bio je zavodnik i srcelomac

Pre 40 godina je učestvovao na Evroviziji s pesmom Džuli: Ženio se čak 4 puta, a onda je postao SOCIJALNI SLUČAJ

0

Pesma koja je bila izuzetno popularna tokom osamdesetih godina, i koja je predstavljala Jugoslaviju na pesmi "Evrovizije" 1983. godine bila je kompozicija "Džuli".

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Danijel Popović je bio jedna od najvećih zavodnika bivše Jugoslavije i čovek kojeg su od prvog dana pojavljivanja na muzičkoj sceni pratili samo skandali

 

Čuvena numera Džuli bila je njegova karta za put prepun popularnosti. Ipak, sudbina mu nije bila naklonjena. Dok je imao mnogo novca nije se libio da ga pozajmi svakom ko bi mu ga zatražio, ali kasnije u životu se pokazalo da mu to nije donelo dobro. 

 

 

U poslednjih nekoliko godina on nastupa po manjim klubovima u regionu, a "Džuli" mu je i dalje glavni hit. Imao ih je on još nekoliko u karijeri ("Daj obuci levisice", "Bio sam naivan"...), ali su autorska prava dobili sponzori i menadžeri koji su s njim radili u vreme njegove najveće slave.

Devedesete nisu bile naročito milostive prema njemu, pa se u medijima često moglo pročitati da je čuveni pevač strepi za svoju egzistenciju. 

 

Danijel se ženio čak četiri puta, a njegova poslednja žena je u nekoliko navrata govorila o njemu u medijima.

 

Danijel Popović
Danijel Popovićfoto: Youtube Printscreen

 

- On ne pije i ne drogira se. Jedino puši i pije puno kafe. To su njegovi jedini troškovi. Ne može sebi i meni da priušti dve nedelje odmora ili neko putovanje, ali živećemo normalno dok sam ja živa i zdrava. Nekada je zaista imao mnogo para, ali tada je svakom davao jer je dobar čovek. Zato je verovatno i dao onakvu izjavu - rekla je jednom prilikom Danijelova supruga Aleksandra.

 

Ona je takođe istakla i da oni žive veoma skromno, nemaju priliku da idu na skupa letovanja i duge odmore, ali da imaju za osnovne stvari.

 

- On alimentacije redovno plaća ali, nažalost, s Dominikom nema kontakt. Hrvatski sud mu je u poslednje dve godine čak povećao iznos alimentacije koju plaća - rekla je ona. 

 

Danijel je nekada bio veoma popularan među ženama. Zbog toga iza sebe ima četiri braka. 

 

Danijel Popović
Danijel Popovićfoto: Youtube/printscreen

 

S prvom suprugom Majom, bivšom makedonskom mane­kenkom, ima ćerku Anamariju. Njih dve žive u Skoplju. S drugom suprugom Sanjom Bjedov Popović ima sina i ćerku, a s trećom, bivšom konobaricom Sandrom Grekšo, sina Dominika, za koga i danas plaća alimentaciju. U hrvatskim tabloidima treća supruga Sandra ga je optuživala kako je razvratnik i nasilnik.

 

Danijel je nedavno gostovao u jednoj popularnoj domaćoj emisiji u kojoj je otkrio i da je numera Džuli njegova kompozicija, kao i da je pomenuta devojka postojala u stvarnom životu. 

 

- Stvaram ceo svoj život, razlog je neizmerna ljubav prema muzici. Volim da pomažem mlađim kolegama - rekao je Danijel Popović.

 

- Džuli je moja kompozicija. Bila je jedna devojka na moru, zvala se Angela Basevral - zvao sam je Džuli - rekao je pevač.

 

 

 

 

makonda-tracker