UPRKOS SVIMA I SVEMU

Afera sa poznatim kolegom umalo ju je koštala braka: Životna priča "NAJNESEKSIPILNIJE ŽENE" koja je očarala svet

1

Gledali smo je u seriji "Seks i grad" u kojoj je postigla neverovatan uspeh 

foto: EPA /  JULIAN SMITH
foto: EPA / JULIAN SMITH

Jedna od najpopularnijih glumica ikada, Sara Džesika Parker, imala je veoma neobičnu životnu priču i uprkos tome što su je mnogi "gazili" zbog njenog izgleda uspela je svima da "zapušti" usta i postigne uspeh na kojem joj i danas mnogi zavide.

 

Sara Džesika Parker je američka glumica, producentkinja i dizajnerka. Rođena je 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu u Ohaju. Udata je za glumca Metjua Broderika s kojim ima troje dece, sina i dve ćerke

 

Ona je živi dokaz da se talenat, šarm, uspeh i intelekt vrednuju manje od estetike u današnjem površnom svetu. Uprkos tome, proslavila se ulogom Keri Bredšou u HBO-voj seriji „Seks i grad“ koja je emitovana od 1998. do 2004. godine.

 

 

Ova uloga joj je donela dve Emi nagrade i četiri Zlatna globusa. Nakon što je 2008. godine prvi deo doživeo veliki uspeh, 2010. je snimljen i drugi deo filma „Seks i grad“. 

 

U oba dela četiri drugarice osvajaju svet, svaka specifična na svoj način. Ceo svet je bio očaran njima, a naročito ženski deo publike je s nestrpljenjem isčekivao svaku njihovu novu avanutu.

 

Detinjstvo Sare Džesike Parker  bilo je veoma burno i zanimljivo. Ona je rođena u Nelsonvilu u američkoj saveznoj državi Ohajo. Njena majka Barbara Parker je bila učiteljica i medicinska sestra u osnovnoj školi, a otac Stiven preduzetnik i novinar.

 

Sara je proglašena najmanje seksipilnom glumicom na svetu
Sara je proglašena najmanje seksipilnom glumicom na svetu foto: EPA/EMILIO NARANJO

 

Zanimljiiv podatak iz njene biografije jeste i to da je Sara ima sedmoro braće iz sestara iz prvog i drugog braka njene majke. Sara je od oca nasledila sklonost ka judaizmu.

 

Njena majka živela je njujorškim stilom života, a nakon što se razvela od prvog muža udala se za Pola Forsta, vozača kamiona i računovođu koji je bio deo Sarinog života od ranog detinjstva.

 

Zvezda "Seks i grada" je zahvaljujući majci zavolela glumu. Majka ih je često vodila u besplatne javne ustanove poput baleta i pozorišta u Sinsinatiju, a Sara Džesika kao mlada trenirala pevanje i balet, da bi usledila i uloga na "Brodveju".

 

 

Majka i očuh su je podržavali u nameri da se ostvari kao glumica. Nakon toga preselili su se u Ist River, a kasnije na Menhetn. 1982. glumila je u CBS-ovom sitkomu „Square Pegs“. Sara je igrala stidljivu tinejdžerku, a iako je serija emitovana samo jednu sezonu, njena gluma nije prošla nezapaženo. U toku naredne tri godine glumila je u četiri filma.

 

Nakon toga usledile su brojne uloge, ali ona u kojoj ju je upoznao ceo svet - uloga čuvene Keri Bredšo u seriji i filmu "Seks i grad".

 

Mnogima je bila uzor, a onda su rezultati ankete šokirali javnost
Mnogima je bila uzor, a onda su rezultati ankete šokirali javnost foto: Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Sara Džesika Parker sreću i ljubav pronašla je pored glumca Metjua Broderika, sa kojim ima troje dece, 19-godišnjeg sina Džejmsa i 13-godišnje bliznakinje Tabatu i Marion.

 

Ono što je mnoge iznenadilo jeste to što je prilikom ankete u muškom časopisu "Maxim", Sara je izglasana za najmanje seksepilnu ženu na svetu.

 

Osim nje, na toj listi su se našli i Britni Spirs jer je "debela", iako je pevačica u tom momentu gubila starateljstvo nad decom, Ejmi Vajnhaus koja se borila sa zavisnošću i preminula godinu dana kasnije, kao i Madonu jer je "prestara".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

 

Iako bi se većina složila da nikog nije briga šta čitatelji časopisa poput "Maxim" misle, ovakva anketa je bila surovi prikaz mizoginije na delu.

 

U razgovoru za "Gloria" magazin glumica je priznala kako je anketa jako pogodila, govoreći sledeće:

 

- Zar sam ja stvarno najmanje seksi žena na svetu? Vau. Ovo je šokantno. Mog muža je ovo pogodilo možda čak i više nego mene jer to dovodi u pitanje njegov izbor žene.

 

Ipak, Sara Džesika Parker je kroz lik čuvene Keri Bredšo postala modna ikona, simbol ženske samostalnosti, predstavnik sveta koji preispituje muškarce.

 

makonda-tracker