ne ćuti nikome!

"Moj tata ima veće grudi" i slični komentari je nisu povredili: Glumica uputila poruku zbog koje će nasilnici pocrveneti

0

Poznate dame izloženije su pogledima, pa se čak i najlepše među njima nose s neprimerenim komentarima i ruganjem, ali mlada Florens Pju ne mari za to

foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleska glumica Florens Pju pre nekoliko dana bila je gošća na reviji visoke mode modne kuće "Valentno". Iako je na ovom događaju bilo još poznatih dama, niko nije privukao pažnju kao zvezda "Crne udovice", "Malih žena", "Ledi Magbet", "Sredine leta"...


Florens je, naime, za ovu priliku odabrala rovidnu ružičastu haljinu s potpisom "Valentinovog" kreativnog direktora Pjerpaola Pičiolija, a u pitanju je komad toliko transparentan da je njena odluka da ne nosi grudnjak posebno odjeknula.


U pitanju je komad sečen u predelu struka, bez rukava, koji pada u raskošnim slojevima tila i u potpunosti izlaže telo pogledima, što je dovelo do mnogo neprimerenih komentara na račun glumice.

 

"Kako je ravna", "Ima grudi kao tinejdžer", "Moj tata ima veće grudi od Florens Pju", "Dajte, molim vas, ovo nije žensko telo"... neki su komentara koje je glumica videla od sebi posle revije.


Ipak, Florens Pju nije devojka koja će da ćuti i stidi se u tišini, već osnažena mlada žena koja je svesna sebe i svog tela i jednostavno ga obožava!

 


Slušajte, znala sam čim sam obukla onu neverovatnu "Valentinovu" haljinu da nema šanse da će to proći bez komentara. Bili oni negativni ili pozitivni, svi smo znali u šta se upuštamo. Bila sam uzbuđena jer ću je nositi, nisam bila ni najmanje nervozna. Nisam bila nervozna pre nego što sam je obukla, dok sam je nosila, niti posle toga — poručila je Pjuova na društvenim mrežama. — Ono što je interesantno jeste koliko je lako muškarcima da uniše žensko telo, javno, ponosno, tako da svi vide. To čak radite na svojim profilima s vašim poslovnim e-mail adresama...?


Kako je ona istakla, postalo je sasvim normalno da ljudi komentarišu tuđe telo, čak iako to nije i ne sme da bude normalno, ali ponekad je zaista šokantno kakve se vulgarnosti pri tome mogu čuti.


Nije prvi put i svakako neće biti ni poslenji da žena čuje šta nije u redu s njenim telom, i to od strane grupe neznanaca, ali ono što je zabrinjavajuće jeste to koliko vulgarni neki od ovih muškaraca mogu da budu — istakla je glumica. — Srećom, ja sam došla u situaciju da prihvatam to što moje telo mojim. Srećna sam sa svim svojim "manama" koje nisam mogla ni da pogledam kad sam imala 14 godina. Toliko vas je želelo da mi agresivno stavi do znanja koliko su razočarani mojim "sićušnim si**ma" i koliko bi trebalo da me bude sramota jer imam "ravne grudi". Živim u svom telu već dugo. Potpuno sam svesna toga kolike su mi grudi i ne plašim se toga.

 


Prema Florensinim rečima, ovde se postavlja pitanje šta je to što natera nekoga da pokuša da bude okrutan prema drugom zbog stvari koja ga se ne tiče.


To me samo tera da se zapitam šta vam se dogodilo, pa ste tako glasno zabrinuti zbog veličine mojih grudi i mog tela...? — pita se glumica.


Kako ona ističe, vaspitanje je veoma važno za mladu ženu, a ona je vaspitavana tako da voli i ceni svaki milimetar sebe.


Veoma sam zahvalna što sam odrasla u domu s veoma snažnim, moćnim ženama s oblinama. Vaspitavani smo da tražimo snagu u svom telu. Da pričamo o tome koliko nam je udobno. Oduvek je bila moja misija u ovoj industriji da kažem "Je*eš to i to" kad god neko očekuje da se moje telo oblikuje prema mišljenju šta je seksualno privlačno — kaže Florens.

 


Obukla sam tu haljinu jer ja znam. Ako vam je lako da budete naglas nasilni prema ženama u 2022. godini, odgovor je da vi ne znate. Odrastite. Poštujte žene. Poštujte tela. Poštujte sve žene. Poštujte ljude. I život će vam biti lakši, obećavam. A sve to zbog dve slatke male bradavice... — zaključila je glumica.


 

 

makonda-tracker