divne uspomene

MAJKA JOJ JE BILA UČITELJICA A OTAC PREDUZETNIK: Ovako je izgledalo detinjstvo poznate glumice u Nelsonvilu! (FOTO)

0

Sara ima sedmoro braće iz sestara iz prvog i drugog braka njene majke.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šarmantna Sara Džesika Parker je američka glumica, producentkinja i dizajnerka. Rođena je 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu u Ohaju.

 

Udata je za glumca Metjua Broderika s kojim ima troje dece, sina i dve ćerke. 

 

Sara je rođena u Nelsonvilu u američkoj saveznoj državi Ohajo. Njena majka Barbara Parker je bila učiteljica i medicinska sestra u osnovnoj školi, a otac Stiven preduzetnik i novinar. Sara ima sedmoro braće iz sestara iz prvog i drugog braka njene majke.

 

Njena braća su i glumci Timoti i Pipin Parker. Sarin otac Stiven je Jevrej poreklom iz Bruklina, a majka ima nemačke i britanske korene. Iako nije religiozna, Sara je od oca nasledila sklonost ka judaizmu. U jednom od svojih intervjua priznala je da je njena majka gajila njujorški stil života, čak i u vreme dok je živela u Sinsinatiju.

 

foto: Profimedia

Nakon što su se Barbara i Stiven razveli, ona se udala za Pola Forsta, vozača kamiona i računovođu koji je bio deo Sarinog života od ranog detinjstva.

 

U detinjstvu je igrala balet i vežbala pevanje, a ubrzo se prijavila na audiciju za predstavu „Nevinost“, dramu Vilijama Arčibalda u pozorištu Brodvej. Njena porodica se preselila u Sinsinati, a nakon toga u Dobs Feri nedaleko od Njujorka, kako bi Sara mogla da nastavi školovanje.

 

Majka i očuh su je podržavali u nameri da se ostvari kao glumica. Nakon toga preselili su se u Ist River, a kasnije na Menhetn. Kako bi upisala odgovarajuću srednju školu, odlučili su da se presele u Nju Džersi gde je Sara pohađala školu „Dwight Morrow“.

 

U Njujorku je pohađala školu baleta i „Professional Children`s School“. U Sinsinatiju je išla u školu za umetnik, a u Los Anđelesu je završila srednju školu.

 

foto: Profimedia

Sara Džesika Parker i njenih četvoro braće i sestara su glumili u mjuziklu „Moje pesme, moji snovi“ u pozorištu u Sent Luisu . Od 1977. do 1981. godine glumila je u mjuziklu „Eni“ na Brodveju.

 

Godine 1982. glumila je u CBS-ovom sitkomu „Square Pegs“. Sara je igrala stidljivu tinejdžerku, a iako je serija emitovana samo jednu sezonu, njena gluma nije prošla nezapaženo. U toku naredne tri godine glumila je u četiri filma.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker