odmah je uhvaćena

Trudna i na vrhuncu slave, vođena BIZARNIM MOTIVOM: Sumanuta priča glumice koja je Obami slala PISMA S OTROVOM

0

Ko je i gde je danas glumica koja je na vrhuncu svoje karijere odlučila da smesti suprugu i trudna se našla iza rešetaka?

foto: JEWEL SAMAD / AFP / Profimedia
foto: JEWEL SAMAD / AFP / Profimedia

Pre nekolilo godina svetska javnost bila je šokirana vešću da je poznata glumica slala pisma sa ricinom tadašnjem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami.


Sve se dogodilo 2013. godine, a glumica Šenon Rodžers Ges Ričardson uhapšena je dve nedelje nakon što je probala sve da svali na svog supruga.

 

Šenon, koja je svetskoj publici najpoznatija po ulogama u serijama "Okružen mrtvima" (The Walking Dead) i "Vampirski dnevnici" (The Vampire Diaries), kontaktirala je Federalni istražni biro (FBI) i tvrdila da je njen suprug Natanijel Ričardson prošlog meseca poslao "otrovna pisma" Obami, gradonačelniku Njujorka Majklu Blumbergu i Marku Glejzu, izvršnom direktoru Organizacije za kontrolu naoružanja.

 


Otkriveno je, međutim, da je sve učinila sama.

 

Malo je poznato o glumici koja je uspevala da dođe samo do manjih uloga u televizijskim serijama i obično je više pamte po licu nego po imenu, ali se zna da je u prošlosti imala privatnih problema.

 

Šenon Ričardson rođena je u Bouvi kauntiju, u Teksasu, 31. avgusta 1977. godine. Kada je imala samo dve godine, njena majka je odlučila da se odvoji od porodice i napustila je Šenon, o kojoj je potom sam brinuo otac Teri Rodžers. Bila je najstarija od troje dece, pa je Rodžers brinuo još o njenom mlađem bratu i sestri.

Vrlo mlada se prvi put udala i razvela, što joj se ponovo dogodilo ubrzo potom, a konačno se skrasila u trećem braku, sa Natanijelom Ričardsonom. Uveliko je bila majka petoro dece u vreme skandala koji je obeležio njen život i karijeru, a baš tih dana bila je po šesti put u drugom stanju.


Nakon što je ostvarila male uloge u ultrapopularnim televizijskim hitovima "Okružen mrtvima i "Vampirski dnevnici", u centru pažnje svetske javnosti našla se jer je predsedniku Amerike i drugim istaknutim političarima poslala više pisama napunjenih ricinom.

 

Kako je utvrđeno, učinila je to kako bi "smestila" svom suprugu, s kojim je u tom trenutku bila u procesu razvoda.

Nakon što je poslala pomenuta pisma, Šenon je kontaktirala FBI da prijavi muža, ali istraga je utvrdila da je, zapravo, ona krivac. Zbog toga je uhapšena, a u vreme njenog lišavanja slobode njena deca su bila uzrasta od četiri do 19 godina, dok je u stomaku nosila šesto dete.

 

Ubrzo je priznala krivicu, a porodila se prevremeno dok je još čekala suđenje. Na svet je u pritvoru donela dečaka, koji je potom prenet na intenzivnu negu, zbog čega ga Šenon nije videla nakon rođenja. Njena advokatica ispričala je da je glumica očajnički tražila da vidi bebu i sazna više o njenom stanju, ali nije mogla da dođe do ove informacije.


Ovo je za nju bio izuzetan psihički napor. Ako posle ovoga potpuno ne izgubi kontrolu nad sobom, biće vrlo blizu toga – rekla je advokatica Tonda Kari.

Šenon je potom osuđena za proizvodnju i posedovanje biološkog oružja i kažnjena sa 18 godina zatvora i finansijske kazne za psihološka terstiranja, uz opciju da bude puštena pet godina ranije, ako tokom služenja kazne bude na psihološkoj terapiji.


Glumica se trenutno nalazi u federalnom zatvoru Fort Vort u Teksasu, a očekuje se da bi na slobodu mogla da izađe 18. novembra 2028. godine.

 

makonda-tracker