POTRESNO

Njen hit smo svi OBOŽAVALI: Pevačica podelila potresne vesti, bolest je uznapredovala

0

Pevačica Roberta Flek, koja je otpevala legendarni hit "Killing me softly" podelila je tužne vesti. Naime, moraće da se povuće zbog teške bolesti te je izvesno da više neće pevati.

foto: EPA/ANDREW GOMBER
foto: EPA/ANDREW GOMBER

Soul pevačici Roberti Flek, koja je najpoznatija po hitu "Killing me softly" dijagnostikovana je smrtonosna bolest zbog koje više nikad neće moći da nastupa, prenosi TMZ.

 

Pevačica boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), poznate i kao Lu Gerigova bolest, koja se na početku manifestuje kao slabost i grčenje mišića, a potom i onesposobljava hod, govor, gutanje, pa i disanje. 

 

Predstavnici pevačice su juče otkrili američkim medijima da ona već sada otežano govori, ali nisu otkrivali od kada Roberta Flek boluje od ove bolesti.

 

Iako pevačica više neće da nastupa, njen tim kaže da će svoju energiju usmeriti u svoju fondaciju, ali i da će na druge načine da nastavi da se bavi muzičkim i kreativnim starima. 

 

Ova progresivna bolest pogađa centralni nervni sistem i značajno pogoršava funkcionalnost čoveka, a za nju nažalost još uvek ne postoji lek.

 


 

makonda-tracker