ko bi rekao?

"Iskreno, brak me plaši": Zašto se Šakira i Pike nikada nisu venčali?

0

Raskid poznate pevačice Šakire i slavnog fudbalera Đerara Pikea tema je broj 1 u stranim medijima u poslednje vreme, da maltene svi zaboravljaju da oni nikad nisu bili u braku.

 

Pike i Šakira iz srećnih dana
Pike i Šakira iz srećnih dana foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Pevačica Šakira i Đerar Pike su jedan od najpoznatijih šoubiz parova na svetu. Upoznali su se 2010, ozvaničili svoju vezu 2011. i bili su zajedno sve do prošle godine.
 

Kada je došlo vreme da objave svoj razlaz, otprilike su rekli samo: "E, imamo vesti" i kratko obavestili sve da raskidaju. 

 

- Žao nam je što potvrđujemo da više nismo zajedno. Za dobrobit naše dece, koja su naš najveći prioritet, molimo da poštujete njihovu privatnost. Hvala na razumevanju - saopštili su tada Šakira i Pike.

 


Međutim, tokom svojih 11 godina koje su proveli zajedno i tokom kojih su dobili dva sina, Šakira i Pike nikada nisu bili u braku.
 

 

Mnogi su nagađali razloge za to. Oni bi mogli da sežu negde do početka Šakirine karijere, kada se sa svoje 23 godine udala za advokata po imenu Antonio de la Rua, koji je, eto, slučajno bio i sin tadašnjeg argentinskog predsednika Fernanda de la Rua.

Iako su Šakira i de la Rua bili u braku 10 godina, njihova veza se završila na ne baš lep način. De la Rua, koji je takođe bio Šakirin poslovni menadžer, je tužio za odštetu od 250 miliona, navodi strani mediji.

Sada se fanovi osvrću na neke od Šakirinih prethodnih intervjua kako bi razumeli razloge zbog kojih se nikad nije udala za Pikea.

 

 

Uzmite, na primer, Šakirin intervju za „60 minuta“, gde je rekla:

 

- Da vam iskreno kažem, brak me plaši. Ne želim da me vidi kao ženu. Više bih volela da me vidi kao svoju devojku - rekla je svojevremeno Šakira.

 

Obo znači da je na neki način za Šakiru izbacivanje braka iz jednačine održavalo vezu svežom. Bili su zajedno po izboru, umesto što su bili vezani jedno za drugo brakom.

- Njegova ljubavnica, njegova devojka. To je kao malo zabranjeno voće, znaš? Želim da ga držim na nogama. Želim da misli da je sve moguće u zavisnosti od ponašanja - pojasnila je Šakira.

 

 

Međutim, Šakira je jednom Pikea i nazvala suprugom, mužem...pustila da „reč H“ proklizne

 

- Jadni moj muž, dečko.. Kako god hoćeš da ga zovem - rekla je jednom u podkastu pod nazivom „Dobrodošli na planetu čudakinja sa Holi H“.

 

Iz toga proizilazi da im nije bilo bitno šta su tačno, dok god su bili srećno zaljubljeni. Šakira i Pike su bili radosni što su bili daleko od reflektora, živećo pod sopstvenim uslovima, što je ono što su obožavaoci voleli u ovom partnerstvu.

U 2013, samo dve godine nakon njihove veze, Šakira je za US Veekli otkrila koliko je teško biti majka. Tokom tog intervjua, ona se osvrnula na svoj odnos sa Pikeom i zahvalnost koju oseća što ga je imala za partnera.

 

- On je vrsta tate koji ima pune ruke posla... Ne mogu da zamislim da ja radim sve ovo, a da otac ne radi svoj deo posla. Tako da mi je on velika pomoć - rekla je pevačica.
 

 

Kako je pričala, mislila je da brak neće promeniti ništa u njihovoj vezi.

 

- Već imamo ono što je bitno, znaš? Imamo zajednicu, ljubav jedno prema drugom i bebu. Mislim da su ti aspekti našeg odnosa već uspostavljeni, a brak ih neće promeniti. Ali ako ću se ikada udati, on je taj - rekla je Šakira za magazin Glamur 2014. godine.

 

Naravno, moramo uzeti u obzir i njen prethodni brak sa Antoniom de la Ruom, koji je okončan posle 10 godina tužbom od 250 miliona dolara. Tako da nije imala baš lepo bračno iskustvo.

Njih dvoje nisu imali decu zajedno i imali i i profesionalnu vezu pored ljubavne, pošto je on takođe radio kao njen menadžer i advokat. Na mnogo načina, izgleda da je Šakira imala bližu, intimniju vezu sa Pikeom, uprkos tome što oni uopšte nisu bili u braku. Zajedno su već postigli toliko toga da se brak osećao kao nepotreban dodatak nečemu što je već bilo savršeno. Sve do ove godine, naravno.

 

 

Zatim, tu je i sam Pike, koji je, gostujući na podcastu "The Overlap" rekao da i on misli da dobro funkcionišu na taj način.

 

- Sviđa mi se kako nam sada sve ide. Imamo dvoje dece… dobro radimo kao par. Nemamo potrebu da se venčamo, u redu je - ispričao je fudbaler.

Nažalost, njihovoj vezi je došao kraj, ali izgleda da su, dok su se voleli, imali jaku i uspešnu zajednicu. Odnos kakav svi zamišljaju kada razmišljaju o svom savršenom paru... čak i bez braka.

 

 

makonda-tracker