nisu je shvatali ozbiljno

Podelila je uznemirujuću priču, a svi su se – SMEJALI! Megan Foks je godinama bila ŽRTVA, ali niko nije saosećao s njom

0

Mnogo pre nego što je počelo otvoreno da se priča o lošem položaju žena u Holivudu, glumica kojoj su kao tinejdžerki dali bikini i štikle probala je da osvetli ovaj problem

foto: EPA/PAUL BUCK
foto: EPA/PAUL BUCK

Najbizarnija veza u svetu slavnih je, po svemu sudeći, okončana.
Američka glumica Megan Foks se, tvrde američki mediji, rastala od Mašin Gana Kenija, popularnog repera i muzičara, s kojim je bila od 2020. godine.


Par se verio u januaru 2022. godine, a od početka su privlačili pažnju ekscentričnim ponašanjem.


Nakon što je Megan Foks zbog repera ostavila supruga Brajana Ostina Grina, ona se pojavila u Mašin Ganovom spotu za pesmu Bloody Valentine, u kojoj vidimo glumicu kako vezuje muzičara.

Bio je to samo početak bizarne veze, u kojoj su navodno Megan i Keli pili krv jedno drugom, reper je nosio njenu krv na jednoj premijeri, poklonio joj je verenički prsten koji ima umetnute šiljke kako bi bolelo ako proba da ga skine, šetali su crvenim tepihom vezani jedno za drugo lancem koji spaja njihove nokte...


Glumica je nedavno poručila svom dragom da je "ili ubije ili joj napravi dete", a jednom je rekla da je njihova veza "vrlo intenzivna".


– Naše duše su odabrale da se suoče sa stvarima o sebi koje nismo hteli da znamo, koje smo pokušali da odgurnemo... Sve to trebalo bi da ide lagano, ali isto tako – jedno s drugim idemo u pakao – rekla je ona.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Sada, američki mediji javljaju da se par rastao, a glumica je sve zabrinula podelivši selfi na kom vidimo da iza nje stoji poster koji predstavlja apel za pomoć žrtvama nasilja u porodici. Mnogi to tumače kao Meganin poziv upomoć i suptilnu poruku da je zlostavljana u vezi, što ona još uvek nije komentarisala, ali je odmah potom obrisala svoj profil na Instagramu.


Ovo nije prva situacija u kojoj fanovi strahuju za Megan, koja je u prošlosti imala mnogo teških i bizarnih trenutaka.

 

Megan Deniz Foks rođena je 1986. u Oak Ridžu, u Teksasu. Njen otac Tomas, inače lokalni policajac, rastao se od njene majke Glorije kada je Megan imala samo tri godine. Glorija se potom ponovo udala, pa je Megan živela sa njom, setrom i očuhom Tonijem Tonačiom.


Kako je pričala, odrastala je u vrlo strogoj i religioznoj poriodici, a nije joj bilo dozvoljeno da ima dečka, niti da kući dovodi prijatelje. Ovo drugo joj nije bilo mnogo teško da poštuje jer ih uglavnom nije ni imala – kaže da je za ceo svoj život stekla samo jednu drugaricu, a u školi je uglavnom provodila vreme s dečacima, ako bi uopšte sedela s nekim.

 

Često je bila žrtva vršnjačkog nasilja, provodila je odmore u školi sama, a više puta joj se desilo da joj priđu iz čista mira i sipaju po njoj kečap. Prema rečima Megan Foks, uglavnom je smetala devojčicama jer se bolje slagala s dečacima i nije bila simpatična većini vršnjaka.

 

Megan Foks sa 15 godina u filmu Transformers
Megan Foks sa 15 godina u filmu Transformersfoto: Elsa Anna Arendelle, Youtube/printscreen

Svi su me mrzeli, bila sam potpuno odbačena. Moji drugari su uglavnom bili momci, a imam i vrlo agresivnu ličnost, pa se devojčicama ni zato nisam sviđala. Tokom čitavog života, imala sam samo jednu dobru drugaricu – rekla je u jednom intervjuu.


Megan je vrlo mlada počela da pohađa časove glume i plesa, a već sa 13 godina je osvojila mnogo nagrada u oblasti modelinga. Prvu ulogu dobila je u romantičnoj komediji Holiday in the Sun, kada je imala 15 godina, a potom su usledile uloge u akcijama Bad Boys II i Transformers.


U više navrata je pričala o tome kako je seksualizovana kao tinejdžerka u Holivudu, ali ne samo tamo – na svakom koraku je posmatrana kao seksualni objekat u danima kada još uvek nije bila odrasla osoba.


To je mikrokosmos celog mog života i moje kompletne interakcije s Holivudom – rekla je jednom prilikom. – Sve je to vrlo mračno.

 

Megan Foks na premijeri filma Transformers
Megan Foks na premijeri filma Transformersfoto: EPA/Tracey Nearmy

Ona je priznala da se tada osećala izgubljeno i da nije shvatala kako da se oseti vrednom i pronađe svoju svrhu kada je okružena "patrijarhalnim i mizoginim paklom".


Kako je ispričala, sa Majklom Bejom, režiserom ostvarenja Transformers, prvi put je sarađivala kada se pojavila u filmu Bad Boys II, u trenutku kada je imala 15 godina.

 

Prisetila se da je ona u kadru u jednoj sceni u baru, gde je nosila bikini, visoke štikle i crveni kaubojski šešir. Budući da je bila maloletna, napomenula je reditelju da ne bi smela da sedi u baru s pićem u ruci.

 


Rešenje tog problema bilo im je da plešem ispod vodopada – rekla je Megan u emisiji Džimija Kimela, što je dočekano – uz gromoglasan smeh.


Ovo nije prvi put da se Megan osećala odbačeno i ismejano kada pokušava da priča o ozbiljnom problemu s kojim se susreću tinejdžerke i mlade žene. Kako je jednom objasnila, ona je bar deceniju pre pojave #MeToo pokreta pričala o svom iskustvu, a niko je nije shvatao ozbiljno.


Zapravo su me ismevali zbog toga – rekla je glumica. – Nikad se nisam osećala uključeno u feminističku zajednicu. Šta god da izazivam kod njih, to nije nešto što mi je lako da prihvatim. I zato mi se to vraća, odbijaju me zbog toga. Mislim da jednostavno nisam žrtva s kojom može da se saoseća.


Ona se više puta požalila da ljudi ne shvataju njenu ličnost, smisao za humor, niti nju samu.


Moja inteligencija se ne primećuje. I zbog toga mi je žao – iskrena je ona.

 

Megan Foks jedna je od najlepših žena sveta
Megan Foks jedna je od najlepših žena svetafoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Nemalo puta pričala je o tome da joj se "muškarci generalno gade", da je biseksualka, a požalila se i da je smatraju seks-simbolom, dok ona zapravo uopšte nije tip žene koji ima aktivan seksualni život. Pre nego što se udala, imala je odnose samo s jednim dečkom, svojom ljubavlju iz tinejdžerskih dana, a isticala je i da ne može da spava s nekim koga ne voli.


Kada je imala samo 18 godina, Megan je upoznala svog budućeg supruga i poznatog glumca Brajana Ostina Grina. To nije tako retka situacija, ali je ono što mnogi zaboravljaju činjenica da je on tada imao – 30 godina.


Par se sreo na snimanju sitkoma Hope & Faith 2004. godine, a oboje su pričali da je ona bila zainteresovanija da uđe u vezu.


Ubedila sam ga da sam odgovorna, elokventna i da imam još nešto da ponudim uz to što imam 18 godina – rekla je glumica.

 

Megan Foks na snimanju serije u kojoj je upoznala budućeg muža, kada je imala samo 18 godina, dok je on imao 30
Megan Foks na snimanju serije u kojoj je upoznala budućeg muža, kada je imala samo 18 godina, dok je on imao 30foto: Mini Creative, Youtube Printscreen

Što se tiče Brajana Ostina Grina, on je pričao da tada nije želeo nikakvu ozbiljnu vezu.


– Megan je bila vrlo mlada. Pomislio sam "Ovo ne može da bude to, ovo se j****o ne dešava. Ovo se neće desiti. Nema šanse". I onda sam otišao, ali ona je bila vrlo uporna. Hvala Bogu – rekao je on jednom prilikom.


Verili su se dve godine kasnije, venčali su se 2010. godine, a potom su dobili trojicu sinova: Nou, Džornija i Bodija.

 

Megan Foks i Brajan ostin Grin 10 godina su bili u braku
Megan Foks i Brajan ostin Grin 10 godina su bili u brakufoto: EPA/PAUL ZINKEN

Pre rođenja trećeg deteta, Megan je 2015. podnela zahtev za razvod, ali ga je u međuvremenu povukla, a Brajan Ostin Grin i ona ostali su zajedno još neko vreme.

 

Ipak, 2020. godine definitivno su se rastali, nakon spekulacija da je Megan prevarila supruga sa Mašin Ganom Kelijem tokom snimanja filma Midnight in the Switchgrass, a oni su uskoro počeli javno da se pojavljuju kao par.

 

 

makonda-tracker