stravično

Drogirane, silovane, pa izbačene iz automobila: Filmski moćnik optužen za UBISTVO dveju devojaka

0

Jedna od najjezivijih holivudskih priča konačno dobija epilog

foto: Instagram
foto: Instagram

Iz Holivuda nam stižu neke od najzanimljivijih priča o provodu i glamuru, ali ponekad i o njegovoj tamnoj strani, koja se često prećutkuje. Upravo je jedna takva ovih dana u centru pažnje američkih medija, budući da je rezultirala stravičnom smrću dveju devojaka.


Naime, manekenka Kristi Džajls i njena prijateljica, arhitektkinja i dizajnerka enterijera Hilda Marsela Kabrales Arzola preminule su nakon povreda koje im je naneo holivudski producent Dejvid Pirs.


Kako pišu tamošnji mediji, Pirs je uhapšen u decembru 2021. godine u Los Anđelesu, a zbog povezanosti sa smrću Kristi Džajls i Hilde Arzole privedeni su i snimatelji Majkl Ansbah i Brant Ozborn.

 

Džajlsova, koja je u tom trneutku imala 24 godine, pronađena je 13. novembra ispred bolnice u Kalver Sitiju u Južnoj Kaliforniji u teškom stanju, a ubrzo potom je preminula. Dva sata kasnije, ispred bolnice Kajzer Vest je iz automobila izbačena njena drugarica Hilda, koja je poživela samo devet dana.


U oba ova slučaja, svedoci su prijavili da su videli kako devojke bacaju trojica muškaraca i potom se udaljavaju automobilom bez registracije.

Analize su pokazale da je u telu manekenke Kristi Džajls pronađena mešavina kokaina, fentanila, gama-hidroksibuterne kiseline i ketamina, a kod Hilde, koja je umrla od otkazivanja organa, kokain, metilendioksimetamfetamin i druge neodređene droge.

 


Među supstancama koje su pronađene u njihovim telima našla se i gama-hidroksibuterna kiselina, koja se neretko naziva "drogom za silovanje", a obe devojke imale su teške povrede u intimnoj regiji, zbog čega se veruje da su silovane i zlostavljanje.


Kako pišu američki mediji, tužba protiv Dejvida Pirsa za ovaj slučaj je podneta i zvanično, nakon višemesečne borbe porodica žrtava za pravdu.

 

 

makonda-tracker