brutalne reakcije

"Da li sad sebi govori da je krava?" Manekenka zgodnu devojku je nazivala DEBELOM I ODVRATNOM, a sad ju je stigla karma

0

Nakon što su isplivali šokantni snimci na kojima supermodel vređa jednu mladu devojku, isplivale su njene najnovije fotografije... i internet se naslađuje!

foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Manekenka Tajra Benks, jedna od lepotica koje su obeležile modeling scenu devedesetih, jednako je u Americi poznata i kao televizijska ličnost.

 

Ona je godinama radila u rijalitiju America's Next Top Model, u kom je sa timom stručnjaka ocenjivala devojke koje sanjaju da jednog dana pođu njenim stopama.

 

Bilo je u njemu raznih scena, a posebno su se izdvajale one u kojima Tajra na brutalan način priča o izgledu mladih devojaka. Toliko su ti snimci šokantni da s vremena na vreme oni ponovo zavladaju društvenim mrežama, iako su stari godinama, a posebno je bio šokantan slučaj učesnice Robin Mening.

 


Tamnoputa lepotica ocenjena je u ovom rijalitiju kao plus size model, a Tajrin tim se nije libio da otvoreno kaže šta misli o njoj. Korišćene su reči "debela", "ogromna", "neproporcionalna" i "odvratna", a u jednom momentu je Tajra istakla da je Robin pravi predstavnik plus size kategorije. Sve to bilo bi neukusno i da Robin Mening, koja je tada imala 27 godina, nije izgledala vrlo vitko – neko bi rekao čak i mršavo.

@hotgirlseurope This kind of behaviour is unacceptable no matter the industry and it‘s time we raise awareness on this issue and stop letting it continue on. Yes this is an older clip, but it‘s still important to increase the public‘s understanding on these issues and help educate people on how to avoid internalising this kind of scrutiny. #antm #tyrabanks #selflove #raiseawareness #bodypositivity #mentalhealthawareness #bodypositive #edutok #education #educational #fashiontiktok ♬ original sound - Hot Girl’s Europe

U jednom momentu Tajra Benks je stala na stranu mlade devojke i rekla da su ovakvi komentari uzrok toga što žene širom Amerike "povraćaju posle jela", ali baš kad je delovalo da zauzima zdrav stav – nastavila je analizira Robinino telo, a dodala je i da ne voli kada žene glume dive, "naročito kada nisu uspešne".

 

Da stvar bude gora, materijal sa snimanja montiran je tako da Robin deluje kao ogorčena osoba koja ne ume da trpi kritiku, a ne žena koju brutalno vređaju iz dana u dan.

 


Nakon što su proteklih dana ovi snimci ponovo postali viralni na društvenim mrežama, mnogi su se zapitali gde je danas Tajra Benks, a njene najnovije papraco fotogafije pokazuju da ona ovih dana izgleda daleko krupnije nego Robin tokom takmičenja.

 

1 / 3 Foto: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


"Šta ti je karma?", "Da li Tajra Benks sebi svaki dan govori da je odvratna i debela krava?", "Vratilo joj se sve što je radila devojkama"... neke su od reakcija na društvenim mrežama.

 

Javnost, inače, nakon što je ovaj snimak preplavio Tik Tok, pozivaju manekenku da se izvini učesnicama pomenutog šoua i svim ženama Amerike koje su se osetile nesigurno zbog reči izgovorenih u rijalitiju.

 

 

makonda-tracker