buran put slavne glumice

Ikona filma koja je šokirala svet: Lepotom obeležila je jednu epohu, a njen život MISTERIJE I TRAUME

0

Ona je decenijama važila za ikonu filma, a oko njenog života uvek je stajao veo misterije i kontroverze, ali i traumatične mladosti.

 

Nastasja u filmu To the devil a daughetr
Nastasja u filmu To the devil a daughetrfoto: Credit: Hammer Film Productions - Terra-Filmkunst - Charlemagne Productions / Christophel Collection / Profimedia

Slavna nemačka glumica Nastasja Kinski, bila je jedna od najvećih svetskih zvezda i lepotica osamdesetih i devedesetih godina. Čuvena umetnica je ovih dana posetila Beograd, gde je dobila Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

 

Ovo prestižno priznanje Nastasja je dobila uoči emitovanja filma Tesa Romana Polanskog koji su, kako film tako i Polanski, dosta obeležili i njen život.

 

1 / 5 Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

 

Nastasja je važila za jednu od najlepših žena sveta osamdesetih godina i uspela da sruši sve dotadašnje ideale lepote. Međutim, iako celog života ovenčana velikom slavom, ona je imala dosta traumatičnih momenata u svom više nego uzbudljivom ličnom i poslovnom putovanju.

 

 

Šokirala golotonjom čak i kao maloletna

 

Prvi šok koji je Kinski priredila svetu, bio je njeno pojavljivanje u filmu "To the devil and daughter" 1976. godine. Ona se tada kao maloletna skoro naga pojavila u ovom ostvarenju, što je dobrano uzdrmalo svetsku javnost.

 

Međutim, to je tek bio samo početak... A da, nismo vam rekli da je glumica rođena 1961. godine. Drugim rečima, i tom trenutku je imala 14 ili 15 godina.

 

 

Samo dve godine kansije, Nastasja je zabeležila novu ulogu, koja je opet uzdrmala javnost. Pogađate, opet su golotinja i izazovne scene bile glavne oštrice novog filma - erotskog trilera Stay as you are.

 

Kontroverzni susret sa Romanom Polanskim

 

A onda na red dolazi priča koja je njen život dodatno načinila kotroverznim i zanimljivim medijima, a u sve je bio umešan i reditelj Roman Polanski. Da vam damo mali uvod, Polanski već decenijama ne ulazi na teritoriju SAD, pošto je u ovoj zemlji tokom sedamdestih protiv njega podnesena tužbu za silovanje devojčice od 13 godina.

 

 

Pre nego što će biti optužen za taj strašan zločin, Roman je na jedan ne baš svakidašnji način upoznao Nastasaju dok je ona imala 15 godina. Polanski je nakon izlaska u grad jedne večeri u Minhenu 1976. godine, sa jednim svojim poznanikom upoznao dve devojke koje su posle krenula sa njima u hotel.

 

Roman i jedna devojku su otišli u jednu, a drugi par u drugu sobu. Polanski se u toku večeri probudio i video da je njegov prijatelj otišao, a da je devojka imena Nasta ostala.

 

On je pozvao da se priključi njemu i drugoj devojci u krevetu u "trojci", na šta je Nasta pristala. Tek kasnije, kad je javnost je saznala za ovu priču, otkriveno je i ko je bila druga devojka. Nasta je u stvari bila 15- godišna jNastasja Kinski, dok je Polanski u tom trenutku imao 43 godine.

 

 

Godinama kasnije, i Kinski i Polanski su od strane novinara dobijali pitanja koja su se odnosila na tu noć. Reditelj je jednom prilikom i rekao da su oni bili zajedno.

 

- Tada je bila mlada i mi smo bili u ljubavnoj vezi - rekao je reditelj svojevremeno.

 

Ipak, glumica se nije složila sa njegovim rečima. Iako nije demantovala da je bilo nečega.

 

 

- To je bio jedan običan flert. Mogla sam da budem zavedena, ali nisam. Pored njega sam se osećala jako poštovano - ispričala je jednom prilikom Kinski.

 

Samo tri godine, Kinski dobija naslovnu ulogu u mračnom filmu Polanskom pod nazivom Tesa.

 

Otac - glumac nasilnik 

 

U svet šozbiza i odraslih Kinski je ušla jako mlada, a kasnije je otkriveno da je i njeno detinjstvo bilo veoma traumatično. Ovu reč "detinjstvo" uzmite sa dozom rezerve, pošto je Kinski već sa 15 uveliko bila na fimu i na neki način starija nego što jeste. Ali da budemo precizni, mislimo na period kada je imala 7 i manje godina.

 

Njen otac bio je slavni nemački glumac Klaus Kinski, za koga je potrvđeno da je bio siledžija i seksualni prestupnik. Klaus se razveo od Nastasjine majke kad je ona imala samo 7 godina, a u narednom braku je dobio dvoje dece, od kojih jednu ćerku - Polu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron W. Brown (@abfilmg)

 

Pola je u jednom momentu u javnosti optužila oca da ju je zlostavljao. Kako je rekla medijima, otac je zlostavljao od pete godine, dok je prvi put silovao kad je imala samo devet. Sličnu priča je kasnije potvrdila i Kinski samo.

 

- Uvek me je previše dodirivao. Tada sam sam imala oko pet godina i živeli smo u Minhenu. Prepoznala da to nije zagrljaj oca, već nešto više od toga. Bila sam prestravljena u njegovom prisustvu. Cela porodica je živela u konstantnom strahu od njega. Volela bih da je doživotno bio u zatvoru. Drago mi je što je umro - ispričala Nastasja svojevremeno.

 

Ljubavni život i porodica

 

Lepa glumica ima troje dece - sina i dve ćerke. Zanimljivo je da je sve troje dece dobila sa tri različita muškarca, a da su sva trojica iz sveta umetnosti. Dok je osamdesetih bila sa glumcem Vinsom Spanom rodila je sina Aljošu.

 

Iz braka sa rediteljem, Egipćaninom Musom Abrahimom ima ćerku Sonju, a sa muzičkim producentom Kvinsijem Džonsom je dobila drugu ćerku Kenju Kinski Džons. Kenja je inače danas poznati model.

 

 

Lista poznatih umetnika sa kojima je Nastasja bila ili navodno bila je veoma dugačka, a na njoj su i Žerard Depardje, Miloš Formanm Džon Vojt, Pol Šrajder...

 

Veo misterije 

 

Mediji su Nastasju više puta nazivali veoma tajanstvenom pošto, iako je otkrila dosta detalja iz svog burnog života - još više toga nije otkrila.

 

 

- Potrudiću se da delujem još misterioznije, jer zaista nisam toliko misteriozna. Ili, ako jesam, to je zato što je svako misterija - izjavila je jednom prilikom Kinski.

 

 

makonda-tracker