova pratili veliki uspeh devojčice, čija majka vodi pravnu bitku protiv njenog oca

Dvejn Vejd sa suprugom Gabrijel Junion i ćerkom Zajom
Dvejn Vejd sa suprugom Gabrijel Junion i ćerkom Zajomfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na Nedelji mode u Parizu održana je revija modne kuće Miu Miu, na kojoj je predstavljena kolekcija za jesen i zimu 2023. godine, a ona je okupila veliki broj poznatih ličnosti.


Dobro poznatih lica bilo je i na modnoj pisti, gde je prošetala engleska glumica Ema Korin, koja je igrala mladu princezu Dajanu u seriji "Kruna".


Međutim, posle revije se mnogo priča o devojci koja je debitovala na pisti ovom prilikom – Zaji Vejd (15), ćerki čuvenog košarkaša Dvejna Vejda i otvoreno transrodnoj osobi.


Ona je pistom prošetala u maslinastozelenom kompletu sastavljenom od pletene haljine i predimenzioniranog sakoa, dok je nosila braon tašnu i i salonke boje karamele. 

 

Zaja Vejd na reviji brenda Miu Miu na NEdelji mode u PArizu
Zaja Vejd na reviji brenda Miu Miu na NEdelji mode u PArizufoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Njen otac i maćeha Gabrijel Junion pratili su reviju iz prvih redova, a Gabrijel je podelila snimak na Nedelje mode i ponosno napisala: "Stigla je".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dwyanewade (@dwyanewade)

 

Tinejdžerka već tri godine ne krije da život nastavlja kao devojčica, a nedavno je zvanično podnela dokumentaciju kojom će i u očima zakona tako biti prepoznata.


Dvejn Vejd dobio je s bivšom suprugom Sihovon Funčes dvoje dece, sinove Ziona i Zaira, Zion je pre nekoliko godina saopštio ocu da je transrodna osoba.

 

Zion je došao kući i rekao nam: "Želim da razgovaram s vama. Spreman sam da istupim i živim kako želim. Voleo bih da me oslovaljvate sa 'ona' i da me ubuduće zovete Zaja – ispričao je košarkaš u emisiji voditeljke i komičarke Elen Dedženeres.


Kako je istakao, njegova druga supruga Gabrijel Junion, poznata glumica, bez dileme su podržali Zaju.

 

Dvejn Vejd i Gabrijel Junion na reviji modne kuće Versaće na Nedelji mode u Parizu
Dvejn Vejd i Gabrijel Junion na reviji modne kuće Versaće na Nedelji mode u Parizufoto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Međutim, njena biološka majka Sihovon smatra da je devojčica požurila i, štaviše, obratila se sudu zbog Dvejna. Košarkaš ističe da želi da Zaja "živi što udobnije i iskrenije u svim aspektima života", dok ga bivša supruga optužuje da "pritiska" njihovo dete da "krene napred".


Zabrinuta sam da on možda vrši pritisak na naše dete da nastavi s promenom pola i imena da bi iskoristio finansijske mogućnosti koje je dobio od kompanija i koje će dobiti na osnovu izjava o meni, na osnovu promene imena i pola našeg deteta – stoji u dokumentaciji koju je Sihovon podnela sudu.


Bivša košarkaška zvezda podnela je prošle godine u avgustu zahtev da se Zaji dozvoli da promeni ime i da ubuduće u očima zakona bude devojčica, ali njena majka je odbila da potpiše ovaj papir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blvk Panda (@blvkpanda_)


Funčesova je navela da joj je Dvejn nekoliko meseci ranije rekao da je "već zarađeno mnogo novca" u vezi s ovim. Kako je istakao njen portparol, Zaja je tada bila prisutna i rekla je majci da je "Dizni perspektivni poslovni partner".


Strahujem da se naše dete komercijalizuje u ranom uzrastu, kao i zbog nekontrolisanih posledica medijske izloženosti, tj. maltretiranja putem interneta, izjava i fotografija izvađenih ih konteksta i neželjene pažnje usmerene na naše dete – navela je Sihovon.


Tvrdim da detetu treba dati priliku da posle punoletstva samostalno odluči žei li da nastavi s promenom pola i imena. U skladu s tim, s poštovanjem zahtevam da Sud odbije zahtev njenom podnosiocu – stoji u dokumentima koje je Zajina majka podnela.

 

Ipak, pre dve nedelje objavljeno je da je Dvejnov zahtev usvojen i da će Zaja moći da nastavi život kao devojčica i s novim imenom.

 

Vejd , inače, ima još troje dece: Daevona, Gavijea i Kaviju.

 

 

 

makonda-tracker