Montevideo, Bog te video na festivalu u Moskvi

0
Film Montevideo, Bog te video se na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi prikazuje u subotu 25. juna u okviru glavnog takmičarskog programa

Na 33. izdanju ovog prestižnog festivala, koji se održava od 23. juna do 2. jula, film Montevideo, Bog te video će se takmičiti za statuu Svetog Đorđa sa još 16 filmova koji dolaze iz raličitih zemalja kao što su Francuska, Italija, Japan, Španija, Meksiko, Rusija itd.

Petočlani međunarodni žiri glavnog takmičarskog programa (Grand Jury) koji će odlučivati o pobedniku festivala čine: Džeraldina Čaplin, glumica i ćerka slavnog Čarlija Čaplina, izraelski reditelj Amos Gitai, ruski reditelj Nikolaj Dostal, mađarski reditelj Karolj Mak i španski reditelj, scenarista i direktor evropskog filmskog festivala u Sevilji Havijer martin Dimngez. 

Dan pre projekcija filma Montevideo, Bog te video za ekipu ovog ostvarenja biće organizovana konferencija za novinare gde će se svetskim medijima predstaviti jedan od najgledanijih filmova u srpskim bioskopima poslednjih godina. Filmsku ekipu čine producenti filma iz firme Intermedia Network, reditelj Dragan Bjelogrlić i glumci Miloš Biković, Petar Strugar i Danina Jeftić.

U subotu 25. juna u 19 časova u sali bioskopa Oktober, gde se inače održavaju projekcije glavnog takmičarskog programa festivala, filmsko ostavrenje Montevideo, Bog te video imaće svoju svetsku premijeru pred moskovskom publikom. Nakon završene projekcije biće održan koktel u čast filma na kojem će biti prisutna ambasadorka Srbije u Rusiji Jelica Kurjak i predstavnici naše ambasade, posetioci i domaćini moskovskog festivala, dopisnici srpskih medija u Moskvi, kao i srpska dijaspora iz Moskve.

Međunarodni filmski festival u Moskvi je jedan od najstarijih festivala u svetu koji je osnovan još 1935. godine, ali se tek od 1959. redovno održava. Poslednjih godina njime presedava poznati ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov.

Film Transformers: Dark of the Moon američkog reditelja Majkla Beja otvara ovogodišnji festival, dok će ga zatvoriti film The Dept reditelja Džona Madena.

 

 

 

 

makonda-tracker