NA NASTUP SU DOŠLI TRAKTOROM

Mnogi žele njihovu DISKVALIFIKACIJU: Ko su hrvatski predstavnici na Evroviziji koji svoju pesmu nazivaju ANTIRATNOM?

0

Kada su osvojili pobedu, izazvali su veliku buru komentara.

Hrvatski predstavnici na Eurosongu
Hrvatski predstavnici na Eurosongufoto: HRT Dora/Youtube/printscreen

Protekle večeri Hrvatska je izabrala svog predstavnika za "Pesmu Evrovizije" koja će se održati u maju u Liverpulu. Na njihovoj "Dori" pobedu je odnela grupa "Let 3" sa pesmom "Mama ŠČ".

 

  • Šta je ono što je izazvalo komentare i pokrenulo lavinu na društvenim mrežama?

 

Kada je na zvaničnom Tviter nalogu Evrovizije objavljeno da će ova pesma predstavljati Hrvatsku, fanovi takmičenja su bili šokirani i tražili da se oni odmah diskvalifikuju!

 

"Diskvalifikujte odmah Hrvatsku", "Želim im nula poena na takmičenju", "Šta nije u redu sa vama?", "Ako ovo ode u finale, biću jako uznemiren", "Je l' Hrvatska pokušava da sabotira sebi šanse na takmičenju?" - bili su samo neki od komentara koji se mogu naći ispod originalne objave.

Naravno, bilo je i onih kojima se ovaj nastup dopao, kao i pesma, pa su podržali hrvatske predstavnike.

 

  • Ko su članovi grupe Let 3?

 

Kako se navodi u medijima, "Let 3" je polupank grupa, koju bi mnogi opisali bizarnom zbog njihovih ekcesnih performansa.

Na "Doru" su, recimo, došli na traktoru, na sceni nosili haljine i kape kao deo vojničke uniforme, a sve vreme su u izjavama tvrdili da je njihova pesma antiratna.

Njihov album iz 2005. godine nosio je naziv "Bombardovanje Srbije i Čačka", zbog čega je u najvećoj meri privukao pažnju jer se pesme nisu previše slušale.

 

1 / 5 Foto: HRT Dora/Youtube/printscreen

 

Znali su da nastupaju u narodnoj nošnji, masturbiraju na sceni i mere veličine svojih penisa. Jedne godine su izveli performan tokom kog su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom.

 

 

makonda-tracker