policija nije pronašla dovoljno tragova

Rekla je da kasni i NIKAD se nije pojavila: Voditeljka MISTERIOZNO nestala neposredno pre uključenja uživo

0

"Neko nešto zna. Da li ste to vi?" stajalo je na svim bilbordima nakon misterioznog nestanka voditeljke jutranjeg programa.

foto: Kyndell Harkness / Zuma Press / Profimedia
foto: Kyndell Harkness / Zuma Press / Profimedia

Tog dana, poznata voditeljka jutarnjeg programa je kasnila na posao, ali niko od njenih saradnika se nije zabrinuo, s obzirom na to da je javila kako uskoro stiže, međutim, nikada se nije pojavila.

 

Džodi Huizentruit je ostala misterija sve do danas. Imala je 27 godina kada je nestala, vodila je jutarnje vesti, a još kao mala je maštala da postane poznata.

 

- Želela je da bude poznata. Znala je još u srednjoj školi da želi da bude voditeljka vesti - rekla je njena najbolja prijateljica.

 

Kolege je pamte kao veselu i razdraganu osobu, a dani pre nestanka se nisu nimalo razlikovali od ostalih. Išla je na skijanje na vodi sa prijateljima, među kojima je bio i njen stariji poznaninlk Džon Vansic, kog je posetila i veče pre misterioznog nestanka.

Džodi Huizentruit je obično stizala na posao u 3 sata ujutro kako bi mogla da vodi jutarnji program od 6 sati. Kada je došlo i prošlo 3 sata, producentkinja Ejmi Kuns pozvala je voditeljku na kućni broj nešto posle 4 ujutru.

 

- Zvala sam je dva puta. Prvi put sam je probudila i tada sam razgovarala sam njom. Pitala je koliko je sati. Rekao sam joj. Rekla je da će odmah doći. Drugi put je telefon samo zvonio i zvonio - rekla je producentkinja.

Nakon što se Džodi nije pojavila uopšte na poslu, policija je otišla u njen stan i zatekla prizor koji je ukazivao da se devojci ipak dogodilo nešto loše. Njen automobil je bio parkiran ispred zgrade, a ključevi su pronađeni nedaleko na trotoaru zajedno sa štiklama, fenom i minđušama. Neke komšije su dodale i da su čule vrisak u 4.30, dok su drugi videli i kombi svetlih boja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KXEL1540 (@kxel1540)

Postojale su razne teorije o njenoj otmici, neki su smatrali da je kriv njen stariji prijatelj, međutim on je prošao poligraf i imao je jak alibi, dok su drugi sumnjali na silovatelja koji je živeo tada u blizini njenog stana. Voditeljka je godinu dana pre nestanka, 1994. godine, prijavila i da se oseća nesigurno jer se plaši da je prati neko ko vozi beli kamion.

Pojavila su se i lažna priznanja osuđivanih silovatelja, međutim, telo i dodatni dokazi nikada nisu pronađeni. Pisalo se čak i da je policija umešana u njenu otmicu, a iako je od 2001. proglašena mrtvom, njen slučaj nikad nije zastareo.

 

- Nikada nismo zatvorili slučaj. Za nas to nikada nije bio zastareo predmet. To je aktivna istraga otkako se to dogodilo - rekao je šef policije Mejson Sitija Džef Brikli.

 

 

makonda-tracker