sapunica

Muža preljubnika naziva DIVNIM, ALI PRENISKIM KOMPLEKSAŠEM: Tragikomični razvod čuvenih bogataša naljutio Ameriku

0

Razvod Libi i Dejvida Mugarbi američki mediji opisali su kao najprljaviji u istoriji. Ono što se desilo i ono što su bivši supružnici pričali i radili tokom te parnice će bez dileme ući u anale.

Dejvid i Lili iz srećnih dana
Dejvid i Lili iz srećnih dana foto: Schildhorn/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna dobra tragikomična serija bi mogla da se snimi po razvodu Dejvida i Libi Mugarbi. Dejvid je bogati kolekcionar umetničkh dela, dok je Libi poznata kao strastveni filantrop, koji uživa u trošenju novca. Ni nakon dve godine pošto su se zvanično razišli, oni nisu još nisu podelili svu imovinu niti se dogovorili oko alimentacije. 

 

Libi i Dejvid se se venčali 2005. godine posle, a njhova ljubav je počela oko godinu dana ranije. U braku su dobili dvoje dece - ćerku Rozmari (16) i sina Džozefa (14). Dejvida porodica je veoma imućna, a njiihovo bogatsvo procenjeno je na vrtoglavih pet milijardi dolara.


Oni vuku poreklo iz Sirije, a u umetničkom svetu su poznati po tome što imaju najveću kolekciju radova čuvenog Endija Vorhola.

 

Njihov život se dugo činio kao prava bajka. Živeli su u skupocenoj vili u Njujorku, imali su mali dvorac u Hemptonsu, mediji su njihov vozni park opisivali sa "imaju toliko automobila da im ispadaju iz frižidera", armiju ljudi koja ih služi i još svašta nešto što ste mogli da vidite kod bogatih porodica u raznim serijama i filmovima. Kuvare, vozače, čistačice, dadilje, čuvare...

 

Dejvid i Lili sa prijateljicom dok su još bili u braku
Dejvid i Lili sa prijateljicom dok su još bili u braku foto: Kelly Taub/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, sve se promenilo kada je Libi Dejdvida uhvatila u prevari. I to kako! Sjajna scena za jednu komediju. Tadašnji supružnici su organizovali veliku zabavu u svom domu. Sledeće jutro Libi je Dejvida uhvatila potpuno nagog u krevetu u njihovoj kući sa jednom nepoznatom devojkom, nakon čega je njihova idila naglo završena.

 

Onda je počelo nešto što su mediji nazvali "najprljavijim razvodom u istoriji".

 

Razveli su se 2020. godine, a u tom procesu izneli sav "prljav veš "iz braka koji im je pao na pamet. Počeo je medijski rat u kome su svaki dan nalazili način da pecnu ili žestoko uvrede jedno drugo.

 

Libi je zahtevala tričavih 100 miliona dolara, a proces je počeo šou programom na sudu. Tako Libi na sudu vikala na sve pristune pokušavajući da im objasni da je "Dejvid pokušao da je ubije", te je njen advokat tu uleteo da pomogne tako što je sudiji skrenuo pažnju da je bivši suprug gleda "ubistvenim pogledom" i da mora da prestane sa takvom vrstom pritiska.

 

 

Nije poznato kakav je dogovor tačno sklopljen, ali je u februaru 2021. Libi rekla potvrdila da je zadovoljna dogovorom. Međutim, nedugo nakon toga šou se nastavlja, da ne kažemo da kreće nova sezona serije.

 

Libi je sada tvrdila da je sporazum potpisala pod dejstvom lekova. Zbog toga nije bila svesna da je pristala na cifru od "samo" 80.000 dolara mesečno.

 

Tokom procesa, Libi je sebe poistovetila sa princezom Dajanom, rekavši da su je sve vreme kontrolisali. Ona je izračunala da je joj neophodno minumum od oko 100.000 dolara mesečno, kako njena deca ne bi ispaštala i kako bi mogli da žive normalnim životom, kao do tada. U jednom trenutku se poistovetila i sa princezom Dajanom

 

 

- Imala sam istu situaciju kao i ona, mlada sam se udala. Govorili su joj šta da radi i kako se oblači. I meni se isto desilo. Bila sma pod kontrolom i upravljali su mnome. Nije važno šta je pošteno niti šta zaslužujem. Posle razvoda možete da dišete, oslobođeni ste iz zlatnog kaveza - rekla je ona tokom procesa.

 

Libi je posle rekla da ju je bivši muž prevario i za neke druge stvari. Bivši muž je po dogovoru trebalo da joj da dva skupocena umetnička dela. Vorholov "Kip slobode" koji vredi oko 2 miliona dolara i jednu sliku Žan Mišela Baskijata koja od oko 6, 5 miliona dolara.

 

No, Dejvid joj je "slučajno" poslao ošećene slike i time značajano umanjio njihovu vrednost.

 

 

Ona se požalila i da joj je bivši muž poslao dve skupocene slike, što je i bio dogovor, ali su one stigle oštećene i zato im je vrednost smanjena. U tužbi je napomenila da je "Dejvid namerno oštetio umetnička dela koje je prihvatio da joj da prema sporazumu".

 

Nakon toga rat se nastavio. Libi je rekla da je želela da ostane u braku sa Dejvidom uprkos prevari, pošto zna kako je teško biti dete razvedenih roditelja. Htela da ostanu zajedno barem dok im deca na napune 18 godina.

 

- Bila sam ozbiljna, imamo dvoje prelepe dece zajedno. Pravi smo srećnici. Imamo sjajan život i apsolutno nije bilo razloga za žestok razvod. Odrasla sam kao dete razvedenih roditelja, razumem sve to, a Dejvid ne. Nije odavde, nije Amerikanac. Ne znam šta je hteo i želeo, znam šta ja želim - rekla je Libi medijima.

 

 

Međutim, kada je Dejvid odbio sve njene napore da ostanu zajedno, onda je uputila nove otrovne strelice ka njemu.

 

- Moj suprug je bio fin i divan čovek, ali bio je prenizak za mene. Niski muškarci imaju Napoleonov kompleks. Nisu zadovoljni svojom visinom, pa to moraju da nadoknade na druge načine. Nadam se da ću upoznati nekog višeg - rekla je Libi.

 

 

makonda-tracker