i dalje zavodi pogledom

Fatalnoj plavuši udvarao se čak i PUTIN: Kako danas izgleda NIKITA, lepotica za kojom su Srbi bili ludi

1

Peta Vilson se krajem devedesetih godina pojavila u seriji "Nikita" i osvojila ceo svet. Ipak, nakon skoro dve decenije ova zanosna plavuša se bavi potpuno drugačijim poslom.

Peta Vilson
Peta Vilsonfoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Australska glumica i manekenka Peta Vilson najpoznatija je kao fatalna Nikita u istoimenoj seriji koja je osvojila svet krajem 90-ih.

 

Vilsonova je radila kao model u Australiji i Evropi pre nego što se 1991. godine preselila u Los Angeles kako bi učila glumu.

 

Pet godina otkako je upisala glumu dobila je manje uloge u koliko nezavisnih filmova, nakon čega se preselila u Njujork. Prijavila se na audiciju za glumicu u seriji "Nikita" i potpuno neočekivano je dobila glavnu ulogu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PETA WILSON (@iampetawilson)

 

Serija se emitovala pet godina i imala je osam sezona, a Peta je za svaku sezonu snimila po 22 epizode. Bila je nominovana za nekoliko nagrada, a do danas joj je to ostala najzapaženija uloga u karijeri.

 

2001. godine se pojavila na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, gde je upoznala ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je Peti priznao da je njen veliki obožavalac.

 

Prema navodima nekih medija, čak joj se i udvarao cele večeri. 

 

 

Vilsonova se pojavila u još nekoliko filmskih uloga, ali danas joj gluma više nije prioritet u životu.

 

Vilsonova je 2012. godine pokrenula liniju donjeg veša, a nakon toga je otvorila i više radnji u Los Angelesu.

 

Peta danas ima 51 godinu, majka je dečaka Marlova Peta kojeg je dobila iz dugogodišne veze s Damianom Harisom. Ipak, par se razišao 2002. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PETA WILSON (@iampetawilson)

 

Nikitinog partnera u seriji glumio je Roj Dupuis, kanadski glumac kojem je ta serija najveće ostvarenje u međunarodnoj glumačkoj karijeri.

 

Na set serije pojavio se kao već iskusni glumac za razliku od Pete Vilson, a do danas je nastavio da niže ulogu za ulogom.

 

 

Dupius je velika zvezda u Kanadi, pogotovo na francuskom govornom području, a radio je i s brojnim uglednim rediteljima.

 

 

makonda-tracker